3 Αυγούστου 2009

Τεν Κάτε: Ανατροπή και πρόκριση με πειθαρχία και τακτική

Πειθαρχία και τακτική ζητά ο Χενκ Τεν Κάτε από τους παίκτες του στη ρεβάνς της Τρίτης (21:45) με την Σπάρτα Πράγας στο ΟΑΚΑ, προκειμένου να ανατρέψουν το εις βάρος τους 3-1 από το ματς στην Τσεχία και να προκριθούν στα πλέι - οφ του Champions League. Ο Ολλανδός προπονητής αναφέρθηκε στην κριτική που του έγινε μετά το πρώτο ματς με τους Τσέχους, ενώ για άλλη μία φορά έδειξε να έχει επιστοσύνη στους αμυντικούς του.


«Ακουσα την απάντηση του Ζιλμπέρτο (σ.σ. ο Βραζιλιάνος μίλησε πρώτος) και συμφωνώ. Πρέπει να είμαστε πειθαρχημένοι και να υπακούσουμε στην τακτική. Δεν ήταν θέμα ποιότητας αυτό που έγινε στην Πράγα, αλλά της μη τήρησης του σχεδίου που είχαμε κάνει. Τα ΜΜΕ το είδαν διαφορετικά, αλλά δεν το πήρα στα σοβαρά» τόνισε αρχικώς ο Τεν Κάτε.

Και συνέχισε:

«Πέρυσι φέραμε 25 εκ. ευρώ στην ομάδα και αυτό έγινε χάρη στην τακτική και την πειθαρχία που εφαρμόσαμε. Αν έχεις καλούς παίκτες, δεν σημαίνει ότι έχεις και καλή ομάδα. Όλοι πρέπει να είναι πειθαρχημένοι στο γήπεδο, να δουλεύουν σκληρά και, αν το κάνουν, τότε η μεγαλύτερη ποιότητα θα παίξει ρόλο για να πάρουν αυτό που θέλουν και αυτό ισχύει για μας. Αυτό που έγινε στην Πράγα δεν ήταν θέμα ποιότητας, αλλά συμπεριφοράς».

Για την... επόμενη μέρα σε περίπτωση αποκλεισμού, ο Ολλανδός δεν έδειξε να ανησυχεί ιδιαίτερα:

«Έχω επαναλάβει πολλές φορές ότι το πιο σημαντικό είναι το αποτέλεσμα. Να προκριθούμε κι όλα τα άλλα έπονται. Για μένα πάντα το ποτήρι είναι μισογεμάτο. Δεν θέλω να βάζω αρνητικές σκέψεις στο μυαλό μου. Θέλουμε να προκριθούμε και δεν υπάρχει περιθώριο για αρνητικές σκέψεις. Πάντα έχω στο μυαλό μου ότι οι νίκες έχουν πολλούς... πατέρες, αλλά οι ήττες είναι ορφανές».

Για το αν υπάρχει ανάγκη για ενίσχυση στην άμυνα, απάντησε:

«Είναι μία επαναλαμβανόμενη ερώτηση εδώ και ένα χρόνο. Πιστεύω ότι έχουμε μεγάλη ποιότητα στην άμυνα και έχουμε φέρει δύο νέους αμυντικούς. Ο ένας είναι τρεις εβδομάδες μαζί μας και ο άλλος μιάμιση βδομάδα. Όλοι καταλαβαίνουν ότι πρέπει να προσαρμοστούν σε μία νέα χώρα, μία νέα ομάδα, νέες τακτικές για να καταφέρουν να αγωνιστούν σε υψηλό επίπεδο και να αποδώσουν τα μέγιστα.

» Πρέπει να καταλάβουν καλύτερα τη γλώσσα και τη συνεννόηση με τους συμπαίκτες τους. Δεν έχουν βρει ακόμα σπίτι κι είναι μακριά από την οικογένειά τους. Πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα της χώρας και της ομάδας και δεν μπορείς να περιμένεις ότι μέσα σε λίγες εβδομάδες θα είναι έτοιμοι αμέσως και θα είναι οι καλύτεροι παίκτες του κόσμου» είπε και πρόσθεσε χαριτολογώντας:

«Πάντως, δεν θα πω όχι στον Τζον Τέρι, αν μου τον φέρουν».

Ζιλμπέρτο: «Να αλλάξουμε συνμπεριφορά»

Τους παίκτες του Παναθηναϊκού εκπροσώπησε ο εκ των αρχηγών της ομάδας, Ζιλμπέρτο Σίλβα:

«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να αλλάξουμε είναι η συμπεριφορά μας. Να είμαστε επιθετικοί, αλλά με σύνεση. Αν ξεχάσουμε τι πρέπει να κάνουμε όταν δεν εχουμε την μπάλα, μπορούν να μας 'σκοτώσουν' στην κόντρα επίθεση. Πρέπει να είμαστε πειθαρχημένοι στο παιχνίδι μας».

Για την πίεση που υπάρχει μετά την ήττα στην Πράγα, είπε:

«Όλοι ξέρουν και εμείς πρώτοι από όλους πόσο σημαντικό είναι να περάσουμε αύριο (σ.σ.: Τρίτη). Είμαστε συγκεντρωμένοι στο αυριανό ματς και στο τι πρέπει να κάνουμε. Γνωρίζουμε πόση πίεση υπάρχει. Τη νιώθουμε ακόμα και όταν είμαστε στο δρόμο. Όλοι μας θέλουν να αλλάξουν την κατάσταση. Θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με αυτό που έγινε στην Πράγα».

Για το αν θα επηρεάσει ενδεχόμενος αποκλεισμός και την προσπάθεια για την κατάκτηση του τίτλου:

«Αυτό που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας, είναι να μην έχουμε κακό βράδυ αύριο (σ.σ.: Τρίτη). Να δώσουμε το 100% και να νικήσουμε για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Μπορεί για κάποιους να είναι ο μεγάλος στόχος το πρωτάθλημα, αλλά κάθε παιχνίδι, σε όλες τις διοργανώσεις, είναι σημαντκό για εμάς και το σύλλογο.

» Δε νομίζω ότι ένα κακό αποτέλεσμα θα επηρεάσει ενόψει πρωταθλήματος. Ένα καλό αποτέλεσμα μπορεί να μας δώσει μεγάλη ώθηση γι΄αυτά που θέλουμε να πετύχουμε φέτος».

Για τις πιθανότητες πρόκρισης τόνισε:

«Εάν χάνεις 3-1 στο πρώτο ματς, είσαι απογοητευμένος, αφού έχεις μειονέκτημα. Δεν είχαμε καλό αποτέλεσμα στην Πράγα, αλλά εξαρτάται από μας να κάνουμε κατάθεση ψυχής στο γήπεδο. Να δώσουμε ό,τι μπορούμε και να είμαστε πειθαρχημένοι. Αν χάσουμε την πειθαρχία μας και ξεχάσουμε τι πρέπει να κάνουμε, θα έχουμε πρόβλημα.

» Έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας. Ξέρουμε τις δυσκολίες, αφού η Σπάρτα είναι καλή και πειθαρχημένη ομάδα και το έδειξε στο πρώτο ματς. Να δώσουμε ό,τι μπορούμε στο γήπεδο και να αγωνιστούμε έξυπνα».


Gif Banners

Δεν υπάρχουν σχόλια: