7 Σεπτεμβρίου 2009

Προκαλούν οι Σκοπιανοί στο Πόζναν!

Ένα τεράστιο κόκκινο πανό με τον ήλιο της Βεργίνας άπλωσαν σε ολόκληρο το πέταλο πίσω από την μπασκέτα που προθερμάνθηκαν οι παίκτες της ΠΓΔΜ οι περίπου 300 Σκοπιανοί φίλαθλοι, κατά την ανάκρουση του ύμνου της πατρίδας τους. Όταν ο εκφωνητής αποκάλεσε τη χώρα τους Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατίας της Μακεδονίας, εκείνοι τον αποδοκίμασαν έντονα. Το ίδιο έκαναν αμέσως μετά, όταν έφτασε η σειρά του ύμνου της Εθνικής Ελλάδας «γιουχάροντας» τους διεθνείς μας. Περίπου 100 Έλληνες φίλαθλοι στο «Αρένα Πόζναν».

Νωρίτερα, Περισσότεροι από 100 φίλαθλοι της ΠΓΔΜ με φανέλες που έγραφαν «Μακεδονία» έκαναν κατάληψη σε ένα καφέ στην κεντρική πλατεία της παλιάς πόλης του Πόζναν «Στάρε Ρίνεκ», όπου τραγουδούσαν για ώρες υπέρ της ομάδας της πατρίδας τους. Στο απέναντι καφέ μια παρέα με 6-7 Έλληνες με φανέλες της Εθνικής μας δεν έδωσαν καμία σημασία στους προκλητικούς φιλάθλους της ΠΓΔΜ.

Oι περισσότεροι φορούσαν κόκκινες μπλούζες με τον ήλιο της Βεργίνας κίτρινο μπροστά και στο πίσω μέρος την επιγραφή «Μακεδονία», επίσης με κίτρινα γράμματα. Πολλά ήταν και τα κόκκινα πανό με τον ήλιο της Βεργίνας που κουνούσαν επιδεικτικά στους περαστικούς.

Οι πανηγυρισμοί κορυφώθηκαν όταν ένα νιόπαντρο ζευγάρι Πολωνών ξεπρόβαλλε από το Δημαρχείο της πόλης, αμέσως μετά την τέλεση του γάμου τους και οι φίλαθλοι της ΠΓΔΜ έσπευσαν να δώσουν στη νύφη και στο γαμπρό σημαιάκια και κασκόλ της εθνικής τους για να βγάλουν όλοι μαζί αναμνηστικές φωτογραφίες.

Όταν εμφανίστηκαν φίλαθλοι της Κροατίας, μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού, αποθεώθηκαν από τους οπαδούς της ΠΓΔΜ που φώναζαν "Κροατία, Κροατία" με τους πρώτους να ανταποδίδουν χειροκροτώντας τις επιδοκιμασίες.

Ολιγομελής είναι η αποστολή των φιλάθλων του Συνδέσμου της «επίσημης αγαπημένης», οι «Πελαργοί» στο Πόζναν. Δυο τρία αυτοκίνητα της πολωνικής αστυνομίας επιτηρούσαν στην πλατεία «Στάρε Ρίνεκ» σήμερα το πρωί για παν ενδεχόμενο.

Εξάλλου, αυτό που είχε σημασία για την Εθνική Ελλάδας και τους Έλληνες ήταν η επίσημη φανέλα της ΠΓΔΜ και όταν αυτή παρουσιάστηκε επίσημα στο περιθώρειο της τεχνικής επιτροπής αργά χθες το βράδυ δεν υπήρξε καμία παρατυπία, αφού αναγράφεται η επίσημη ονομασία της γειτονικής χώρας, δηλαδή FYROM με λατινικούς χαρακτήρες.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ........ ΤΡΩΓΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ