29 Αυγούστου 2009

Στοίχημα Πρέμιερσιπ: Το πρώτο μεγάλο ντέρμπι


Ωρα για ντέρμπι στην Αγγλία, καθώς η Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχεται την Αρσεναλ, στην πρώτη αναμέτρηση μεταξύ ομάδων της "Big Four" για τη σεζόν 2009/2010.
Πολύ σημαντικές απώλειες και για τις δύο ομάδες, αφού οι Φαν ντερ Σαρ, Ρίο Φέρντιναντ συνεχίζουν την αποθεραπείας τους και δεν θα είναι στη διάθεση του Αλεξ Φέργκιουσον, ενώ ο Αρσέν Βενγκέρ δεν μπορεί να υπολογίζει στον Σεσκ Φάμπρεγας λόγω τραυματσμού στο ισχίο.

Στο μεταξύ, την ευκαιρία να επεκτείνουν το απόλυτο σερί τους έχουν η Τσέλσι και η Τότεναμ. Οι δύο ομάδες, που μοιράζονται την κορυφή με τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς, υποδέχονται την Μπέρνλι και την Μπέρμπιγχαμ αντίστοιχα. Συνολικά τέσσερις είναι οι ομάδες που δεν έχουν ακόμα απώλειες, αφού στο γκρουπ αυτό ανήκει και η Αρσεναλ, αλλά και η Μάντσεστερ Σίτι, που δοκιμάζεται στο "Φράτον Παρκ" με αντίπαλο την Πόρτσμουθ. Στο ματς αυτό ενδέχεται να κάνει το ντεμπούτο του με τους "Πολίτες" ο Τζόλιον Λέσκοτ, το πιο "φρέσκο" μεταγραφικό απόκτημα του Μαρκ Χιουζ από την Εβερτον.

Πρεμιέρα, όμως, ίσως κάνει και ο Σωτήρης Κυργιάκος, αφού χθες ο Ράφα Μπενίτεθ τον "τσέκαρε" σε ματς της αναπληρωματικής ομάδας της Λίβερπουλ. Ο 30χρονος σέντερ μπακ έπαιξε 45 λεπτά στην ήττα (3-2) από τη Μπλάκμπερν και έδειξε έτοιμος να προσφέρει στην αυριανή εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Μπόλτον. Ο Ντάνιελ Αγκερ είναι τραυματίας, ο Μάρτιν Σκρτελ "λαβωμένος" στο σαγόνι, ενώ το ματς του "Ρίμποκ" ενδεχομένως θα χρειαστεί δύναμη και πάθος, στοιχεία που αποτελούν "σήμα κατατεθέν" του "Sotis".

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής:

Σάββατο, 29/8

Τσέλσι-Μπέρνλι
Μπλάκμπερν-Γουέστ Χαμ
Μπόλτον-Λίβερπουλ
Στόουκ-Σάντερλαντ
Τότεναμ-Μπέρμιγχαμ
Γουλβς-Χαλ
Μάντσεστερ Γ.-Αρσεναλ

Κυριακή, 30/8

Πόρτσμουθ-Μάντσεστερ Σίτι
Εβερτον-Γουϊγκαν
Αστον Βίλα-Φούλαμ

Δεν υπάρχουν σχόλια: