1 Αυγούστου 2009

Στοίχημα Ελβετία: Έχει τύχη η Μπελιντσόνα


ΞΑΜΑΞ - ΣΙΟΝ

ΞΑΜΑΞ:
Πήρε με αρκετή δόση τύχης την ισοπαλία στο "AFG Αρένα" κόντρα στη Σεν Γκάλεν. Ανοιξε το σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα με τον Γκαβράνοβιτς στο 14', όμως ισοφαρίστηκε στο 67' και στο τέλος θα μπορούσε και να είχε ηττηθεί, αφού η αντίπαλός της έχασε σπουδαίες ευκαιρίες. Σε γενικές γραμμές όμως η μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του Πιέρ Αντρέ Σούρμαν κρίνεται θετική, καθώς παραμένει αήττητη, αν και είναι εμφανές το πρόβλημα ανομοιογένειας, λόγω των πολλών νέων προσώπων στο ρόστερ της. Αποκτήθηκε ο μέσος Μπίνια, ο οποίος τα τελευταία δύο χρόνια αγωνιζόταν στη Μπενφίκα. Ο τεχνικός των γηπεδούχων τόνισε πως ελπίζει το "Μαλαντιέρ" να είναι γεμάτο, προκειμένου οι οπαδοί της ομάδας του να σπρώξουν τους παίκτες του προς τη νίκη. Τραυματίες παραμένουν ο δεξιός μέσος Γκάιγκερ και ο επιθετικός Ρόσι. Επιστρέφει από τις υποχρεώσεις του με την εθνική κάτω των 19 Ο εξτρέμ Βούτριχ.
ΣΙΟΝ: Ο Εμίλ Μπενζά συνέχισε να κάνει τη δουλειά για την οποία πληρώνεται τόσα χρόνια, να βάζει δηλαδή την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Ο 31χρονος επιθετικός σκόραρε για δεύτερη φορά προερχόμενος από τον πάγκο, όμως αυτό δεν στάθηκε αρκετό για να αποφύγει η Σιόν την ήττα στο "Τουρμπιγιόν" από τη Βασιλεία (2-1). Πολλά τα αμυντικά προβλήματα για την ομάδα του Ντιντιέ Τολό. Σε περίπτωση ήττας θα αρχίσουν να ακούγονται τα πρώτα... καμπανάκια για τον Γάλλο τεχνικό, καθώς ο εκκεντρικός πρόεδρος Κοσταντέν δεν... σηκώνει πολλά πολλά. Ο ίδιος ο Τολό έσπευσε να χρήσει φαβορί την Ξαμάξ στη σημερινή αναμέτρηση. Τραυματίστηκε ο πολύτιμος Σέρβος μέσος Ομπράντοβιτς (3 συμ./1). Κανονικά θα αγωνιστεί ο αμυντικός Αλιουί. Δεν κλήθηκαν ο αμυντικός Νουανέρι και οι επιθετικοί Σαμπόριο και Αντεσίνα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η απουσία του Ομπράντοβιτς κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο της Σιόν. Εκτός αν ο Εμίλ Μπενζά...πάρει πάλι τ' όπλο του. Οπως και να έχει η Ξαμάξ παρουσιάζει καλύτερη εικόνα μέχρι τώρα, δεν έγινε όμως ξαφνικά υπερομάδα για να δικαιολογείται αυτή η τιμή στον άσο. Συνεπώς οδηγούμαστε στο over ελπίζοντας να... ανοίξει από νωρίς το ντέρμπι στο "Μαλαντιέρ".

ΜΠΕΛΙΝΤΣΟΝΑ - ΑΑΡΑΟΥ

ΜΠΕΛΙΝΤΣΟΝΑ:
Δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του αγώνα να κοιτάξει στα μάτια την Ζυρίχη στο "Λέτζιγκρουντ" γνωρίζοντας την συντριβή με 4-1. Η Μπελιντσόνα είναι η μοναδική ομάδα της κατηγορίας, που δεν έχει κερδίσει μέχρι τώρα. Ο τεχνικός της, Μάρκο Σάλιμπαουμ συνέχισε τα... τερτίπια του εξυβρίζοντας τον 4ο διαιτητή της αναμέτρησης με τους πρωταθλητές και δημοσιεύματα από την Ελβετία φέρουν τον πρόεδρο Τζουλιάνο να είναι προβληματισμένος από την συμπεριφορά του προπονητή, σε σημείο που να σκέφτεται και την απόλυσή του σε περίπτωση νέας αποτυχίας με την Ααράου. Αποκτήθηκε ο 23χρονος διεθνής Αλγερινος αμυντικός Μιχούμπι, ο οποίος αγωνιζόταν στη Λέτσε. Δεν έχει όμως ακόμα δικαίωμα συμμετοχής. Αυτό το απέκτησε ο νεοαποκηθείς από την Τριεστίνα αμυντικός Λίμα, ο οποίος ίσως ντεμπουτάρει σήμερα. Τραυματίας παραμένει ο μέσος Ριβέρα. Νέα απώλεια ο αμυντικός Λα Ρόκα (2 συμ.).
ΑΑΡΑΟΥ: Η νίκη στην πρεμιέρα επί της Γκρασχόπερς μας είχε προβληματίσει, καθώς στο αφιέρωμα είχαμε αναφέρει ότι η Ααράου είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί για υποβιβασμό. Οι ήττες που ακολούθησαν και κυρίως το εμφατικό 0-3 στο "Μπρούγκλιφελντ" από την Γιουνγκ Μπόις αποκατέστησαν κατά κάποιο τρόπο την τάξη. Η ομάδα του Τζεφ Σαϊμπένε πληρώνει την αποχώρηση πολλών βασικών παικτών της το καλοκαίρι. Από παιχνίδια, όπως αυτό με την Μπλελιντσόνα, θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό η φετινή πορεία της. Επιστρέφει ο μέσος Πολβερίνο. Τραυματίας ο αμυντικός Λορίς Μπενίτο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: