31 Αυγούστου 2009

Δεν χρειαζόμαστε άλλους παίκτες, εκτιμά ο Τεν Κάτε


Iκανοποιημένος από τη νίκη του Παναθηναϊκού και ενθουσιασμένος από την απόδοση των Ζιλμπέρτο Σίλβα και Μπιέρσμιρ, εμφανίστηκε ο Χενκ Τεν Κάτε στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της αναμέτρησης.
Παράλληλα, ο Ολλανδός τεχνικός δήλωσε ότι η ομάδα του δεν χρειάζεται άλλες μεταγραφές.

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε μια οργανωμένη ομάδα. Κάναμε 4-5 ευκαιρίες. Το σκορ ίσως είναι φτωχό, παρ όλα αυτά η απόδοση δεν είναι άσχημη αν σκεφτεί κανείς και τον κακό αγωνιστικό χώρο. Είδα έναν φανταστικό Ζιλμπέρτο. Η απόδοση με ικανοποίησε και έναν εξαιρετικό Μπιάρσμιρ, στην πρώτη του εμφάνιση σαν στόπερ. Ηταν πολύ καλός, ψύχραιμος, κάτι που χρειάζεται για τη θέση του. Εχουμε έναν πολύ καλό παίκτη».

Για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να σκοράρει περισσότερα τέρματα, τόνισε:

«Είναι δύσκολο. Το πρόβλημα είναι όταν βρίσκονται όλοι πίσω και αμύνονται. Πρέπει να είμαστε γρήγοροι. Στα πέντε μέτρα που διανύει, όμως, η μπάλα αναπηδά τρεις φορές, λόγω του κακού αγωνιστικού χώρου.

» Ελπίζω και εμείς και η ΑΕΚ να κάνουμε κάτι για αυτό. Για να βελτιώσουμε την κατάσταση. Είναι μεγάλο μειονέκτημα για τον γηπεδούχο, ιδίως όταν ο αντίπαλος αμύνεται μαζικά. Το λέω τώρα που κερδίσαμε. Μπορώ να πω ότι η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου είναι δραματική. Αν το έλεγα και είχαμε χάσει, θα ήταν σαν δικαιολογία.

» Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι δεν μας ευχαρίστησε η αποτελεσματικότητα. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε τρεις ευκαιρίες για γκολ. Όταν δε βάζεις γκολ, ακόμη και σε μια φάση, όπως αυτή του Δάρλα, χρειάστηκε η απόκρουση του Γκαλίνοβιτς, για να μη δεχτούμε γκολ. Συγχαρητήρια στον Μπιέρσμιρ και γενικώς στην αμυντική μας διάταξη.

» Δεν χρειαζόμαστε άλλους παίκτες. Θέλω να σημειώσω ότι γράφονται πολλά για την άμυνα μας. Είδατε σήμερα ότι έπαιξε ο Μπιάρσμιρ. Πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι είναι πρώτη φορά ου βγαίνει από τη χώρα του, είναι 23 ετών, τα πάντα είναι διαφορετικά για αυτόν και πρέπει να προσαρμοστεί.

» Είδατε ότι είναι ένας πολύ καλός παίκτης και θα γίνει καλύτερος. Θέλει αυτοπεποίθηση από εμένα, τους συμπαίκτες του και τον Τύπο. Μπορεί αυτή τη στιγμή ο Βύντρα να μην είναι σε καλή κατάσταση. Αλλά να είστε σίγουροι ότι θα επιστρέψει και θα επιστρέψει πολύ καλύτερος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: