4 Αυγούστου 2009

Κετσπάγια: «Νίκη και πρόκριση...»


Ο Τιμούρ Κετσπάγια γνωρίζει ότι το πρώτο και καθοριστικό βήμα για την πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ έγινε την περασμένη Τετάρτη. Ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0 τη Σλόβαν στην Μπρατισλάβα, αλλά όπως διευκρίνισε στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του αυριανού, πρώτου επίσημου αγώνα στο «Γ. Καραϊσκάκης»: «Στόχος μας είναι η νίκη, σε συνδυασμό με καλό θέαμα. Ο κόσμος δεν πρέπει να μας πιέσει, ας αφήσει την ομάδα να ρολάρει».

«Η σωστή αμυντική λειτουργία είναι το Α και το Ω στην Ευρώπη. Όχι μόνο εκεί αλλά και στην Ελλάδα. Και δεν μιλάμε μόνο για την τετράδα της άμυνας. Εμείς κάναμε καλή δουλειά στην Μπρατισλάβα και πρέπει να παρουσιαστούμε ακόμα καλύτεροι μπροστά στον κόσμο μας», τόνισε αρχικά ο Γεωργιανός τεχνικός και πρόσθεσε: «Στόχος είναι να κερδίσουμε και να αποδώσουμε καλό ποδόσφαιρο. Ξέρουμε ότι το γήπεδο θα είναι γεμάτο, ότι πουλήθηκαν όλα τα εισιτήρια και αυτό είναι πολύ καλό. Δεν θέλω, όμως, αυτό να μας προκαλέσει άγχος. Ο κόσμος δεν πρέπει να μας πιέσει, ας αφήσει την ομάδα να ρολάρει. Ο στόχος μας είναι το καλό θέαμα, θέλουμε να κερδίσουμε για να περάσουμε στην επόμενη φάση».

Ερωτηθείς για το αν το 2-0 του πρώτου αγώνα του δίνει την ευκαιρία να δοκιμάσει πρόσωπα και συστήματα στον αυριανό επαναληπτικό, ήταν σαφής: «Είναι δύσκολο για δοκιμές, έχουμε καλό αποτέλεσμα αλλά όχι την πρόκριση. Έχουμε 90 λεπτά, να μην τους υποτιμήσουμε για να έχουμε προβλήματα στο αυριανό ματς».

Όσον αφορά αν το περίμενε ότι περίπου ένα χρόνου αφότου απέκλεισε τον Ολυμπιακό από το Τσάμπιονς Λιγκ με την Ανόρθωση, θα καθόταν στον πάγκο του ήταν ξεκάθαρος: «Εκείνη τη στιγμή φυσικά και δεν το φανταζόμουν, τώρα όμως είμαι στον Ολυμπιακό και ελπίζω να πανηγυρίζουμε και άλλες προκρίσεις».

Τέλος, αρνήθηκε να αποκαλύψει πρόσωπα της ενδεκάδας και κατέληξε απαντώντας στο ερώτημα αν περιμένει βελτίωση από ορισμένους ποδοσφαιριστές: «Περιμένουμε κάτι παραπάνω από αυτούς μόλις μπουν στην ομάδα, είμαστε 29 ποδοσφαιριστές μαζί με τους τερματοφύλακες, στα φιλικά έδειξαν καλά στοιχεία, όλοι μπορούν να βοηθήσουν και περιμένω στη συνέχεια να πάνε καλύτερα».

Τους ποδοσφαιριστές εκπροσώπησε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος: «Το έχει πει και ο προπονητής. Αν είμαστε σοβαροί και παίξουμε σαν Ολυμπιακός, δεν θα έχουμε πρόβλημα. Η Σλόβαν έχει καλό υλικό αλλά αν παρουσιαστούμε όπως πρέπει δεν θα έχουμε πρόβλημα. Σίγουρα αν βρεθείς πίσω στο σκορ θα... τρέχεις. Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχουν μείνει ενενήντα λεπτά και πρέπει να είμαστε σοβαροί. Από κει και πέρα, πρέπει να ανταποδώσουμε στον κόσμο που θα έρθει στο γήπεδο με μια νίκη και καλή εμφάνιση», ήταν το σχόλιο του Έλληνα αμυντικού και συνέχισε αναφερόμενος στη συνεργασία του με τον Όλοφ Μέλμπεργκ:

«Είναι έμπειρος ποδοσφαιριστής και έχει αγωνιστεί πολλά χρόνια σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Παράλληλα, θέλουμε να βελτιωνόμαστε συνέχεια και αυτό θα προσπαθήσουμε για την συνέχεια. Πάντως, είναι δύσκολη εποχή. Καμία ομάδα δεν είναι απολύτως έτοιμη. Εμείς είμαστε πιο έτοιμοι από πέρυσι και μην ξεχνάτε ότι η Σλόβαν έχει πιο πολλά ματς στα πόδια της».

Δεν υπάρχουν σχόλια: