26 Αυγούστου 2009

Στοίχημα ποδόσφαιρο Champions League: Ολυμπιακός - FC Sheriff

Τα γκολ των Dudu και Κώστα Μήτρογλου στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν αυτά που έβαλαν τους πρωταθλητές Ελλάδας στη θέση του οδηγού κόντρα στους αντιπάλους τους, που θα προσπαθήσουν να γράψουν ιστορία και να γίνουν η πρώτη ομάδα από τη Μολδαβία που θα δώσει το παρών στην ελίτ της διοργάνωσης.

Οι «ερυθρόλευκοι» του Temuri Ketsbaia είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στους ομίλους του Champions League μετά από έναν χρόνο απουσίας - πέρυσι αποκλείστηκαν από την Ανόρθωση - έχοντας στον προηγούμενο γύρο αποκλείσει τη ŠK Slovan Bratislava με δύο νίκες, αμφότερες 2-0. Μια ακόμα νίκη είναι απολύτως εφικτή (στο 1,25 ο άσος). Η ματαίωση του ντέρμπι με την ΑΕΚ για την πρεμιέρα της Super League, σημαίνει πως οι Πειραιώτες θα είναι ξεκούραστοι.

Τα προβλήματα λίγο πολύ είναι γνωστά. Στους γηπεδούχους, ο Έλληνας διεθνής μπακ Βασίλης Τοροσίδης και ο επιθετικός Matt Derbyshire, θα απουσιάσουν εκ νέου λόγω τραυματισμών, την ώρα που ο Ισπανός αριστερός μπακ Raul Bravo ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στον αστράγαλο.

Η Sheriff θα πρέπει να ανατρέψει το εις βάρος της αποτέλεσμα, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός δεν έχει αποκλειστεί τις 12 τελευταίες φορές που είχε υπέρ του το σκορ από το πρώτο παιχνίδι! Επίσης, η ομάδα του Leonid Kuchuk έχει αρνητική παράδοση κι όταν έχει εις βάρος της το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Δύο φορές συνέβη αυτό, και τις δύο αποκλείστηκε.

Ωστόσο, η Sheriff πραγματοποίησε φέτος εξαιρετική πορεία στην Ευρώπη, φτάνοντας μακρύτερα από ποτέ. Στον β' προκριματικό γύρο απέκλεισε την FC International Turku με συνολικό σκορ 2-0 και τον Alexandru Suvorov να σκοράρει δις από την άσπρη βούλα. Και πήρε το εισιτήριο για τα play off, χάρη στον κανονισμό του εκτός έδρας γκολ. Πήρε 1-1 στην Πράγα από τη Slavia, με José Nadson να πετυχαίνει την καθοριστική ισοφάριση στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, μετά το 0-0 της Μολδαβίας.

Στους φιλοξενούμενους, ο διεθνής από το Τόγκο Abdoul Mamah αντιμετωπίζει πρόβλημα στον προσαγωγό, αλλά τουλάχιστον επιστρέφει ο Nadson.

Διαιτητής της αναμέτρησης στο Γεώργιος Καραϊσκάκης θα είναι ο Ισπανός Alberto Undiano Mallenco.

Οι πιθανές ενδεκάδες:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Żewłakow, Αβ. Παπαδόπουλος, Mellberg, Raúl Bravo, Ledesma, Dudu, Maresca, Galletti, Zairi, Diogo
FC SHERIFF: Namaşco, Tarkhnishvili, Corneencov, Nadson, Suvorov, Balima, Karpovich, Rouamba, Arbănaş, Diedhiou, Luis Antonio

Δεν υπάρχουν σχόλια: