27 Αυγούστου 2009

Στοίχημα ποδόσφαιρο UEFA Europa League: AEK - Vaslui

Με το καθήκον να ανατρέψει το 2-1 με οποίο είχε ηττηθεί στη Ρουμανία, η ΑΕΚ φιλοξενεί στο Ολυμπιακό Στάδιο τη SC Vaslui, με φόντο την πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Το εύστοχο πέναλτι του Ismael Blanco είχε φέρει προς στιγμή τις δυο ομάδες στα ίσια, με τον Wesley να χαρίζει με δύο γκολ τη νίκη στη Vaslui.

Η «Ενωση» θα παρουσιαστεί αν μη τι άλλο ξεκούραστη, καθώς αναβλήθηκε - λόγω των πυρκαγιών στην Αττική - το μεγάλο ντέρμπι της πρεμιέρας της Super League απέναντι στον Ολυμπιακό. Πέραν του ότι δεν προέκυψαν προβλήματα τραυματισμών, η ομάδα του Dusan Bajevic ενισχύεται με τις επιστροφές των Juanfran, Παντελή Καφέ, Ignacio Scocco αλλά και Νίκου Καράμπελα. Από την άλλη, οι «κιτρινόμαυροι» έχασαν την ευκαιρία να πάρουν στα πόδια τους ακόμα ένα επίσημο παιχνίδι και να παρουσιαστούν πιο έτοιμοι, κάτι που φάνηκε ιδιαίτερα στο πρώτο ματς της Ρουμανίας. Το κλίμα, πάντως, δεν είναι και το καλύτερο δυνατό, με τον Rafik Djebbour να δηλώνει... τραυματίας και να θέτει εαυτόν εκτός ομάδας. Στόχος η νίκη (1,52 στο ανταλλακτήριο της Betfair) με μηδέν παθητικό ή με σκορ μεγαλύτερο του 3-1 (15,00).

Ως μία ιστορική ευκαιρία αντιμετωπίζουν το ματς της Πέμπτης απέναντι στην ΑΕΚ οι παίκτες της Vaslui. Ο σύλλογος από τη Ρουμανία δεν έχει ποτέ ξανά στο παρελθόν φτάσει τόσο μακριά στη διοργάνωση και ευελπιστεί πως θα σταθεί όρθιος στο ΟΑΚΑ, προκειμένου να δώσει συνέχεια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η ομάδα του Cristian Dulca κατάφερε να φτάσει στη νίκη στο πρώτο παιχνίδι, παίζοντας με πέντε απουσίες. Των τραυματιών Gabriel Cânu και Hugo Luz, των τιμωρημένων Dušan Kuciak (τερματοφύλακας) και Bogdan Buhuş, αλλά και του Lucian Burdujan που είχε μείνει εκτός αποστολής για πειθαρχικούς λόγους. Το σίγουρο είναι ότι η Vaslui δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος για την ΑΕΚ. Εχει ήδη τέσσερα παιχνίδια στα πόδια της στο ρουμανικό πρωτάθλημα (δύο νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα) ενώ ας μην λησμονηθεί πως στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε την... Ομόνοια. Επικράτησε 2-0 στη Ρουμανία και απέσπασε ισοπαλία 1-1 στο ΓΣΠ της Λευκωσίας.

Διαιτητής της αναμέτρησης στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας θα είναι ο Σλοβένος Damir Skomina.

Οι πιθανές ενδεκάδες:
AEK: Saja, Araujo, Majstorovic, Geraldo, Juanfran, Leonardo, Καφές, Μάκος, Manduca, Scocco, Blanco
SC VASLUI: Hăisan, Genchev, Gerlem, Akakpo, Zubar, Bălace, Temwanjera, Ljubinković, Pavlović, Farkaš, Wesley


Δεν υπάρχουν σχόλια: