22 Σεπτεμβρίου 2009

Κριτήριο δύο ματς

Η δυσαρέσκεια των οπαδών του ΠΑΟΚ για την ήττα από τον Ολυμπιακό ίσως να έφερνε αλυσιδωτές αντιδράσεις, με πρώτη την απόλυση Σάντος, αλλά ο Πορτογάλος μένει μέχρι νεωτέρας στο «τιμόνι» της τεχνικής ηγεσίας του ΠΑΟΚ.
Ο Ζαγοράκης σκέφτηκε ακόμη και την αποχώρησή του από τα διοικητικά, αλλά έπειτα από πιέσεις όλων των συνεργατών του και του προέδρου του ερασιτέχνη, Θανάση Κατσαρή, αποφάσισε να κατεβεί σήμερα με την αποστολή στην Αθήνα, ως αρχηγός της, εν όψει του αυριανού (7 μ.μ., Novasports) αγώνα πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο.

Είναι το εξ αναβολής παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής, στο οποίο δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα οι «ασπρόμαυροι» του Βορρά, αφού θεωρούν ότι θα αποτελέσει εξιλέωση για τους παίκτες και τον προπονητή μόνο με το διπλό!

Εκτός του Ζαγοράκη (είχε στομαχικές διαταραχές), όλα τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης πήγαν στην προπόνηση της ομάδας, μίλησαν με τους παίκτες με στόχο την ανύψωση της ψυχολογίας τους, ενώ ο αντιπρόεδρος Ηλίας Βιολίδης τόνισε: «Πρέπει να υπάρξει ηρεμία στην ομάδα, η οποία χρειάζεται την απόλυτη στήριξη όλων μας, γι' αυτό και είμαστε εδώ, να δείξουμε σε όλους ότι τους στηρίζουμε».

Είναι γεγονός ότι τα δύο εκτός έδρας παιχνίδια με Πανιώνιο και Ατρόμητο (Τετάρτη-Κυριακή) θα αποτελέσουν και κριτήριο για την παραμονή του Σάντος, η καρέκλα του οποίου «τρίζει» επικίνδυνα.

Του καταλογίζουν:

- Λάθος επιλογές στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

- Λάθος αλλαγές κατά τη διάρκεια του αγώνα.

- Ηττοπαθή τακτική.

Από την πλευρά του, ο Ζαγοράκης δεν θέλησε να πάρει θέση, όπως και στο θέμα για το οποίο δέχεται πολλές πιέσεις και έχει να κάνει με την παρουσία του Βασίλη Γκαγκάτση, καθώς και τον ρόλο που έχει στην ομάδα του ΠΑΟΚ. Ολα αυτά τα μεταθέτει για την προσεχή Δευτέρα, όταν και θα γίνει «ταμείο» για τα δύο συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια.

Στα αγωνιστικά, ο Μουσλίμοβιτς έπαθε θλάση, αλλά σήμερα θα διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος. Το πλέον σίγουρο είναι ότι δεν θα αγωνιστεί σε Νέα Σμύρνη και Περιστέρι, κάτι που σημαίνει ότι θέση βασικού παίρνει ο Φιλομένο.

Ο Κοντρέρας άρχισε χθες προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα, αλλά θα επιστρέψει ύστερα από 15 ημέρες περίπου και ο Σάντος εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τα προβλήματα τραυματισμών των Βιτόλο, Σνάουτσνερ, όπως και το... ψυχολογικό του Πάμπλο Γκαρσία.

Ο τελευταίος, μόλις αντικαταστάθηκε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, κατευθύνθηκε στον πάγκο και είπε κάποια λόγια στον Σάντος, ο οποίος στη συνέχεια προσπαθούσε να του εξηγήσει κάποια πράγματα, ενώ το παιχνίδι παιζόταν!

Ολα αυτά, λοιπόν, προς το παρόν δεν συζητιούνται, λόγω δύο σοβαρών και δύσκολων αγωνιστικών υποχρεώσεων μέσα σε λίγες ημέρες... *

Δεν υπάρχουν σχόλια: