15 Σεπτεμβρίου 2009

Τα βρήκαν ΥΠΕΧΩΔΕ και Δήμος, εκδίδεται η άδεια του Βοτανικού

Στην τελική φάση της οδεύει η έκδοση της οικοδομικής άδειας για την ανέγερση του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στην περιοχή του Βοτανικού. Οπως όλα δείχνουν, είναι θέμα χρόνου να εκδοθεί η άδεια, μετά και την συνάντηση που έλαβε χώρα την Τρίτη, ανάμεσα στο ΥΠΕΧΩΔΕ και τον Δήμο Αθηναίων.

Με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Ε. Μπαλτά συγκλήθηκε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο με στόχο την εύρεση του ενδεδειγμένου τρόπου αντιμετώπισης των ζητημάτων που ενέσκηψαν σχετικά με την έκδοση της οικοδομικής άδειας του νέου γηπέδου του «τριφυλλιού».

Στη συνάντηση συμμετείχαν από πλευράς ΥΠΕΧΩΔΕ ο Γενικός Γραμματέας και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου, ο αντιδήμαρχος Αθηναίων Χρόνης Ακριτίδης με τη σύμβουλο του δημάρχου Τασία Λαγουδάκη και υψηλόβαθμα στελέχη του Δήμου Αθηναίων, καθώς και ο εντεταλμένος σύμβουλος για το γήπεδο και μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ, Βαγγέλης Σαμαράς με τους συνεργάτες του.

Κατά τη διάρκεια της δίωρης συνάντησης λύθηκαν όλες οι παρεξηγήσεις που υπήρχαν ανάμεσα στον ΥΠΕΧΩΔΕ και τον Δήμο, η συνεργασία ήταν άψογη και όλοι συμφώνησαν ότι κοινή επιθυμία είναι η όσο το δυνατόν ταχύτερη έκδοση της άδειας.

Συγκεκριμένα από την πλευρά του ΥΠΕΧΩΔΕ ο κ. Μπαλτάς τόνισε τη βούληση τόσο του κ. Σουφλιά όσο και τη δική του να εκδοθεί η άδεια, ενώ ο αντιδήμαρχος Αθηναίων, Χρόνης Ακριτίδης, έκανε μνεία στην άμεση ανταπόκριση του κ. Κακλαμάνη και την αποστολή των εγγράφων που ζητήθηκαν στο ΥΠΕΧΩΔΕ και στη συγκατάθεση του Δήμου να αποσταλούν άμεσα όλα τα συμπληρωματικά στοιχεία που ζητήθηκαν.

Πλέον, οι δύο φορείς συμφώνησαν να τακτοποιήσουν υπηρεσιακά τις τελικές εκκρεμότητες που έχουν απομείνει και έτσι εντός της εβδομάδας, αν δεν προκύψει κάτι απρόοπτο, θα εκδοθεί η άδεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: