23 Αυγούστου 2009

Στοίχημα ποδόσφαιρο Ligue 1: Για την κορυφή η Bordeaux

Bordeaux-Nice

Μετά τη δύσκολη νίκη της πρεμιέρας, παρά το έυρος του 4-1 επί της Lens εντός έδρας, η Bordeaux επικράτησε εκτός έδρας με 2-3 της Sochaux και θέλει σήμερα να... τριτώσει για να βρεθεί μόνη της στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Αν μάλιστα οι Γιρονδίνοι το πετύχουν, θα ανεβάσουν κατά μία νίκη το ρεκόρ, που έχουν των 13 συνεχόμενων επιτυχιών στο πρωτάθλημα, συμπεριλαμβανομένων και των 11 της περσινής σεζόν, που ουσιαστικά της έδωσαν τον τίτλο. Εκτός είναι ο Τσέχος νεοαποκτηθείς μεσοεπιθετικός Jaroslav Plasil, που ταλαιπωρείται από φαρυγγίτιδα. Σημαντική η είδηση, που έφερε την τάξη και πάλι στο στρατόπεδο της ομάδας, ότι ο επιθετικός Marouane Chamakh, που ήθελε να φύγει για την Premier League θα παραμείνει στην ομάδα.

Η Nice ξεκίνησε νικηφόρα το πρωτάθλημα, επικρατώντας εκτός έδρας της Saint-Etienne με 0-2, ενώ τη δεύτερη αγωνιστική αναδείχτηκε ισόπαλη εντός έδρας με τη Rennes με 1-1. Νέα προβλήματα δεν υπάρχουν, καθώς εκτός παραμένουν οι Cantareil και Coulibaly.


Grenoble-Lens

Δύο ήττες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές γνώρισε η Grenoble, που καλείται σήμερα, για δεύτερο παιχνίδι κόντρα σε μια νεοφώτιστη, αν και πιο έμπειρη από αυτήν ομάδα στην κατηγορία, να πάρει τη νίκη στο πανέμορφο Stade des Alpes. Εκτός είναι οι Matsui (Μ), Ravet, Feghouli (Μ) και Cesar (Α), ενώ κάποιοι άλλοι, όπως οι αμυντικοί Jemmali και Mainfroi και ο επιθετικός Boya, επέστρεψαν στις προπονήσεις και βρίσκονται στην αποστολή της ομάδας.

Η Lens επέστρεψε στη Ligue 1 με την ήττα 4-1 από τη Bordeaux εκτός έδρας, με το σκορ να μην αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα, καθώς δύο από τα γκολ των πρωταθλητών σημειώθηκαν στις καθυστερήσεις και η εικόνα της Lens ήταν πολύ καλύτερη. Στο δεύτερο παιχνίδι επικράτησε εντός έδρας με 2-0 της Auxerre και θέλει σήμερα να κρατήσει στο... μηδέν, όσο αφορά στους βαθμούς, την αντίπαλό της. Εκτός από τεχνική επιλογή είναι οι Doumeng, Roudet, Akalé και Dindane, ενώ ο Sidi Keita δοκιμάζεται στην Ισπανική Xerez και δεν είναι επίσης διαθέσιμος.


Lille-Toulouse

Μπορεί η Lille να ξεκίνησε το πρωτάθλημα με δύο ήττες στα ισάριθμα παιχνίδια, αλλά την περασμένη Πέμπτη επικράτησε εκτός έδρας της Genk με 1-2 για τα play-off του Europa League και τουλάχιστον πήρε ψυχολογία για τη συνέχεια, με τα δεδομένα να είναι πλέον υπέρ της για την πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης. Τιμωρημένος είναι ο δεξιός μπακ της ομάδας Debuchy, ενώ άλλη σημαντική απουσία είναι αυτή του τερματοφύλακα Mikael Landreau, που ήρθε ως η μεγάλη μεταγραφή στην ομάδα, αλλά τραυματίστηκε αμέσως μετά τη μεταγραφή του και θ'' απουσιάσει για αρκετούς μήνες ακόμα.

Μετά την ήττα της πρεμιέρας εκτός έδρας από τη Moncao με 1-0, η Toulouse επικράτησε εντός έδρας με 3-1 της Saint-Etienne και στη συνέχεια μεσοβδόμαδα επικράτησε με το ίδιο σκορ εκτός έδρας της Trabzonspor για τα play-off του Europa League, έχοντας πλέον κατά μεγάλο μέρος εξασφαλίσει την πρόκριση στους ομίλους. Εκτός αποστολής έμεινε ο νεοαποκτηθπείς τερματοφύλακας Υohann Pelé, που δεν είναι σε κατάλληλη φυσική κατάσταση, καθώς και ο ακραίος μπακ Fofana, που αποκόμισε τραυματισμό στο παιχνίδι της Τουρκίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: