28 Αυγούστου 2009

Μέτρα από την UEFA για τις μεταγραφές

Οι εξωπραγματικές, μετεγγραφικές καμπάνιες της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μάντσεστερ Σίτι, που ξόδεψαν περισσότερα από 350 εκατ. για να ενισχυθούν, αλλά παράλληλα και τα χρέη ομάδων σαν τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή την Τσέλσι, που επίσης ξεπερνούν, αλλά με την αρνητική έννοια το 1 δισ. ευρώ, ανάγκασαν την UEFA να σκεφτεί πολύ σοβαρά την εφαρμογή ενός «salary cup» (οικονομικού «ταβανιού») που θα ισχύει για όλους ανεξάρτητα από τις οικονομικές τους δυνατότητες.

Ανάμεσα στις προτάσεις της UEFA, που απλώς αναμένεται να επικυρωθούν από την εκτελεστική επιτροπή στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου, βρίσκονται κι ένας ειδικός «φόρος πολυτελείας», αλλά κι ένα συγκεκριμένο όριο παικτών στο ρόστερ κάθε ομάδας.

Μεγάλο μετεγγραφικό «μπαμ» από την Μπάγερν Μονάχου που απέκτησε από τη Ρεάλ Μαδρίτης τον διεθνή Ολλανδό μέσο επιθετικό της Αριεν Ρόμπεν με 25 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα μ' εκτιμήσεις του ισπανικού Τύπου, δεν αποκλείεται, πίσω από τη συνεργασία ανάμεσα στους δύο προέδρους Ρουμενίγκε και Πέρεθ, να «κρύβεται» κι ένα είδος προσύμφωνου για την πώληση, από το ερχόμενο καλοκαίρι, του Ριμπερί στη Ρεάλ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: