17 Σεπτεμβρίου 2009

Μπάγιεβιτς: «Δεν με ανησυχεί τίποτα»

«Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε και θα προσπαθήσουμε για ένα καλό αποτέλεσμα», τόνισε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στην συνέντευξη Τύπου εν όψει της αναμέτρησης της ΑΕΚ με την Εβερτον στο «Γκούντισον Παρκ» στην πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.
Ο Σερβοέλληνας τεχνικός δήλωσε ότι η Ενωση δεν θα κλειστεί στην άμυνα, έπλεξε το εγκώμιο της αμυντικής λειτουργίας της Εβερτον ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα βρει τις λύσεις στο κέντρο της «κιτρινόμαυρης» άμυνας.

Αναλυτικά ο Μπάγεβιτς δήλωσε: «Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε και θα προσπαθήσουμε για ένα καλό αποτέλεσμα. Η εικόνα μας θα εξαρτηθεί από τον αντίπαλο. Δεν θέλουμε να κλειστούμε στην άμυνα, αλλά να κάνουμε το παιχνίδι μας. Περιμένουμε κάτι καλό στο Γιουρόπα Λιγκ και θα δούμε τα παιχνίδια του πρωταθλήματος στη συνέχεια. Η ισοπαλία θα είναι ικανοποιητικό αποτέλεσμα, αλλά θα δούμε τι θα κάνουμε. Δεν με ανησυχεί τίποτα από την ομάδα μου, παρά μόνο το αποτέλεσμα», τόνισε ο 61χρονος προπονητής, που κράτησε κλειστά τα χαρτιά του. «Δεν ξέρουμε αν θα παίξουμε επιθετικά ή αμυντικά. Θα εξαρτηθεί και από τα περιθώρια που θα μας αφήσει η Έβερτον», τόνισε.

Όσον αφορά στα προβλήματα στην άμυνα λόγω των απουσιών που υπάρχουν, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς τόνισε: «Ο Μαϊστόροβιτς είναι τιμωρημένος, ενώ ο Άρτσε δεν ξέρουμε αν θα είναι διαθέσιμος, αφού ακόμη δεν έχει έρθει η μπλε κάρτα του. Πιστεύω πάντως πως θα βρούμε λύσεις στο κέντρο της άμυνας και θα ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις», ενώ όταν του θύμισαν πως ήταν ο τελευταίος παίκτης της ΑΕΚ που σκόραρε επί αγγλικού εδάφους είπε: «Πιστεύω πως κάποιος θα βάλει γκολ και δεν θα έχω πλέον αυτή τη θέση».

Μιλώντας για την αγγλική ομάδα, είπε: «Η Έβερτον κυριαρχεί στην άμυνα, είναι από τις καλύτερες ομάδες της Αγγλίας στον τομέα αυτό. Πιέζει πολύ, βγαίνει γρήγορα μπροστά και είναι επικίνδυνη στην επίθεση. Γενικά είναι πολύ καλή ομάδα και παρά τις απουσίες της περιμένουμε να μας δυσκολέψει πολύ».

Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία του για το πώς θα λειτουργήσει η καινοτομία με δύο επιπλέον βοηθούς διαιτητή. «Θα ήθελα μία καλύτερη ενημέρωση από την UEFA για να ξέρουμε τι ακριβώς θα γίνει», είπε.

Από πλευράς παικτών, ο Γρηγόρης Μάκος αναφέρθηκε στη δική του παρουσία μέχρι στιγμής στην ομάδα, αλλά και στη σταδιακή βελτίωση της ΑΕΚ. «Αγώνα με αγώνα βελτιώνομαι, όπως και η ομάδα. Όλη η ομάδα γίνεται καλύτερη και περιμένουμε ακόμη καλύτερη συνέχεια. Η Έβερτον με την Μπενφίκα είναι πιο δυνατές ομάδες του ομίλου, αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό», ενώ αναφέρθηκε στην καινούρια μπάλα λέγοντας: «Αυτό που μου έχουν πει οι συμπαίκτες μου είναι πως αντιμετωπίζουν πρόβλημα οι τερματοφύλακες, επειδή η μπάλα αλλάζει πορεία. Ίσως θα πρέπει να δοκιμάσουμε μακρινά σουτ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: