30 Αυγούστου 2009

Στην ΑΕΚ ο Γιάχιτς

Ο Σάνελ Γιάχιτς αναμένεται να είναι το επόμενο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ μετά τον Γιουσούφ Χέρσι, καθώς οι ιθύνοντες του Αρη φαίνεται ότι ικανοποιήθηκαν από τη νέα βελτιωμένη προσφορά της «Ένωσης», που αφορά ποσό κοντά στα 750.000 ευρώ, ποσοστό μεταπώλησης, καθώς και μπόνους επίτευξης στόχων, αλλά και συμμετοχών του παίκτη με την ομάδα.

Όπως όλα δείχνουν λοιπόν, ο Βόσνιος θα είναι ο ένας από τους αμυντικούς που έχει ζητήσει ο Μπάγεβιτς, ενώ δεν αποκλείεται να είναι και ο μοναδικός μέχρι τον Ιανουάριο, από την στιγμή που περίπτωση του Ολεγέρ δείχνει να «ναυαγεί» οριστικά.

Ο Νίκος Θανόπουλος ανέβασε τα χρήματα της προσφοράς για την απόκτηση του αμυντικού του Αρη και μπορεί να μην έφτασε τα 900.000 ευρώ που ζητούν οι Θεσσαλονικείς, η προσφορά που τους έκανε όμως τους ικανοποίησε, την ώρα που πιέζει και ο χρόνος. Κι αυτό γιατί μένουν μόλις δύο ημέρες για την εκπνοή της μεταγραφικής περιόδου, με την προσφορά της ΑΕΚ να είναι η καλύτερη αυτήν τη στιγμή, σε μια περίοδο μάλιστα που η ομάδα του Αρη έχει ανάγκη από ρευστό για τις άμεσες υποχρεώσεις της.

Ο Γιάχιτς αναμένεται στην Αθήνα την Κυριακή το πρωί για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το συμβόλαιο του, καθώς η συμφωνία είναι δεδομένη. Αφορά τετραετές συμβόλαιο, με απολαβές κοντά στα 250.000-300.000 ευρώ ετησίως. Ο Βόσνιος θα υπογράψει και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την πατρίδα του, όπου θα ενσωματωθεί στην αποστολή της εθνικής του ομάδας.

«Χαλάει» του Ολεγέρ, δύσκολα και για Ζόνας

Την ίδια ώρα, η περίπτωση του Ολεγέρ δεν θα προχωρήσει (όπως όλα δείχνουν) καθώς οι απαιτήσεις του Αγιαξ κρίνονται υπερβολικές, ενώ και ο παίκτης φαίνεται ότι ανέβηκε από τις αρχικές του οικονομικές απαιτήσεις, με τη διαφορά να είναι συμαντική από αυτά που προσφέρει η ΑΕΚ.

Παράλληλα, ο Αρτσε Μπιάνκι θα παραμείνει στην Σαν Λορέντζο η οποία δεν δείχνει άμεση διάθεση να τον παραχωρήσει (τουλάχιστον με αυτά που προσφέρει η ΑΕΚ), ενώ δεν έχει γίνει κάποια κίνηση για τον Ρικάρντο Κόστα.

Ο Πορτογάλος είναι επίσης ακριβός, ενώ προβληματίζει και ένας σοβαρός τραυματισμός που τον ταλαιπώρησε πρόσφατα. Ολα δείχνουν λοιπόν ότι η περίπτωση απόκτησης ενός ακόμα σέντερ μπακ πάει για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, εκτός αν γίνει η έπληξη.

Κάτι ανάλογο ισχύει και για την υπόθεση του Ζόνας, για τον οποίο η Γκρέμιο δεν πέφτει κάτω από τα 2 εκατ. ευρώ, την ώρα που η ΑΕΚ δεν ανεβαίνει πάνω από τα 1,2 εκατ., αφήνοντας και κάποιο ποσοστό μεταπώλησης στην ομάδα του Πόρτο Αλέγκρε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: