28 Αυγούστου 2009

Τραυματίστηκε στην ωμοπλάτη ο Τσιρίλο

Λένε ότι ενός κακού μύρια έπονται. Στην περίπτωση του ΠΑΟΚ, σαν να μην έφτανε ο αποκλεισμός από τους ομίλους του Europa League, προέκυψε και ο τραυματισμός του Μπρούνο Τσιρίλο.

Ο ιταλός ποδοσφαιριστής υπέστη εξάρθρωση ωμοπλάτης και άμεσα αναμένεται να εκτιμηθεί η κατάσταση του τραυματισμού του.

Γίνεται, λοιπόν, αντιληπτό ότι θεωρείται αμφίβολη η συμμετοχή του στον αγώνα με τον Λεβαδειακό (30/8). Η αποστολή της ομάδας επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, όπου στα πρόσωπα όλων ήταν φανερή η απογοήτευση από την πρόωρη ολοκλήρωση των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων.

Πρόκειται εξάλλου για μια σημαντική απώλεια, απ' όποια πλευρά κι αν το εξετάσει κανείς. Οικονομικά, υπολογίζεται ότι ο Δικέφαλος έχασε ένα ποσό που υπερβαίνει τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ και στα οποία (είναι ευρέως γνωστό) ότι υπολόγιζε η διοίκηση της ΠΑΕ. Γι' αυτό λίγο πολύ θεωρούταν δεδομένο ότι σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ εξασφάλιζε παρουσία στους ομίλους, θα κινούνταν για την απόκτηση τουλάχιστον ενός ακόμη ποδοσφαιριστή. Αγωνιστικά, είναι περιττό να αναλυθούν οι σχετικές απώλειες. Ο Δικέφαλος έχασε μια σπουδαία ευκαιρία για επιστροφή στο ουσιαστικό κομμάτι των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, γεγονός που θα οδηγούσε και στην αύξηση της τιμής της μετοχής της ομάδας στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Πλέον στον ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένοι να αναζητήσουν τους λόγους του αποκλεισμού και της αποτυχίας της ομάδας στην συγκεκριμένη αποστολή. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Δικέφαλος ήταν πολύ καλύτερη ομάδα από την ολλανδική Χέρενφεϊν, αλλά η λέξη «ατυχία» δεν μπορεί να αποτελέσει το μοναδικό επιχείρημα στην αιτιολόγηση του αποτελέσματος. Από την άλλη πλευρά, η πρόωρη ολοκλήρωση των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων, δεν σημαίνει ότι τελείωσε και η αγωνιστική περίοδος. Αυτό το σύνθημα έδωσαν παίκτες και τεχνικό επιτελείο της ομάδας, λίγα λεπτά μετά τον αποκλεισμό και αναμφίβολα αποτελεί το μοναδικό φάρμακο, ώστε να ξεπεράσει ο σύλλογος τις δύσκολες στιγμές που βιώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: