30 Αυγούστου 2009

Ένας (ξανά) μέτριος Ολυμπιακός, κέρδισε την χειρότερη Λάρισα των τελευταίων ετών...


Μία από τις δυσκολότερες έδρες του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας "άλωσε" ο - μέτριος και σήμερα- Ολυμπιακός επικρατώντας 2-0 της Λάρισας στο Αλκαζάρ.
Ο Λεονάρντο στο 22΄ και ο Μαρέσκα στο 32΄ σημείωσαν τα γκολ, στην αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής, που ωστόσο ήταν πρεμιέρα για τους "ερυθρόλευκους", καθώς το ντέρμπι της προηγούμενης Κυριακής με την ΑΕΚ είχε αναβληθεί.
Η ΑΕΛ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και απείλησε στο πρώτο δεκάλεπτο με τον Μετίν και τον Γιαννακόπουλο. Ομως, στη συνέχεια οι πρωταθλητές κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι και στο 20΄ ο Μήτρογλου θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ, αλλά το σουτ του εξουδετέρωσε ο Μάλαρζ. Δεν έγινε το ίδιο, όμως, στο 22ο λεπτό, όταν ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύθηκε τραγική αδράνεια στην άμυνα της Λάρισας, ο Ζαϊρί έβγαλε την παράλληλη σέντρα, η μπάλα πέρασε από τον (αμαρκάριστο) Ντουντού στον (επίσης αμαρκάριστο) Λεονάρντο, ο οποίος την έστειλε από κοντά στα δίχτυα.
Πολύ γρήγορα, στο 32΄, οι "ερυθρόλευκοι" απέκτησαν προβάδισμα δύο τερμάτων. Ο Λεονάρντο γύρισε τη μπάλα στο ύψος της περιοχής και ο Εντσο Μαρέσκα με εκπληκτικό απευθείας βολέ σημείωσε το καλύτερο γκολ της αγωνιστικής. Από το σημείο εκείνο οι "βυσσινί" ουσιαστικά πέταξαν... λευκή πετσέτα και δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο να ξαναμπούν στο παιχνίδι. Αντίθετα, κινδύνευσαν άμεσα να δεχθούν τρίτο γκολ στο 55΄, με τον Ζαϊρί να πλασάρει καταπληκτικά τον Μάλαρζ από μακρινή απόσταση και τη μπάλα να βρίσκει το δεξί δοκάρι του Πολωνού γκολκίπερ.

Ετσι, πιο εύκολα απ΄ό,τι αναμενόταν, ο Ολυμπιακός έβαλε τέλος σε μια αρνητική παράδοση που κρατούσε κάτι λιγότερο από 23 χρόνια. Ηταν 22 Φεβρουαρίου του 1987 όταν νίκησε για τελευταία φορά στο "Αλκαζάρ" σε ματς πρωταθλήματος, 2-1 με σκόρερ και των δύο τερμάτων τον Τάσο Μητρόπουλο. Κοινό στοιχείο, η... οικογένεια Γκαλίτσιου, καθώς ο πατέρας, Γιάννης, ήταν βασικό στέλεχος της σπουδαίας ΑΕΛ τη δεκαετία του 1980, ενώ σήμερα ο γιος του, Γιώργος, αγωνίστηκε με την ερυθρόλευκη φανέλα, αντικαθιστώντας τον Τάσο Πάντο στο ημίχρονο.

Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)

Κίτρινες: Τουάμα, Ιγκλέσιας, Ααράμπ - Πάντος, Γκαλίτσιος, Κυρ.Παπαδόπουλος

ΛΑΡΙΣΑ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μάλαρζ, Μπουκουβάλας (76΄ Ντε Νίγκρις), Βενετίδης (54΄ Κατσιαρός), Νταμπίζας, Ααράμπ, Ρομέου (58΄ Σίμιτς), Ιγκλέσιας, Γιαννακόπουλος, Τουάμα, Μετίν, Αμπουχατζίρα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τιμούρ Κετσπάγια): Νικοπολίδης, Πάντος (46΄ Γκαλίτσιος), Ραούλ Μπράβο, Μέλμπεργκ, Ζεβλάκοφ, Ντουντού, Λεντέσμα (78΄ Κυρ.Παπαδόπουλος), Μαρέσκα, Λεονάρντο, Ζαϊρί, Μήτρογλου (58΄ Ντιόγκο)

Δεν υπάρχουν σχόλια: