21 Αυγούστου 2009

Διαφώνησαν σε όρους Κόκκαλης - Μαρινάκης

Κλείνει αριστερό χαφ ο Ολυμπιακός μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ, ενώ χθες υπήρξε (νέα) ανατροπή σκηνικού σχετικά με την είσοδο του Βαγγέλη Μαρινάκη στην ΠΑΕ. «Οι συζητήσεις Κόκκαλη - Μαρινάκη συνεχίζονται κι όλα είναι στον αέρα, καθώς υπάρχει διαφωνία σε κάποιους όρους.

Ανακοινώσεις θα υπάρξουν στη γενική συνέλευση την ερχόμενη Πέμπτη», ειπώθηκε από κορυφαία διοικητικά στελέχη.

Η εντολή του προέδρου της «ερυθρόλευκης» εταιρείας, Σωκράτη Κόκκαλη, χθες στον Γιάννη Χρυσικόπουλο ήταν για μία μόνο μετεγγραφή, αριστερού χαφ κι όχι επιθετικού, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε (παρουσία και του Σ. Κόκκαλη τζούνιορ) στα γραφεία της πλατείας Αλεξάνδρας. Παράλληλα, ο Κόκκαλης είχε επαφή με τον Τ. Κετσπάγια, για να καταλήξουν στον ποδοσφαιριστή που θα επιδιώξει να κλείσει ο Ολυμπιακός.

Συνεργάτες του Κόκκαλη τόνισαν πως «είναι ελάχιστες οι ελπίδες» για τις περιπτώσεις των Μαντσίνι («δεν θέλει να έρθει») και Γκουτιέρες («ζητούν 6 εκατομμύρια»). Ωστόσο, όπως επισήμαναν, «γίνονται ενέργειες για τη μετεγγραφή καλού αριστερού χαφ και υπάρχουν επαφές με όνομα-έκπληξη». Σε Γαλλία και Πολωνία, πάντως, υπήρξε νέα αναφορά στον Ομπράνιακ («ο Ολυμπιακός προσφέρει 5 εκατομμύρια στη Λιλ»).

Επίσης, παρ' όλο το γεγονός ότι ο Κετσπάγια έχει ζητήσει από τα μέσα Ιουλίου «βαρύ» φορ, ο Κόκκαλης δεν φέρεται διατεθειμένος να δώσει χρήματα για δεύτερη μετεγγραφή. Πιστεύει ότι μπορεί να βγει η χρονιά με τους Ντιόγο, Ντάρμπισιρ και Μήτρογλου. Ο Κετσπάγια, όμως, δεν είναι σίγουρος. Γι' αυτό και ορισμένοι στην ΠΑΕ αφήνουν ένα «παραθυράκι», μήπως στο τέλος του μήνα γίνει κίνηση για την απόκτηση (ως δανεικού) του Ομπίνα (Ιντερ).

Νέα δεδομένα

Σε ό,τι αφορά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ, όλα θα ξεκαθαρίσουν στην επαφή των Κόκκαλη - Μαρινάκη την ερχόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με όσα αφήνεται να διαρρεύσουν από τη διοίκηση, ο Κόκκαλης «δεν συμφωνεί με κάποιους όρους που έχει θέσει ο γνωστός εφοπλιστής». Πρώτον, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού δεν θέλει να δεσμευτεί τούτη τη στιγμή για τη μεταβίβαση -στο άμεσο μέλλον- του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών, δεύτερον, δεν επιθυμεί να υπάρξουν αλλαγές σε νευραλγικές θέσεις στο Δ.Σ. της ΠΑΕ και, τρίτον, κρίνει πως και τα χρήματα που προσφέρονται για την αγορά του 27% (25-30 εκατ.) δεν είναι αρκετά. Σημαντική παράμετρος πια είναι το γεγονός πως ο Κόκκαλης με τα έσοδα από το Τσάμπιονς Λιγκ (20-25 εκατομμύρια) καλύπτει το φετινό άνοιγμα (22 εκατ.) της ΠΑΕ. Παράλληλα, φημολογείται ότι μπορεί να αναθερμανθεί το ενδιαφέρον του Λ. Λαυρεντιάδη.

Στο μεταξύ, βελτίωση παρουσίασε η κατάσταση του Ρ. Μπράβο και αύριο θα αποφασιστεί, τελικά, αν θα συμπεριληφθεί στην αποστολή του αγώνα με την ΑΕΚ, από την οποία θα απουσιάσουν οι Γκαλέτι, Α. Παπαδόπουλος, Ντάρμπισιρ, Τοροσίδης και Γ. Παπαδόπουλος. Ο Ντοντού υπέστη ελαφρύ διάστρεμμα, το οποίο «δεν εμπνέει ανησυχία».

Από την enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: