3 Σεπτεμβρίου 2009

Ο Τρεζεγκέ αποχωρεί στο τέλος της περιόδου


Ο Νταβίντ Τρεζεγκέ αποφάσισε να εγκαταλείψει την Γιουβέντους στο τέλος της περιόδου, μετά από πολλά χρόνια παρουσίας στην ομάδα.
«Αποφάσισα τον Ιούνιο να ολοκληρώσω την περιπέτειά μου στη Γιουβέντους», είπε ο 31χρονος Γάλλος επιθετικός που μεγάλωσε στην Αργεντινή και πρόσθεσε: «Το έχω συζητήσει με την οικογένειά μου και αποφασίσαμε να γυρίσω στο σπίτι. Δεν γνωρίζω ακόμη αν θα μείνω μόνιμα στη Γαλλία ή στην Αργεντινή. Μετά από δέκα χρόνια στη Γιουβέντους πιστεύω ότι είναι η σωστή στιγμή να αποχωρήσω».

Ο διεθνής επιθετικός, που ήταν μέλος της εθνικής Γαλλίας όταν οι «τρικολόρ» κατάκτησαν το τρόπαιο του Μουντιάλ το 1998 αλλά και το Euro 2000, μεταγράφηκε στη Γιουβέντους το 2000 από τη Μονακό. Με την Γιουβέντους κατάκτησε το Καμπιονάτο δύο συνεχείς χρονιές, το 2002 και το 2003, ενώ με τα γκολ που σημείωσε βοήθησε αποφασιστικά την ομάδα να επανέλθει στα σαλόνια του ιταλικού ποδοσφαίρου μετά τον υποβιβασμό της και την αφαίρεση δύο τίτλων, το 2006, για την εμπλοκή που είχε ο σύλλογος στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων.

Η Μίλαν κινήθηκε το καλοκαίρι για να τον εντάξει στο δυναμικό της, αλλά ο Τρεζεγκέ δεν θέλησε τελικά να μετακινηθεί σε μία από τις μεγάλες αντιπάλους της Γιουβέντους στο Καμπιονάτο. Φέτος στα δύο πρώτα νικηφόρα ματς της ομάδας στο πρωτάθλημα, ο νέος προπονητής Τσίρο Φεράρα τον κράτησε στον πάγκο, αλλά ο Γάλλος δεν χάνει την αισιοδοξία του. «Μέχρι τώρα δεν έπαιξα αρκετά, αλλά θα έρθει και η δική μου ώρα. Η παραμονή στον πάγκο είναι ένα κίνητρο για μένα να προπονούμε περισσότερο ώστε να τα καταφέρω. Θέλω να ευχαριστηθώ. αυτή τη σεζόν. Δεν αισθάνομαι αδικημένος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: