4 Αυγούστου 2009

Ουέλερσον: «Ο Σηφάκης μεγάλος τερματοφύλακας»


Μπλεγμένος… στα δίχτυα του Άρη από το 2006 και υπεύθυνος για την καθημερινή προπόνηση-κόπωση, βελτίωση και αγωνιστική ετοιμότητα των τερματοφυλάκων των κιτρινόμαυρων, ο Ουέλερσον Ριμπέιρο μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου, αναφερόμενος στην προετοιμασία επί ιταλικού εδάφους, αλλά κυρίως στις προπονήσεις με τους Σηφάκη, Πέσκοβιτς και Πιοβετζάν, πλέκοντας το εγκώμιο του Έλληνα τερματοφύλακα.

«Ο Σηφάκης είναι ένας μεγάλος τερματοφύλακας. Τελείωσε το περσινό πρωτάθλημα κάνοντας πολλούς και καλούς αγώνες. Με τον τρόπο που δουλέψαμε την περσινή χρονιά, όταν του δόθηκε η ευκαιρία, την εκμεταλλεύτηκε όσο καλύτερα θα μπορούσε. Αυτή την στιγμή, σίγουρα, πιο έτοιμος για την ενδεκάδα είμαι ο Μιχάλης. Θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά μαζί του , γιατί τον θεωρώ από τους μεγαλύτερους τερματοφύλακες στην Ελλάδα και κάνω ότι μπορώ για να κληθεί στην εθνική»

Όσον αφορά στο επίπεδο ετοιμότητας των υπόλοιπων τερματοφυλάκων, ο Βραζιλιάνος δήλωσε: «Ο Πέσκοβιτς είναι εξίσου καλός τερματοφύλακας. Μιλώντας μαζί του, μου είπε ότι στην Πολωνία δεν δούλευαν τόσο εξειδικευμένα με τους τερματοφύλακες και κάθε μέρα αισθάνεται ότι βελτιώνεται. Εχει όλες τις δυνατότητες να διεκδικήσει μια θέση».

Το πρόβλημα με τον Σλοβάκο είναι η αδυναμία του να συνεννοηθεί με τους υπόλοιπους παίκτες, καθώς δε μιλάει αγγλικά. Ωστόσο έχει αποφασιστεί ώστε να αρχίσει ταχύρρυθμα μαθήματα αγγλικών, ενώ ήδη έχει μάθει κάποιες βασικές ισπανικές λέξεις.

Η άποψη του για τον υπό δοκιμή Πιοβεζάν: «Αποτελεί στοίχημα καθώς είναι 22 χρονών. Θετικό είναι ότι είναι κοινοτικός. Μόλις έφθασε είχε παραπανίσια κιλά. Ήταν 91 και τώρα είναι 86. Θέλουμε να χάσει ακόμη τρία. Θεωρώ ότι έχει τις προδιαγραφές για να εξελιχθεί, με την δουλειά που γίνεται». Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας φαίνεται ωστόσο να κερδίζει το ποδοσφαιρικό στοίχημα με τον Άρη, έχοντας αποσπάσει για αρχή τη θετική άποψη του Ουέλερσον: «Η εισήγηση μου είναι θετική. Το στοίχημα φαίνεται να το κερδίζει ήδη με τη δουλειά του και τις εμφανίσεις που έκανε στα φιλικά».

«Οικογενειακό κλίμα»

Ο Ουέλερσον Ριμπέιρο είναι από τους παλαιοτέρους στο τεχνικό επιτελείο των κιτρίνων και σε θέση να κρίνει το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα φέτος: «Το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό. Οικογενειακό. Απόδειξη είναι ότι ενώ βρισκόμαστε ένα μήνα μακριά από τα σπίτια μας δεν έχει δημιουργηθεί το παραμικρό. Υπάρχει αλληλοσεβασμός και πολύ καλή σχέση ανάμεσα στους παίκτες και στο τεχνικό επιτελείο. Σε αυτό φυσικά παίζει ρόλο ότι η ομάδα διαθέτει ποδοσφαιριστές με ποιότητα».

«Να σπάσει η κακοδαιμονία του τίτλου»

Ερωτηθείς για τη συνεργασία του με τον Ιομάρ Μαζίνιο: «Είναι μέσα στα πλαίσια του επαγγελματισμού. Σίγουρα είναι θετικό ότι είμαστε συμπατριώτες. Από εκεί και πέρα, όμως, είναι ξεκάθαρη η δουλειά του καθενός. Εγώ δουλεύω σκληρά με τους τερματοφύλακες για να τους έχω όσο το δυνατόν πιο έτοιμους».

Ενώ, αναφορικά με τους προσωπικούς του στόχους: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος που βρίσκομαι στην οικογένεια του Αρη. Εχω συμβόλαιο έως το επόμενο καλοκαίρι και ελπίζω ότι θα το ανανεώσω νωρίτερα. Εύχομαι φέτος ο Αρης να καταφέρει να σπάσει την κακοδαιμονία και να κατακτήσει έναν τίτλο, γιατί έχεις όλες τις δυνατότητες».
Από τον Σηφάκη… στον Κασίγιας

Τέλος, ζητήθηκε από τον Βραζιλιάνο Τεχνικό να κατονομάσει τους καλύτερους, κατά τη γνώμη του, τερματοφύλακες σε Ελλάδα και Κόσμο, με τους Σηφάκη, Χαλκιά και Τζόρβα να κατακτούν μια θέση στο εγχώριο βάθρο, ενώ για το διεθνές ειπώθηκαν οι Τσεχ, Ζούλιο Σέζαρ και Κασίγιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: