25 Αυγούστου 2009

Στοίχημα Ποδόσφαιρο Champions League: Anderlecht - Lyon

Η Anderlecht ελπίζει μόνο σε θαύμα για να ανατρέψει το 5-1 του Gerland. Οι τρεις ομάδες στο παρελθόν που ανέτρεψαν σκορ με διαφορά 4 τερμάτων (όλες στο UEFA), ήταν η Leixoes (2-6, 5-0 τη Chaux-de-Fonds) τη σεζόν 1961-62, η Partizan (2-6, 4-0 την Queens Park Rangers) τη σεζόν 1984-85 και η Real Madrid (1-5, 4-0 την Borussia Mönchengladbach) ένα χρόνο αργότερα.

Η βελγική ομάδα πάντως θα παίξει για την ιστορία της, μην έχοντας τίποτα να χάσει, αφού ήδη έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στους ομίλους του Europa League. Κόντρα σε γαλλικές ομάδες δεν έχει ηττηθεί εντός έδρας, μετρώντας 4 νίκες και 3 ισοπαλίες. Στο βελγικό πρωτάθλημα, η Anderlecht πέρασε με 0-2 από την έδρα της Zulte Waregem, πετυχαίνοντας έτσι την 4η νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια. Παραμένουν εκτός ο Αργεντίνος επιθετικός Frutos και ο γκολκίπερ Zitka, όπως και ο μέσος Legear, ενώ τιμωρημένος είναι ο αμυντικός Van Damme.

Αποδίδοντας εκπληκτικό ποδόσφαιρο η Lyon επικράτησε με 5-1 στο πρώτο παιχνίδι, καθαρίζοντας ουσιαστικά την υπόθεση πρόκριση. Λίγες μέρες αργότερα, το Σάββατο, πέρασε με 0-3 από το Abbe Deschamps κόντρα στην Auxerre για τη γαλλική Ligue 1 (2,62 για κατάκτηση). Σε 4 επισκέψεις της στο Βέλγιο, μετράει 1 νίκη και 3 ήττες. Υπάρχουν κάποια προβληματάκια για τον Claude Puel απόψε, καθώς τραυματίες είναι ο αριστερός μπακ Fabio Grosso, ο κεντρικός αμυντικός John Mensah και οι εξτρέμ Ederson, Sidney Govou. Λείπει από την αρχή της σεζόν ο μέσος Anderson.

Διαιτητής στο Constant Vanden Stock στις Brussels θα είναι ο Ιταλός Nicola Rizzoli.

Δεν υπάρχουν σχόλια: