4 Σεπτεμβρίου 2009

«Πέταξε» για Πόζναν η εθνική με αισιοδοξία

Η αντίστροφη μέτρηση για το Ευρωμπάσκετ έχει ξεκινήσει. Η εθνική μας ομάδα αναχώρησε την Παρασκευή με προορισμό το Πόζναν όπου θα διεξαχθούν και οι αγώνες του ομίλου της.

Απάντες παρόντες και με αισιοδοξία «πέταξαν» για Πολωνία, όπου από τη Δευτέρα αρχίζουν οι «μάχες». Αν όλα πάνε καλά, οι διεθνείς στη συνέχεια θα μετακομίσουν το Μπίγκοζ, για τα παιχνίδια της δεύτερης φάσης, και το Κατοβίτσε, για την τελική φάση.

Ο νέος αρχηγός, Αντώνης Φώτσης, εν τη απουσία του Θοδωρή Παπαλουκά, δήλωσε: «Είχαμε το χρόνο να προετοιμαστούμε και αυτό που θέλουμε είναι να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Έχουμε μεγάλες απαιτήσεις από τους εαυτούς μας. Δεν υπάρχει άγχος, οι περισσότεροι γνωρίζουν τι θα αντιμετωπίσουμε εκεί, το έχουμε συνειδητοποιήσει. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι από το πρώτο παιχνίδι, γιατί μπορεί ένα λάθος να το πληρώσεις ακριβά αργότερα. Δεν νιώθω ούτε προσωπικά ιδιαίτερο άγχος εξαιτίας του τίτλου του αρχηγού. Δεν υπάρχει λόγος. Ό,τι έκανα μέχρι τώρα, θα κάνω και από εδώ και πέρα: Θα προσπαθώ για το καλύτερο για την ομάδα, θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να τη βοηθήσω».

Ο Νίκος Ζήσης, ένας από τους μόλις τέσσερις παίκτες που έχει αυτή η Εθνική εν συγκρίσει με την πρωταθλήτρια Ευρώπης 2005 στο Βελιγράδι, τόνισε: «Δεν ξεκινάμε έχοντας στο μυαλό μας το χρυσό μετάλλιο. Ξεκινάμε έχοντας στο μυαλό μας απλά το πρώτο παιχνίδι. Και έτσι πρέπει να προχωρήσουμε. Αγώνα-αγώνα. Έχουμε μια ομάδα νέα και ως ένα βαθμό άπειρη. Έχουμε κρυφούς στόχους, ελπίδες, όνειρα και θα προσπαθήσουμε σίγουρα για το καλύτερο. Σίγουρα το χιαστί παιχνίδι θα κρίνει πολλά, αλλά μέχρι τότε υπάρχουν άλλοι έξι αγώνες. Όλες οι ομάδες, πλην ίσως της Ισπανίας, βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο. Μπορούμε να φτάσουμε ψηλά, αλλά δεν θα υπάρχουν εύκολα παιχνίδια».

Ο Βασίλης Σπανούλης καλείται να επωμιστεί το βάρος στην οργάνωση μαζί με τον Νίκο Ζήση, κάτι που πριν μοιράζονταν με τους Παπαλουκά και Διαμαντίδη: «Τα Ευρωμπάσκετ είναι πάντα δύσκολα. Έχουμε δουλέψει σκληρά, τα ψέματα τελείωσαν και αρχίζουν οι αγώνες. Από εδώ και πέρα, χρειάζεται προσοχή και σοβαρότητα για να πάνε όλα καλά. Η φανέλα είναι βαριά και θέλουμε να διατηρήσουμε την Ελλάδα ψηλά. Όλοι θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι η Ισπανία είναι το φαβορί, αλλά σε μια τέτοια διοργάνωση ποτέ δεν ξέρεις. Ένας αγώνας μπορεί να αλλάξει τα πάντα. Σίγουρα ο χιαστί αγώνας στα προημιτελικά κρίνει πολλά, αλλά υπάρχει δρόμος για να φτάσουμε ως εκεί. Θα ήταν λάθος να το σκεφτόμαστε από τώρα. Υπάρχουν πριν από οτιδήποτε οι αγώνες του ομίλου, που είναι δύσκολοι, και θα πρέπει να διαχειριστούμε σε αυτό το πρώτο κομμάτι καλές και κακές εμφανίσεις, νίκες ή ήττες, ώστε να διατηρηθεί η ισορροπία. Οι τρεις πρώτοι αγώνες είναι δύσκολοι και θα χρειαστεί όλη μας η προσοχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: