24 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΑΟΚ: Βράζει κατά Κύρκου

Τέλος ο Βασίλης Γκαγκάτσης από τον ΠΑΟΚ, ένα τρίμηνο μετά την τοποθέτησή του στη θέση του εκτελεστικού διευθυντή της ΠΑΕ από τον Θοδωρή Ζαγοράκη!
Ο τέως πρόεδρος της ΕΠΟ είχε υποβάλει μετά την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό την παραίτησή του στη διοίκηση του «δικεφάλου», η οποία έγινε δεκτή μετά και το χθεσινό ματς με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Την παραίτησή του ο Γκαγκάτσης είχε υποβάλει από τη Δευτέρα το βράδυ, αλλά οι διοικούντες τον ΠΑΟΚ την έκαναν αποδεκτή χθες.

Αιτία, ασφαλώς, τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας περί αντιδράσεων του κόσμου του ΠΑΟΚ για τον ρόλο του Γκαγκάτση στην ομάδα και η πεποίθηση το Ζαγοράκη και των διοικούντων ότι ο «δικέφαλος» δεν κέρδισε κάτι, αλλά έχασε από την παρουσία του στη διοίκηση σε θέματα προστασίας από τη διαιτησία (πιστεύουν ότι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο) και συμμετοχής στα κέντρα των αποφάσεων. Με την αποχώρηση Γκαγκάτση αλλάζει και το σκηνικό στη διοίκηση καθώς απομένει να φανεί ποιος θα πάρει το 12% των μετοχών (Βοιλίδη, Μανδρίνου) που προοριζόταν να πάρει ο τέως πρόεδρος της ΕΠΟ, αλλά δεν ενέκρινε η ΕΕΑ.

Ο Σάντος

Ναι μεν, αλλά. Ο Φερνάντο Σάντος, όπως ήταν αναμενόμενο, εξέφρασε την απορία και τη δυσφορία του για την απόφαση του διαιτητή Κύρκου να ακυρώσει το πεντακάθαρο γκολ του Βιεϊρίνια, κάτι που στέρησε τη νίκη από τον ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη, ωστόσο οι τόνοι που κράτησε ήταν χαμηλοί. «Ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος ήμασταν καλύτεροι και κατορθώσαμε να πετύχουμε ένα γκολ. Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί ακυρώθηκε το γκολ που βάλαμε. Ηταν καθ' όλα νόμιμο. Αυτό δεν είναι δίκαιο. Εν πάση περιπτώσει, ό,τι έγινε δεν αλλάζει. Το παιχνίδι έχει τελειώσει, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα και δεν κερδίζουμε κάτι συνεχίζοντας να συζητάμε για την απόφαση του διαιτητή».

«Αυτή τη στιγμή έχω ανάμικτα συναισθήματα, δεν ξέρω αν πρέπει να είμαι χαρούμενος ή λυπημένος. Αποκτήσαμε πλεονέκτημα μετά την αποβολή του παίκτη του ΠΑΟΚ, όμως δεν καταφέραμε να το εκμεταλλευτούμε γιατί κλείστηκε στην άμυνά του ο αντίπαλός μας. Η ισοπαλία είναι ένα καλό αποτέλεσμα, ιδιαίτερα όταν παίζεις απέναντι σε μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ, που είναι από τις καλύτερες στην Ελλάδα και σε σύγκριση με την ήττα που κάναμε με τον Αστέρα και τα τρία γκολ που είχαμε δεχτεί σε ένα ημίχρονο. Το θετικό ήταν η παρουσία του κόσμου μας, που ήταν μαζί μας, αν και είχαμε πολλά αρνητικά αποτελέσματα τις τελευταίες μέρες», δήλωσε από την πλευρά του ο Εμίλιο Φερέρα.

* Επιβαρυντική για τον Κύρκο και τον βοηθό του Παπαχαραλάμπους θα είναι η έκθεση του παρατηρητή διαιτησίας Γιώργου Κουκούλα. Βαρύ το κλίμα για τους δύο και στις τάξεις της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: