1 Αυγούστου 2009

Αλλάζει σχήμα και πρόσωπα ο Τεν Κάτε


Η ήττα του Παναθηναϊκού στην Πράγα, σε συνδυασμό την ομιλία της Παρασκευής του Νικόλα Πατέρα, έχει πεισμώσει τους "πράσινους", οι οποίοι σκοπεύουν να μπουν και να "καθαρίσουν" το ματς της Τρίτης, χωρίς να μπουν σε περιπέτειες.
Ο Ολλανδός τεχνικός έχει στο μυαλό του να "φρεσκάρει" την ενδεκάδα, αλλάζοντας μάλιστα εκτός από πρόσωπα, και το σύστημα της ομάδας.

Θέση βασικού αναμένεται να πάρουν οι Σεμπάστιαν Λέτο, Κώστας Κατσουράνης και Μπράις Μουν, ενώ δεν πρέπει να αποκλείσουμε και τη χρησιμοποίηση του Σαριέγκι στο βασικό σχήμα αντί του Καντέ. Ο 55χρονος τεχνικός σκοπεύει να πάρει βοήθειες από τα άκρα, πράγμα το οποίο δεν έγινε στο πρώτο ματς, αν εξαιρέσουμε την αριστερή πλευρά, όπου ο Σπυρόπουλος προσπαθούσε να βοηθήσει ανασταλτικά και επιθετικά.

Η επανεμφάνιση του Μουν ενισχύει σημαντικά τη δεξιά πλευρά καθώς ο Νοτιοαφρικανός διαθέτει ταχύτητα, καλή μπαλιά, ενώ έχει και γρήγορες επιστροφές στην άμυνα. Αναφορικά με τον Κατσουράνη, ο Τεν Κάτε ποντάρει στις δημιουργικές του ικανότητες και στην τελική του πάσα, με την οποία μπορεί να αξιοποιηθεί ο Σισέ, ο οποίος έμοιαζε αποκομμένος στην Πράγα.

Η χρησιμοποίηση του Λέτο αποσκοπεί στο "σπάσιμο" της άμυνας από τα αριστερά. Ο Αργεντινός με τις ατομικές του προσπάθειες και την ταχύτητά του μπορεί να δημιουργήσει ρήγματα, ενώ θα δώσει βοήθειες και στον Σπυρόπουλο, με τον οποίο όπως έχουμε δει, συνεργάζεται εξαιρετικά.

Αυτές οι αλλαγές μπορούν να δώσουν στον Παναθηναϊκό ένα γρήγορο γκολ με το οποίο μπορεί να του δώσει την ώθηση για την πρόκριση. Η επιθετική πίεση των "πρασίνων", σε συνδυασμό με τη στήριξη του κοινού του μπορεί να δώσει την πρόκριση, και μάλιστα με ένα αποτέλεσμα με το οποίο θα ξεχαστεί η προ μίας εβδομάδας εμφάνιση.

Προτείνει συνιδιοκτησία η Λάρισα

Αναφορικά με τα μεταγραφικά, η μόνη κινητικότητα που παρατηρείται είναι αυτή της υπόθεσης Κλέιτον. Ο Βραζιλιάνος δεν έχει καταφέρει να βρει μια πρόταση που να ικανοποιεί τον Παναθηναϊκό και το μέλλον του κρίνεται αβέβαιο στην ομάδα.

Η Λάρισα είναι όπως φαίνεται μια προοπτική για τον 25χρονο μεσοεπιθετικό. Η πρώην του ομάδα πρότεινε την αγορά του 50% του ποδοσφαιριστή, πρόταση η οποία εξετάζεται, προκειμένου να μη μείνει στον "πάγο" ο παίκτης.

Από το goal.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: