10 Αυγούστου 2009

Οι μετεγγραφές του διημέρου στην Ευρώπη


Πλούσια η μετεγγραφική κίνηση στην Ευρώπη το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Η Αστον Βίλα απέκτησε τον Μπέιγ, παίκτη που βρέθηκε στο μετεγγραφικό στόχαστρο και του Παναθηναϊκού, ενώ δύο μετεγγραφές πραγματοποίησε η Πόρτσμουθ, της οποίας ο νέος ιδιοκτήτης μάλλον δεν θέλει στην παρούσα φάση να βάλει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Πριν από δύο μέρες βρέθηκε πολύ κοντά στη Χαλ, αλλά τελικά ο Xαμπίμπ Μπέιγ αφήνει τη Νιουκάστλ για λογαριασμό της Άστον Βίλα. Ο Σενεγαλέζος αμυντικός αποτέλεσε προσωπική επιλογή του τεχνικού των «χωριατών», Μάρτιν Ο’ Νιλ, ο οποίος αναζητούσε έναν παίκτη για το κέντρο της άμυνας, έπειτα και από την απόσυρση του Μάρτιν Λάουρσεν, λόγω των αλλεπάλληλων τραυματισμών του. Ο 31χρονος αμυντικός υπέγραψε τριετές συμβόλαιο.

Δύο βετεράνοι στην Πόρτσμουθ


Επιστρέφει στο ποδόσφαιρο ο Άντι Νιέμι. Ο Φινλανδός πρώην τερματοφύλακας της Φούλαμ κρέμασε τα γάντια του πέρσι το καλοκαίρι, λόγω προβλήματος τραυματισμού, αλλά στα 37 του αποφάσισε να επιστρέψει για λογαριασμό της Πόρτσμουθ. Το συμβόλαιό του θα έχει μονοετή διάρκεια. Ίδιας διάρκειας θα είναι και η συμφωνία της ομάδας με τον Μαρκ Βιντούκα, ο οποίος συμφώνησε προφορικά με το σύλλογο, όπως παραδέχθηκε ο κόουτς της Πόρτμουθ, Πολ Χαρτ. Ο 33χρονος Αυστραλός βρίσκεται σε διακοπές και θα υπογράψει πιθανότατα την Τρίτη.

Τον Πεϊσότο πήρε η Μπενφίκα


Τη μεταγραφή του Σέζαρ Πεϊσότο από τη Μπράγκα, ολοκλήρωσε η Μπενφίκα. Οι «αετοί» πλήρωσαν 400.000 ευρώ για την απόκτηση του 50% των δικαιωμάτων του παίκτη, ολοκληρώνοντας με αυτό τον τρόπο, την ένατη μεταγραφή του για φέτος.

Απέκτησε παίκτη και τεχνικό διευθυντή η Σαραγόσα


Συνεχίζει την ενίσχυσή της η νεοφώτιστη Σαραγόσα. Οι Βάσκοι απέκτησαν τον Μάρκο Μπάμπιτς από τη Χέρτα Βερολίνου. Ο 28χρονος διεθνής Κροάτης χαφ υπέγραψε διετές συμβόλαιο με το σύλλογο. Ταυτόχρονα, η Σαραγόσα ανακοίνωσε την πρόσληψη σε θέση τεχνικού διευθυντή του 40χρονου Γερμανού Γκέρχαρντ Πόσνερ. Ως ποδοσφαιριστής ο Πόσνερ έχει περάσει από Ντόρτμουντ και Στουτγκάρδη, ενώ έχει θητεία και στο ισπανικό πρωτάθλημα με τις Ράγιο Βαγιεκάνο και Πόλι Εχίδο.

Δανεικός στη Λεβάντε ο Μερίδα

Στη Λεβάντε με τη μορφή δανεισμού θα αγωνίζεται για ένα χρόνο ο Φραν Μέριδα της Άρσεναλ. Ο 19χρονος μέσος της Άρσεναλ εκτιμάται ότι έχει μεγάλες δυνατότητες, ωστόσο, ο τεχνικός των «κανονιέρηδων», Αρσέν Βενγκέρ, προτίμησε να τον παραχωρήσει στην ισπανική ομάδα, προκειμένου να μαζέψει εμπειρίες. Οι Λονδρέζοι απέκτησαν τον παίκτη από την Μπαρτσελόνα το 2005, αλλά στην πρώτη ομάδα μετρά μόλις δύο συμμετοχές το 2007. Τη σεζόν 2007-08 δόθηκε για ένα εξάμηνο στη Ρεάλ Σοσιεδάδ, όπου αγωνίστηκε σε 14 ματς.

Ταλέντο από τη Γαλλία πήρε η Ντόρτμουντ


Ακόμη μία μετεγγραφή έκανε η Μπορούσια Ντόρτμουντ. Η γερμανική ομάδα ήρθε σε συμφωνία με τη Ρεν για την αγορά του 18χρονου επιθετικού Νταμιέν Λε Ταγέ. Ο νεαρός Γάλλος υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας.

Από το enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: