27 Σεπτεμβρίου 2009

Ντέρμπι-σταυροδρόμι ξανά στο ΟΑΚΑ

Αυτό το ντέρμπι ποιος θα το πάρει; Η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, είναι οι δύο μονομάχοι που αναμετρώνται απόψε στο ΟΑΚΑ (21.15, Novasports-1) στο σημαντικότερο ματς της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League.
Δίχως άλλο πρόκειται για παιχνίδι εξαιρετικά κρίσιμο για την περαιτέρω πορεία, τόσο των δύο ομάδων στο πρωτάθλημα, όσο για τον Ολυμπιακό που καραδοκεί μετά τη νίκη του με την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο.

*Ο χώρος φιλοξενίας του big-match αυτής της αγωνιστικής παραμένει το ΟΑΚΑ, η κοινή έδρα ΑΕΚ και Παναθηναϊκού, αλλά σίγουρα τα δεδομένα του αποψινού αγώνα δεν είναι ίδια με αυτού της περασμένης Τετάρτης.

*Η ΑΕΚ, μετά την ήττα από τους Πειραιώτες και την απώλεια βαθμών την προηγούμενη Κυριακή στα Γιάννινα, έχει μείνει πέντε βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο και αήττητο Παναθηναϊκό.

Οι στόχοι των δύο

Αυτό το στοιχείο από μόνο του καταδεικνύει την ανάγκη για την ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς να επιθυμεί διακαώς τη νίκη. Ετσι θα κατορθώσει και το δικό της αγωνιστικό ανάστημα να ορθώσει εκ νέου έναντι των «πρασίνων» και των «ερυθρόλευκων», παραμένοντας ζωντανή στο κυνήγι του τίτλου, αλλά και να δείξει ότι δικαίως συμπεριλαμβάνεται στα αποκαλούμενα φαβορί για εφέτος.

*Στην αντίπερα όχθη, τώρα, ο Παναθηναϊκός, που ξεκίνησε τη σεζόν στην Ελλάδα με το απόλυτο (4χ4), δίνει το πρώτο του ως φιλοξενούμενος μεγάλο ματς και καλείται να αποδείξει εντός γηπέδου ότι προτεραιότητα εφέτος για τον ίδιο αποτελεί η ανακήρυξή του σε πρωταθλητή δεν είναι του αέρα. Επί της ουσίας, πρόκειται για την πρώτη από τις πολλές προκλήσεις που οφείλει να ξεπεράσει για να φτάσει στο στόχο του.

Και τα δεδομένα είναι απλά: Εάν και εφόσον νικήσει θα αφήσει πίσω του την ΑΕΚ ολόκληρους βαθμούς με το... καλημέρα και θα έχει πάρει αποτέλεσμα ως φιλοξενούμενος από έδρα που έχει περάσει ήδη ο Ολυμπιακός. Οχι πως η ισοπαλία δεν εξυπηρετεί τον Τεν Κάτε. Απλώς, η νίκη θα δώσει άλλη ώθηση στους «πράσινους».

*Νωρίτερα σήμερα το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής περιλαμβάνει κι άλλα σημαντικά ματς, τα οποία στο σύνολό τους τηλεοπτικά θα καλύψει απευθείας το συνδρομητικό κανάλι. Ντέρμπι με την κλασική έννοια του όρου μπορεί να μην είναι, αλλά το ενδιαφέρον τους μεγάλο και εξαιρετικό. Η αρχή θα γίνει στις 16.45 σε δύο γήπεδα.

*Στην Τρίπολη και το Ηράκλειο της Κρήτης. Εκεί όπου ο Αστέρας και ο Εργοτέλης υποδέχονται στις έδρες τους τον Λεβαδειακό και τον Πανθρακικό, αντίστοιχα. Είναι δεδομένο ότι οι γηπεδούχοι είναι αυτοί που έχουν το πάνω χέρι στις αναμετρήσεις, λόγω και της εικόνας που έχουν παρουσιάσει οι αντίπαλοί τους μέχρι τώρα. Με νίκες θα εδραιώσουν περισσότερο τη βαθμολογική τους θέση. Ιδίως οι Αρκάδες που έχουν μπει φουριόζοι στο πρωτάθλημα.

*Λίγο αργότερα, στις 7 το βράδυ, το μενού της αγωνιστικής συμπληρώνουν άλλες δύο αναμετρήσεις με ενδιαφέρον.

Στο Περιστέρι ο Ατρόμητος φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ και στην Καβάλα, η ομώνυμη τοπική ομάδα έναν ακόμη εκπρόσωπο της Νύμφης του Θερμαϊκού, τον Ηρακλή. Αγώνες που δείχνουν εκ πρώτης όψεως ότι θα είναι αρκετά κλειστοί και θα κριθούν στις λεπτομέρειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: