4 Αυγούστου 2009

Στοίχημα ποδόσφαιρο Champions League: Παναθηναϊκός - Sparta Prague

Όσο και αν μοιάζει εξωπραγματικό, στη ρεβάνς του Παναθηναϊκού με τη Sparta Pragueγια τον Γ' προκριματικό γύρο του Champions League παίζεται η μισή και πλέον χρονιά των «πρασίνων», που καλούνται να ανατρέψουν το 3-1 με το οποίο ηττήθηκαν στην Τσεχία.

Και όχι μόνο αυτό... Η πρόκριση αποτελεί μονόδρομο και για τον Henk Ten Cate καθώς τα σενάρια απομάκρυνσής του από τον «πράσινο» πάγκο είναι πάρα πολλά, μετά την τραγική εικόνα που εμφάνισε το «τριφύλλι» στην Πράγα την περασμένη Τρίτη. Δεν ήταν μόνο η ήττα 3-1 (Jan Holenda, Kamil Vacek και Luboš Kalouda τα γκολ των Τσέχων, μείωσε προσωρινά σε 2-1 ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης), αλλά και η εμφάνιση του Παναθηναϊκού αυτή που σκόρπισε απογοήτευση.

Για να φέρει τους παίκτες προ των ευθυνών τους, ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Νίκος Πατέρας, πήγε στην Παιανία στην προπόνηση της Κυριακής και έστειλε το μήνυμα: «Η εμφάνιση σας την Τρίτη ήταν απαράδεκτη... Υποτιμήσατε τον αντίπαλο σας και απογοητεύσατε τον κόσμό μας. Διαγράψτε αυτό το παιχνίδι και συγκεντρωθείτε στην ρεβάνς. Κερδίστε την χαμένη σας αξιοπρέπεια. Είμαστε μεγάλη ομάδα με μακρά ευρωπαϊκή παράδοση και οφείλετε να διορθώσετε το λάθος που κάνατε». Η ομάδα του Ten Cate είναι σαφέστατα το φαβορί για τη νίκη στο συγκεκριμένο αγώνα, στο 1,37 στην αγορά Τελικό Αποτέλεσμα.

Ο Ολλανδός τεχνικός, πάντως, προτίθεται να χρησιμοποιήσει ένα πιο ορθολογικό σχήμα στον επαναληπτικό του Ολυμπιακού Σταδίου. Στο 4-3-3 θα είναι μέσα αυτή τη φορά και ο Sebastian Leto αλλά και ο Κώστας Κατσουράνης. Φαντάζει πιθανότατη και η επιστροφή του Josu Sarriegi στο κέντρο της άμυνας, μιας και ο Cédric Kanté δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του πρώτου αγώνα. Ερωτηματικό παραμένει το ποιος θα χρησιμοποιηθεί σε ρόλο δεξιού μπακ, με τον νεοαποκτηθέντα Σουηδό Mattias Bjärsmyr να είναι και πάλι φαβορί, εκτός κι αν προτιμηθεί η λύση του Bryce Moon.

Το ευχάριστο για τον Παναθηναϊκό είναι πως θα έχει στο πλευρό του περίπου 50.000 φίλους του, που θα προσπαθήσουν να τον σπρώξουν στα play off του Champions League.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, η Sparta Prague έρχεται στην Αθήνα με ανεβασμένη ψυχολογία. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως ο Jozef Chovanec δεν θα προβεί σε ιδιαίτερες αλλαγές στην ενδεκάδα του σε σχέση με το ματς της προηγούμενης Τρίτης εκτός κι αν προτιμηθεί τελικά ο σκόρερ του τρίτου τέρματος, Kalouda, αντί του Martin Zeman. Η αλλαγή που θα αναγκαστεί να κάνει σίγουρα ο Chovanec είναι αυτή του τραυματία Tomas Řepka Patrik Berger, αν και η απουσία του δεν έγινε τόσο αισθητή στην Πράγα. Πάντως, η παράδοση είναι εναντίον των Τσέχων, οι οποίοι παρά το 3-1 του πρώτου αγώνα δίνονται αουτσάιντερ στο 2,12 για να πάρουν την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League.

Διαιτητής της αναμέτρησης στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας θα είναι ο Πορτογάλος Pedro Proenca Oliveira Alves Garcia.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

Παναθηναϊκός
: Galinović, Moon, Βύντρα, Sarriegi, Σπυρόπουλος, Gilberto, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Leto, Cisse

Sparta Prague
: Blažek, Hubník, Pamić, Hubník, Žofčák, Wilfried, Kušnir, Holenda, Zeman, Vacek, Hušek

Δεν υπάρχουν σχόλια: