13 Σεπτεμβρίου 2009

3 στα 3 για τον Παναθηναϊκό και πρώτη θέση!

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε το «3 στα 3» στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, καθώς κατέβαλε την αντίσταση του Πανθρακικού στην Κομοτηνή με 1-0, υποχρεώνοντας τους γηπεδούχους στη δεύτερη εντός έδρας ήττα τους σε ισάριθμούς αγώνες. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Λέτο στο 79΄, ενώ ο Πανθρακικός αγωνιζόταν από το 55΄ με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Κανωτίδη με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ύστερα από το «άχρωμο» πρώτο τέταρτο ο Παναθηναϊκός έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ. Στο 16΄ ο Λέτο έκανε πολύ ωραία προσπάθεια από αριστερά και μπήκε στην περιοχή, ωστόσο οι αμυντικοί εξουδετέρωσαν τη σέντρα του, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Αργεντινός «τροφοδότησε» τον Σισέ, ο οποίος πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Ρόκα. Στο 26΄ οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή, όταν το δυνατό σουτ του Καζάκη απέκρουσε ο Γκαλίνοβιτς. Στο 38΄ ο Ρόκα έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ τη σέντρα σουτ του Λέτο από αριστερά, ενώ ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων διατήρησε ανέπαφη την εστία του στο 43΄ και τη σημαντικότερη ευκαιρία του Παναθηναϊκού, όταν ο Κατσουράνης βρήκε τον Νίνη μέσα στην περιοχή του Πανθρακικού.

Στο 49΄ ο Ρόκα απέκρουσε δύσκολα την κεφαλιά του Σαριέγκι από το κόρνερ του Λέτο, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο τερματοφύλακας του Πανθρακικού απέκρουσε και την κεφαλιά του Κατσουράνη. Στο 54΄ ο Γκαλίνοβιτς απέκρουσε το σουτ του Καπετάνου, όμως στο επόμενο λεπτό ο Παναθηναϊκός απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα, όταν ο Κανωτίδης είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Νίνη. Παρ΄ όλα αυτά οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ανοίξουν το σκορ, ωστόσο το σουτ του Καζάκη έστειλε την μπάλα να περάσει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γκαλίνοβιτς. Στο 63΄ ο Ρόκα απέκρουσε το σουτ του Νίνη, ενώ στο 72΄ ο Ντιαλό έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ με το σουτ που έπιασε έξω από τη μεγάλη περιοχή του Παναθηναϊκού.

Τελικά ο Παναθηναϊκός κατάφερε να προηγηθεί στο 79΄, όταν ο Σισέ έκανε μια συρτή σέντρα από δεξιά, ο Ρόκα και ο Τζόκιτς έκαναν το λάθος να αφήσουν την μπάλα να περάσει, με αποτέλεσμα ο Λέτο από κοντά να τη στείλει στα δίχτυα του Πανθρακικού. Στη συνέχεια δεν άλλαξε κάτι, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να διατηρήσει το απόλυτο της συγκομιδής στο πρωτάθλημα.

Διαιτητής: Καλόπουλος (Μακεδονίας)

Κόκκινη: Κανωτίδης (55΄, 2η κίτρινη)

Κίτρινες: Μπουβάλ, Κανωτίδης, Μπαχαρίδης, Ντιαλό, Ενγκαμπί - Μαρίνος, Σαλπιγγίδης, Καραγκούνης

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Αλμπέρ Καρτιέ): Ρόκα, Κανωτίδης, Κλεμάν, Μπαχαρίδης, Τζόκιτς, Οράκ, Ολίσε (66΄ Αργυρίου), Καπετάνος (62΄ Ντιαλό), Φαγιάρδο, Καζάκης, Μπουβάλ (57΄ Ενγκαμπί).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Μαρίνος, Σπυρόπουλος, Μπίαρσμιρ, Σαριέγκι, Καραγκούνης (81΄ Ζιλμπέρτο Σίλβα), Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης (78΄ Πετρόπουλος), Νίνης (69΄ Χριστοδουλόπουλος), Λέτο, Σισέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: