1 Αυγούστου 2009

Στοίχημα Ολλανδία: Άγνωστη η πραγματική κατάσταση των ομάδων...


ΒΙΛΕΜ-ΦΙΤΕΣΕ

ΒΙΛΕΜ
: Παραμένει βυθισμένη στη μετριότητα τα τελευταία χρόνια και η περσινή χρονιά δεν αποτέλεσε την εξαίρεση στον κανόνα. Ο Χρένενταϊκ δεν πείθει ιδιαίτερα για τις προπονητικές του ικανότητες ενώ εξαιτίας των πολλών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει επικρατεί ανησυχητική ηρεμία στα μεταγραφικά.
Η εικόνα της στα φιλικά ήταν από κακή έως απογοητευτική και δεν αποκλείεται η ομάδα του Τίλμπουργκ να περάσει άλλη μία αγχωτική χρονιά απογοητεύοντας τους φανατικούς και συνάμα απαιτητικούς οπαδούς της.
«Η Φιτέσε διαθέτει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές με δημιουργικές ικανότητες αλλά αυτό αμέσως τους κάνει πιο ευάλωτους ανασταλτικά. Αγωνιζόμαστε εντός έδρας και θα πρέπει εμείς να έχουμε τον έλεγχο του ματς. Θα πρέπει να είμαστε συνετοί και προσεκτικοί στο παιχνίδι μας, καθώς σε διαφορετική περίπτωση ο αντίπαλος μπορεί να μας τιμωρήσει », δήλωσε ο Χρένενταϊκ

Κόντρα στη Φίτεσε θα απουσιάσουν λόγω τραυματισμού οι βασικοί Σχένκελ (στόπερ) και Ακγκούν (μεσοεπιθετικός). Μονοδιάστατο και βαρετό θα είναι και φέτος το παιχνίδι της, καθώς στην επίθεση θα τα περιμένει όλα από το Ντεμούζ

ΦΙΤΕΣΕ: Οφείλει πολλά για τον περσινό εντυπωσιακό δεύτερο γύρο που πραγματοποίησε στον προπονητή Μπος ο οποίος έβαλε το πιο σημαντικό λίθο στην αγωνιστική αναγέννηση των «κιτρινόμαυρων».
Ο ικανότατος τεχνικός παρέμεινε στην ομάδα, όμως η Φίτεσε αποδυναμώθηκε μεταγραφικά, καθώς αποχώρησαν βασικοί ποδοσφαιριστές, όπως ο πρώτος σκόρερ Φαν Βόλσβινκελ (8 γκολ πέρυσι) και ο ταλαντούχος αριστερός μπακ Κάουπερ. Στα θετικά η παραμονή των ποιοτικών μέσων Χοφς Στεφάνοβιτς (χαφ) αλλά και του φορ Νίλσον που πέρυσι αγωνίζονταν στη Φίτεσε ως δανεικοί.
«Θέλουμε να τερματίσουμε σε υψηλότερη θέση φέτος. Υπάρχουν αρκετές ομάδες με μεγαλύτερο μπάτζετ από εμάς, όμως αυτό από μόνο του δε λέει τίποτα», σχολίασε ο Μπος.
Εντυπωσιακά ήταν τα αποτελέσματα της στα εννέα συνολικά φιλικά που έδωσε, έχοντας απολογισμό 8 νίκες και 1 ισοπαλία (τα περισσότερα εξ αυτών ήταν πάντως με αδύναμες ομάδες).

Δεν υπάρχουν απουσίες. Ο Κολκ θα είναι ο αντικαταστάτης του Φαν Βόλσβινκελ στην επίθεση, έχοντας πλάι του το Νίλσον. Ποιοτικό και το κέντρο με την παρουσία των Χοφς και Στεφάνοβιτς.

ΣΠΑΡΤΑ ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ-ΤΒΕΝΤΕ

ΣΠΑΡΤΑ ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ
: Οπως παραδοσιακά συμβαίνει τα τελευταία χρόνια η Σπάρτα δίνει αγώνα για την αποφυγή του υποβιβασμού αλλά στο τέλος πάντα βρίσκει τον τρόπο και επιβιώνει.

Ο Αντελααρ (πρώην Φόλενταμ) ανέλαβε από φέτος την ομάδα και φρόντισε να την ενισχύσει αποκλειστικά στο χώρο της άμυνας, στον τομέα δηλαδή που ήταν η «αχίλλειος πτέρνα» της όλα αυτά τα χρόνια. Στα φιλικά όντως παρουσιάστηκε βελτιωμένη αμυντικά, ωστόσο έδειξε να αντιμετωπίζει πρόβλημα στο σκοράρισμα. «Θέλουμε να εξασφαλίσουμε το συντομότερο δυνατό την παραμονή μας στην κατηγορία και από εκεί και πέρα να προσπαθήσουμε για το κάτι παραπάνω», δήλωσε ο νεοαποκτηθείς αμυντικός Μπάκενς, ενώ ο Αντελααρ ενόψει της πρεμιέρας τόνισε: «Σίγουρα αν κάποιος σταθεί στην εικόνα που είχαμε στα φιλικά θα απογοητευτεί. Άλλο η προετοιμασία πάντως και άλλο τα επίσημα παιχνίδια. Το σημαντικότερο είναι να διατηρήσουμε την ηρεμία μας».

Θα απουσιάσει ο βασικός μέσος Σλοτ, ενώ πολύ δύσκολα θα αγωνιστούν ο «άμπαλος» στόπερ Κνολ και ο μεσοαμυντικός Τουζανί. Ντεμπούτο στο αρχικό σχήμα για το στόπερ Μπάκενς, το δεξιό μπακ-χαφ Μποάκιε και τον πορτιέρο Σελίγκα.

ΤΒΕΝΤΕ: Εξαιρετική ήταν η περσινή χρονιά για τη δευτεραθλήτρια Τβέντε που κατάφερε να εξασφαλίσει για δεύτερη σερί χρονιά την έξοδο στο «χρυσοφόρο» θεσμό του Ch. League. Την Τετάρτη για το συγκεκριμένο θεσμό πήρε ηρωικό 0-0 στην Πορτογαλία από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας αγωνιζόμενη από το 24’ με δέκα ποδοσφαιριστές και ως εκ τούτου όλα θα κριθούν στον επαναληπτικό που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη στο Ενσεντε.

«Αφήνουμε το ματς με την Σπόρτινγκ και κοιτάμε αυτό που έπεται. Το επόμενο άλλωστε ματς είναι πάντα το πιο σημαντικό. Εχω την αίσθηση πως η ομάδα σε σχέση με πέρυσι έχει δυναμώσει κι άλλο ψυχολογικά», σχολίασε ο προπονητής ΜακΛάρεν.
Μεταγραφικά αποχώρησαν οι διεθνείς Ολλανδοί Μπράαφχεϊντ (αριστερός μπακ) και Ελία (εξτρέμ) οι οποίοι αντικαταστάθηκαν από τους ελπιδοφόρους Κάουπερ και Ντε Γιονγκ αλλά και τον Κοσταρικανό «μαέστρο» Ρουίς.

Παραμένουν τραυματίες ο πολύτιμος εξτρέμ Αρναούτοβιτς (12 γκολ πέρυσι-θεωρείται θέμα χρόνου η μεταγραφή του στην Ιντερ) και ο νεοαποκτηθείς φορ Ντε Γιονγκ.

ΧΕΡΑΚΛΕΣ-ΑΛΚΜΑΑΡ

ΧΕΡΑΚΛΕΣ
: Κατάφερε να παραμείνει με σχετική άνεση στην Eredivisie ωστόσο τα πράγματα φέτος δε δείχνουν πολύ ρόδινα. Ο Φέρμπεικ (πρώην Χέρενφεν και Φέγενορντ) ανέλαβε από το καλοκαίρι τη Χέρακλες, ωστόσο η ομάδα από το Αλμέλο δεν ενισχύθηκε όσο επιβάλλονταν στο μεταγραφικό παζάρι, χάνοντας ποδοσφαιριστές-κλειδιά όπως οι Βαν Ντεν Μπεργκ (μεσοεπιθετικός) και Βάουτενς (στόπερ).

«Περιμένω να παρουσιαστούμε πολύ δυνατοί στο ματς με την Αλκμααρ. Το θετικό για εμάς ήταν ότι η προετοιμασία κύλησε ήρεμα και χωρίς προβλήματα τραυματισμών», δήλωσε ο Φέρμπεικ. Στα φιλικά πάντως παρουσίασε καλό αγωνιστικό πρόσωπο (αήττητα στα επτά ματς που έδωσε).

Ενόψει του παιχνιδιού με την Αλκμααρ θα απουσιάσει μόνο ο αναπληρωματικός εξτρέμ Στέουρ.

ΑΛΚΜΑΑΡ: Ιδανικά ξεκίνησε η χρονιά για τους πρωταθλητές Ολλανδίας, που έκαναν επίδειξη δύναμης στον τελικό του Σούπερ-Καπ κόντρα στη Χέρενφεν συντρίβοντας την με το εμφατικό 5-1. Ολα βέβαια θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά αν ο τερματοφύλακας Ρομέρο δεν πραγματοποιούσε τρεις καταπληκτικές επεμβάσεις στο πρώτο ημίχρονο.

«Χρειαζόμαστε βελτίωση στην αμυντική μας λειτουργία. Εχουμε εικόνα από τη Χέρακλες. Την παρακολουθήσαμε σε δυο φιλικά ματς και γνωρίζουμε τον τρόπο που παίζει», δήλωσε ο Κούμαν που αντικατέστησε φέτος το καλοκαίρι τον αρχιτέκτονα αυτής της ομάδας, Λουίς Φαν Χάαλ.

Η απώλεια του πολυεργαλείου στη μεσαία γραμμή Ντε Ζέου θα αντικατασταθεί εκ των έσω από το Ντα Σίλβα, ενώ οι προπονήσεις τις τελευταίες ημέρες διεξήχθησαν σε συνθετικό χλοοτάπητα για την καλύτερη εξοικείωση των ποδοσφαιριστών. Δεν υπάρχουν αξιοσημείωτες απουσίες για τους πρωταθλητές.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Χέρακλες μέσα στο τεχνητό χλοοτάπητα του «Πόλμαν» είναι υπολογίσιμος αντίπαλος, αλλά αυτό από μόνο του δεν αρκεί για να αμφισβητήσει την ανωτερότητα των πρωταθλητών. Το 1,40 πάντως στο διπλό της Αλκμααρ δε θεωρείται «κελεπούρι».
ΒΑΑΛΒΑΪΚ-ΟΥΤΡΕΧΤΗ

ΒΑΑΛΒΑΪΚ: Αν υπάρχει μία ομάδα στην Ολλανδία με το δυσκολότερο έργο, αυτή η είναι η νεοφώτιστη Βάαλβαϊκ. Μπορεί να ανέβηκε κατηγορία πανάξια μέσω των πλέι-οφ, ωστόσο με δεδομένο ότι το χρήμα δε ρέει άφθονο στα ταμεία της ομάδας έμεινε ουσιαστικά απλός παρατηρητής στις μεταγραφές και ως εκ τούτου ο τεχνικός Μπρόοντ θα στηριχτεί σχεδόν εξ' ολοκλήρου στην περσινή ομάδα. Από τους ειδικούς θεωρείται και όχι άδικα το πρώτο φαβορί για υποβιβασμό.

«Η δυναμική κάθε ομάδας φαίνεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Εχω εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές μου. Εχω μιλήσει με τη διοίκηση και στο άμεσο μέλλον θα αποκτήσουμε ποδοσφαιριστές. Χρειαζόμαστε ποδοσφαιριστές στην άμυνα, καθώς είναι σίγουρο ότι σε πολλά παιχνίδια θα δεχτούμε πίεση», τόνισε σε δηλώσεις του ο Μπρόοντ.

Δεν υπάρχουν προβλήματα απουσιών.

ΟΥΤΡΕΧΤΗ: Με όνειρα και φιλοδοξίες ξεκινάει η φετινή χρονιά για τους “κόκκινους” που θέλουν να επανέλθουν δυναμικά στο ποδοσφαιρικό προσκήνιο. Ο προπονητής Ντι Σατινιέρ (απέκτησε επιτέλους δίπλωμα προπονητικής) θα συνεργάζεται στο αγωνιστικό με τον τεχνικό διευθυντή και αγαπητό στους οπαδούς της ομάδας Φούκε Μπόι, ενώ ο βαθύπλουτος Φαν Σέουμερεν που κατέχει το 51% των μετοχών έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη, φέρνοντας στην Ουτρέχτη αρκετούς αξιόλογους ποδοσφαιριστές.

«Στο ματς με τη Βάαλβαϊκ θαφανεί σε τι κατάσταση βρισκόμαστε. Υπάρχει νέο αίμα στην ομάδα. Αποκτήσαμε ποδοσφαιριστές με φιλοδοξίες όπως οι Φαν Βόλφσβινκελ, Μέρτενς και Ασάρε. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να μπούμε στα πλέι-οφ. Το χειρότερο θα είναι να έχουμε την αίσθηση ότι θα νικήσουμε εύκολα. Οι περισσότεροι περιμένουν πολλά από εμάς φέτος, αλλά εμείς ξέρουμε ότι είμαστε μια νέα ομάδα που χρειαζεται πολύ δουλειά για φτάσει στα επιθυμητά σημεία απόδοσης», δήλωσε ο προπονητής Ντι Σατινιέρ.

Σχετικά καλή η εικόνα της στα φιλικά, στο τελευταίο εξ’ αυτών αναδείχτηκε ισόπαλη 0-0 με την Κατάνια. Με εξαίρεση τον βασικό αριστερό μπακ-χαφ Νέσου θα ταξιδέψει κομπλέ στο Βάαλβαϊκ

Από την Kingbet

Δεν υπάρχουν σχόλια: