25 Αυγούστου 2009

Νικολάε Ντίκα: «Νίκη με τον Άρη»


Ο Νικολάε Ντίκα φαίνεται πως ακούει τον πρόεδρο του, Αντώνη Ρέμο…
Ο Ρουμάνος μεσοεπιθετικός ήταν ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής στην πρεμιέρα του Ηρακλή κόντρα στον Πανθρακικό, στην Κομοτηνή.
Δύο εντυπωσιακά γκολ που έδωσαν τους πρώτους τρεις βαθμούς στους «κυανόλευκους» και θέαμα στην πρώτη αγωνιστική της Super League.

Ο σκόρερ του «Γηραιού» φιλοξενήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης “Libero 107,4” κα σχολίασε την προσωπική του εμφάνιση στο ματς της Κομοτηνής, τα επίπεδα αγωνιστικής ετοιμότητας των ομάδων και το επερχόμενο τοπικό ντέρμπι με τον Άρη στο Καυτανζόγλειο, τονίζοντας πως η ομάδα του θα δώσει τον καλύτερο της εαυτό προκειμένου να κερδίσει το πρώτο κρίσιμο ποδοσφαιρικό στοίχημα της σεζόν.

Ερωτηθείς για τα δικά του γκολ, τη νίκη της ομάδας και τα συναισθήματα που του δημιουργούν, ο Νικολάε Ντίκα ανέφερε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος για τα 2 γκολ σίγουρα, νιώθω επίσης πολύ χαρούμενος για το νικηφόρο ξεκίνημα της ομάδας. Εντυπωσιάστηκα από τον κόσμο της ομάδας, τόσο από το πλήθος που ήταν στο γήπεδο όσο και από το πάθος με το οποίο στήριζαν την ομάδα. Είναι πολύ καλό που ξεκίνησα με 2 γκολ και είναι πολύ καλό για την ομάδα και τον κόσμο μας ότι αρχίσαμε με νίκη το φετινό πρωτάθλημα. Στο 1ο ημίχρονο πήγαμε πολύ καλά, η ομάδα είχε πολύ καλή απόδοση και στα αποδυτήρια ήμασταν όλοι ευχαριστημένοι και περιμέναμε ότι θα κερδίζαμε τον αγώνα. Στο 2ο ημίχρονο όμως η απόδοση μας έπεσε λίγο και μόλις δεχθήκαμε την ισοφάριση και κερδίσαμε το φάουλ έξω από την περιοχή, σκέφτηκα να το εκτελέσω απευθείας, σκόραρα και κερδίσαμε τελικά τον αγώνα».

Στη συνέχεια, ζητήθηκε από τον Ρουμάνο άσο να σχολιάσει το επίπεδο ετοιμότητας των ομάδων αυτήν την περίοδο αλλά και το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος, λέγοντας: «Σίγουρα τώρα στην αρχή του πρωταθλήματος είναι δύσκολο για όλες τις ομάδες να αποδώσουν καλό ποδόσφαιρο, καμία ομάδα δεν είναι στο 100% αυτή την στιγμή. Έτσι αυτή την εποχή χρειάζεται κάποιοι παίκτες να αναλάβουν ηγετικό ρόλο και να βοηθήσουν με ατομικές ενέργειες την ομάδα τους να κερδίσει τους αγώνες. Χθες στην Κομοτηνή ήμουν εγώ, αύριο μπορεί να είναι κάποιος άλλος, το σημαντικό είναι να συνεχίσει η ομάδα να κερδίζει. Για το ελληνικό πρωτάθλημα, μιλώ συχνά με Ιταλία και Ρουμανία και τονίζω σε όλους ότι είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό και δύσκολο. Δεν είναι φυσικά στο επίπεδο του ιταλικού πρωταθλήματος αλλά έχει πολλές δυσκολίες, δεν είναι καθόλου εύκολο».

Όσο για την αναμέτρηση με τον Άρη, ο Νικολάε Ντίκα ανέφερε: «Το ντέρμπι με τον Άρη, είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, στο οποίο όμως θέλουμε την νίκη. Θα είναι μια δύσκολη εβδομάδα καθώς πρέπει να προετοιμαστούμε σκληρά. Ξέρουμε τι σημαίνει το παιχνίδι για τον κόσμο μας και θα δουλέψουμε πάρα πολύ για να έχουμε καλή απόδοση στον αγώνα και να πάρουμε τελικά την νίκη».

Χωρίς αντίπαλο στις κερκίδες…

Μέσα στον παλμό και τις συζητήσεις που ήδη έχει αρχίσει να δημιουργεί το πρώτο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, η ΠΑΕ Ηρακλής εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί την μη παραχώρηση εισιτηρίων στις αγωνιστικές συναντήσεις με τις συμπολίτισσες ομάδες, κάνοντας την αρχή σε αυτήν με τον Άρη, το Σάββατο (29/08), στο Καυτανζόγλειο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Από την πρώτη στιγμή, που αναλάβαμε την Διοίκηση, η ΠΑΕ Ηρακλής, θέλοντας να περάσει το πνεύμα του «Fair Play» σε επίπεδο συνεργασίας με τις άλλες συμπολίτισσες ΠΑΕ, πήρε την πρωτοβουλία και έδωσε πολλά περισσότερα εισιτήρια σε αυτές, από όσα έλαβε ως φιλοξενούμενη από εκείνες. Ωστόσο, με θλίψη διαπιστώσαμε ότι – τελικά - οι συνθήκες διεξαγωγής των τοπικών αναμετρήσεων της Θεσσαλονίκης δεν είναι κατάλληλες για την παρουσία κόσμου και από τις δύο ομάδες.

Κατόπιν αυτών και ενόψει της αναμέτρησης της 2ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκ, με τον Άρη (Σάββατο 29/08/2009), συναισθανόμενη το βάρος των ευθυνών της, έναντι του αθλήματος, του κόσμου και της Διοργανώτριας Αρχής, η ΠΑΕ Ηρακλής ανακοινώνει την απόφασή της, να μην χορηγήσει σε κανένα από τα δύο τοπικά ντέρμπι εισιτήρια στην φιλοξενούμενη ΠΑΕ, ενώ το ίδιο θα ισχύσει και για την δική της πλευρά, όταν θα είναι φιλοξενούμενη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: