7 Σεπτεμβρίου 2009

Ζήσης: "Η Μακεδονία είναι ελληνική..."


Πανηγυρικό το κλίμα στα ελληνικά αποδυτήρια, και "πληρωμένη" απάντηση από Ζήση στις Σκοπιανές προκλήσεις...

Γιόνας Καζλάουσκας (Ομοσπονδιακός Τεχνικός Εθνικής):
"Ήταν η καλύτερη εμφάνισή μας από τότε που ανέλαβα την Εθνική Ελλάδας. Η άμυνα και τα ριμπάουντ έκαναν τη διαφορά. Η αλήθεια είναι πως είχαμε παρακολουθήσει την ΠΓΔΜ και σε καμία περίπτωση δεν θέλαμε να τους υποτιμήσουμε. Γι΄ αυτό και ήμασταν σοβαροί από το πρώτο λεπτό. Το θέμα είναι να συνεχίσουμε έτσι αρχής γενομένης με την Κροατία."

Σε ερώτηση για το που αποδίδει και αν τον ανησυχούν τα 17 λάθη των Ελλήνων διεθνών μας στην πρεμιέρα με την ΠΓΔΜ, ο Γιόνας Καζλάουσκας απάντησε: "Πράγματι, αυτό είναι κάτι που πρέπει να κοιτάξουμε. Δεν είναι καλό για μας. Επίσης ήταν τελείως διαφορετική η εικόνα μας στο πρώτο ημίχρονο εν συγκρίσει με το δεύτερο, εννοώ πως κάναμε λιγότερα λάθη στο πρώτο. Ίσως το γεγονός πως διατηρούσαμε προβάδισμα με μεγάλη διαφορά να επηρέασε τη συγκέντρωσή μας. Κάναμε πολλά λάθη στο "transition" (μετάβαση της μπάλας) για το... τίποτα."

Γιάννης Σφαιρόπουλος (άμεσος συνεργάτης του Καζλάουσκας): "Τα πράγματα πήγαν όπως τα είχαμε σχεδιάσει. Ο στόχος μας ήταν να σταματήσουμε τα σουτ του αντιπάλου και το ποσοστό του 19% στα τρίποντα το δείχνει. Θέλαμε ακόμη να αποκόψουμε τον Στεφάνοφ από το παιχνίδι γιατί είναι παίκτης κλειδί και το καταφέραμε με καλή άμυνα. Μπήκαμε αποφασιστικά και δείξαμε σοβαρότητα σ' όλη τη διάρκεια του αγώνα εκτός από ελάχιστα διαστήματα, αλλά αυτό είναι λογικό. Τα νέα παιδιά ανταποκρίθηκαν καλά και μπήκαν στο ρυθμό του αγώνα. Όσο περνά ο καιρός τα πράγματα θα γίνονται καλύτερα και γι' αυτούς και για την ομάδα".

Νίκος Ζήσης: "Με ντόπαρε η όλη ατμόσφαιρα από τους φιλάθλους της ΠΓΔΜ γιατί η Μακεδονία είναι ελληνική. Με πείσμωσε να παίξω ακόμη καλύτερα. Κρατάμε αυτό το καλό ξεκίνημα. Αύριο είναι μια άλλη ημέρα, η Κροατία είναι σίγουρα ένας ανώτερος αντίπαλος εν συγκρίσει με την ΠΓΔΜ."

Αντώνης Φώτσης: "Η ΠΓΔΜ δεν αποδείχτηκε στην πράξη ισχυρός αντίπαλος. Από εδώ και στο εξής, όμως οι αγώνες θα είναι όλο και πιο δύσκολοι. Αρχής γενομένης αύριο με την Κροατία. Περιμένω από τον εαυτό μου και τους συμπαίκτες μου να βγάλουμε την ίδια ενέργεια στο παρκέ και να παίξουμε το ίδιο δυνατά στην άμυνα."

Γιάννης Μπουρούσης: "Αφιερώνω αυτή τη νίκη στον Μπόγα," δήλωσε ο Γιάννης Μπουρούσης εννοώντας τον Κώστα Μπογατσιώτη, ο οποίος ήταν μάνατζερ στον Ολυμπιακό και στη συνέχεια εξήγησε για τη νίκη με την ΠΓΔΜ: "Δεν την ξέραμε καλά την αντίπαλό μας σήμερα. Προσπαθήσαμε να παίξουμε γρήγορα με πολλά pick 'n' roll και να πηγαίνει η μπάλα στο low post, ειδικά όταν στο παρκέ ήταν ο Σχορτσιανίτης. Αύριο με την Κροατία θα χρειαστούμε το ίδιο καλή άμυνα με σήμερα. Είναι ομάδα που έχει καλούς κοντούς και καλούς ψηλούς. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά." Αναφορικά με τη διαρκή βελτίωσή του, ο σέντερ του Ολυμπιακού απάντησε: "Είμαι ο ίδιος όπως πάντα και κάνω ό,τι είναι δυνατό για την Εθνική." Για να καταλήξει δίνοντας μία υπόσχεση: "Η ομάδα θα ρολάρει και θα πάει ακόμη καλύτερα."

Κώστας Κουφός: "Ιδανικό ξεκίνημα. Παίξαμε όλοι μαζί σαν μία πραγματική ομάδα. Αποδειχτήκαμε πολύ σκληροί για τους αντιπάλους μας. Η ΠΓΔΜ είναι μία καλή ομάδα. Εμείς την κάναμε να δείχνει τόσο ανίσχυρη. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες. Τώρα ακολουθεί η Κροατία, θα αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε από τη στιγμή που θα φτάσουμε στο ξενοδοχείο γιατί μέχρι τώρα στο μυαλό μας είχαμε μόνο την πρώτη αντίπαλο. Αν παίξουμε το ίδιο δυνατά στην άμυνα, δεν θα έχουμε πρόβλημα αύριο."

Γιόβιτσα Άρσιτς (Ομοσπονδιακός τεχνικός ΠΓΔΜ): "Η Ελλάδα ήταν καλύτερη στην άμυνα και στα ριμπάουντ. Η άμυνά μας δεν ήταν αρκετά καλή και αν συνεχίσουμε να παίζουμε έτσι στην άμυνα δεν μπορούμε να νικήσουμε κανέναν. Η Ελλάδα ήταν πολύ συγκεντρωμένη σε αυτά που ήθελε να κάνει μέσα στο παρκέ. Για να καταφέρουμε να της διασπάσουμε τη συγκέντρωση θα έπρεπε να ευστοχήσουμε σε 5 τρίποντα στα πρώτα λεπτά για να αγχωθούν οι αντίπαλοι. Δεν μπορείς να κερδίσεις την Ελλάδα παίζοντας έτσι."

Τζερεμάια Μάσεϊ: "Παίξαμε τόσο κακά, ειδικά στην άμυνα που δεν νομίζω πως μπορούμε να επαναλάβουμε ποτέ τόσο άσχημη εμφάνιση. Δεν συνδέω τη βαριά ήττα μας από την Ελλάδα με τον αγώνα που ακολουθεί αύριο με το Ισραήλ. Και ούτε πρέπει να μας επηρεάσει, αφού μόνο με νίκη αύριο μπορούμε να ελπίζουμε στην πρόκριση στην επόμενη φάση."

Πρέντραγκ Σαμαρτζίσκι: "Μας νίκησαν τα ίδια τα συναισθήματά μας. Νικήσαμε τους εαυτούς μας. Τόση ήταν η επιθυμία μας να νικήσουμε την Ελλάδα για τους γνωστούς λόγους που δεν μπορέσαμε να τα διαχειρηστούμε. Η αμυντική μας απόδοση ήταν φτωχή. Τώρα ακολουθεί το πιο κρίσιμο παιχνίδι με το Ισραήλ για το οποίο έχουμε ήδη αρχίσει να προετοιμαζόμαστε εδώ και καιρό αφού μία νίκη αύριο είναι η μοναδική μας ευκαιρία."

Δεν υπάρχουν σχόλια: