17 Σεπτεμβρίου 2009

«Απαγορεύεται το λάθος»

Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή (18/9) την Τουρκία στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ, μετά την ήττα 69-67 των Τούρκων από την Σλοβενία στο τελευταίο παιχνίδι της Β' φάσης. Ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Γιόνας Καζλάουσκας, αναφέρθηκε στην αναμέτρηση με το σύνολο του Μπόγκνταν Τάνιεβιτς, που την Τετάρτη (16/9) υπέστη την πρώτη ήττα στη διοργάνωση.

«Όποια κι από τις τέσσερις ομάδες κι αν αντιμετωπίζαμε θα είχαμε δύσκολη αποστολή. Γιατί και οι τέσσερις ομάδες αυτού του ομίλου έχουν δείξει ότι είναι σκληρές, δυνατές ομάδες και είναι δύσκολο να προσδιορίσεις μεγάλες διαφορές μεταξύ τους σε ότι αφορά την ποιότητά τους. Ίσως υπάρχουν κάποιες διαφορές στο στυλ παιχνιδιού τους και ανάλογα με αυτό το στυλ ίσως κάποια να μας «βόλευε» περισσότερο και κάποια λιγότερο. Αλλά στην πραγματικότητα οι διαφορές είναι πάρα πολύ μικρές.

Το γεγονός ότι η Τουρκία έκανε σήμερα την πρώτη της ήττα και μάλιστα με αυτόν τον τρόπο, με τον αγώνα να κρίνεται στο τελευταίο σουτ, έχοντας την ευκαιρία να πάρει τη νίκη, αποδεικνύει πόσο καλά δουλεμένη ομάδα και πόσο καλά προετοιμασμένη έχει έρθει σε αυτό το Ευρωμπάσκετ. Είναι μια ομάδα που στηρίζεται στο τρίπτυχο πειθαρχία, ομαδικότητα και σκληρή άμυνα. Διαθέτουν ψηλά κορμιά και έχουν την ευχέρεια να χρησιμοποιούν εκτός από τον Τούρκογλου και τον Ιλιάσοβα στη θέση 3 κάτι που δυσκολεύει οποιονδήποτε αντίπαλο να πλησιάσει στο καλάθι. Είναι οι δύο ηγέτες της Τουρκίας και όλα περιστρέφονται γύρω από αυτούς, αν κάνεις όμως το λάθος να ξεχάσεις κάποιον από τους υπόλοιπους θα το πληρώσεις ακριβά. Επιπλέον όλοι οι παίκτες της Τουρκίας, πλην των καθαρόαιμων σέντερ μπορούν να σουτάρουν για τρεις πόντους, ενώ είδαμε απέναντι στη Σλοβενία ότι έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν άμυνες ζώνης με μεγάλη αποτελεσματικότητα».

Το πρόγραμμα των προημιτελικών:
Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου
19:15 Ρωσία-Σερβία
22:00 Γαλλία-Ισπανία
Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου
19:15 Τουρκία-Ελλάδα
22:00 Σλοβενία-Κροατία

Δεν υπάρχουν σχόλια: