14 Αυγούστου 2009

Στοίχημα Β' Γερμανίας

ΠΑΝΤΕΡΜΠΟΡΝ – ΚΑΡΛΣΡΟΥΗ


ΠΑΝΤΕΡΜΠΟΡΝ: Εντελώς ακίνδυνη και ανήμπορη να αντιδράσει φάνηκε από το πρώτο ματς στο Ντίσελντορφ (0-3) η ομάδα του Αντρέ Σούμπερτ ότι θα έχει πάρα πολλά προβλήματα σε σχέση με την παραμονή στην κατηγορία. Το τελικό σκορ θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερο για τους γηπεδούχους και παρά τα καλά λόγια του 37χρονου για την ομάδα του η εικόνα της Παντερμπόρν ήταν απογοητευτική. Μοναδική καλή στιγμή ένα δοκάρι στο πρώτο μέρος. Ο κεντρικός αμυντικός Χολστ δίνει το σύνθημα για τη συνέχεια τονίζοντας την ανάγκη μέσα από τη μαχητικότητα να βρει η ομάδα τον τρόπο να μαζέψει βαθμούς για την παραμονή της.

ΚΑΡΛΣΡΟΥΗ: Μπορεί οι απαιτήσεις του κοινού να σχετίζονται άμεσα με την επάνοδο στη Μπουντεσλίγκα όμως η ομάδα του Εντε Μπέκερ δείχνει ότι δύσκολα θα μπορέσει να διεκδικήσει κάτι καλό φέτος. Το τελικό 1-1 κατά της Αάχεν μάλλον τυχερό κρίνεται με δεδομένο ότι η ισοφάριση επιτεύχθηκε λίγο πριν το τέλος. Ο Μπέκερ και πάλι θα ποντάρει στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Ντριπιτς και Λάνγκαμπ, ενώ επιθετικά μετά την απώλεια του Γεωργιανού Αλεξάντερ Ιασβίλι, που έσπασε το χέρι του ο νεαρός σκόρερ της στην πρεμιέρα Κρισάντους μάλλον θα επωφεληθεί και στη συνέχεια, αν και πιθανότερος είναι ο νεοαποκτηθείς Αντον Φινκ.

ΓΚΡΟΙΤΕΡ ΦΥΡΤ – ΦΣΒ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ


ΓΚΡΟΙΤΕΡ ΦΥΡΤ: Δεν μπόρεσε η ομάδα του Μπένο Μιόλμαν να πάρει και φέτος κάτι καλό από μία έδρα όπου τα τελευταία χρόνια έπαιρνε βαθμούς και ηττήθηκε με 2-1 στο Κάιζερσλαουτερν. Ο έμπειρος τεχνικός γνωρίζει ότι οι πολλές αλλαγές στην ομάδα του απαιτούν χρόνο και δίνει πι΄στωση χρόνου. Επιστρέφει στην εδνεκάδα μετά τον τραυματισμό του ο δημιουργικός χαφ, Λέο Χάας, ενώ κι ο Γιούσεφ Μοκτάρι κατά του αδερφού του και της ΦΣΒ έχει πολλά να αποδείξει. Η αμυντική γραμμή έχει αρκετά κενά και ο Μπένο Μιόλμαν δούλεψε πολύ μεσοβδόμαδα πάνω τις στημένες φάσεις. Σε 15 ματς κατά της ΦΣΒ διαχρονικά έχει μόλις μία ήττα η δυνατή και στην έδρα της Φυρτ.

ΦΣΒ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ: Δεν έπεισε ότι είναι έτοιμη η ομάδα το Τόμας Οραλ κατά της εμφανώς ανώτερης Ντούισμπουργκ και ηττήθηκε φυσιολογικά στο εναρκτήριο ματς της σεζόν με 2-1. Ο νεαρός τεχνικός δεν κοιτά πλέον πίσω αλλά προσπαθεί βνα ανεβάσει ψυχολογικά αλλά και αγωνιστικά την ΦΣΒ ώστε να μη χάσει όπως περύσι πολύτιμο έδαφος από την αρχή και μετά να τρέχει να το καλύψει. Ο Οραλ πιστεύει στο βαθμό στο Φυρτ καιθα παρατάξει σήμερα αμυντικά την ομάδα. Ο έμπειρος αριστερός μπακ, Αλεξ Φογκτ που μεταπήδησε το καλοκαίρι από το Φυρτ στη Φρανκφούρτη θα δώσει κανονικά το παρών, ενώ η απώλεια του Κρ. Μίλερ που έπαθε ρήξη χιαστών και θα λείωει ένα εξάμηνο είναι αρκετά σημαντική.

ΝΤΟΥΙΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΚΟΤΜΠΟΥΣ

ΝΤΟΥΙΣΜΠΟΥΡΓΚ: Εδειξε από νωρίς τις διαθέσεις της σχετικά με την άνοδο στη Μπουντεσλίγκα η ομάδα του έμπειρου τεχνικού Πέτερ Νόιρουρερ μετά την επικράτηση της στη Φρανκφούρτη επί της τοπικής ομάδας. Ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Ελπίδων της Γερμανίας, Σάντρο Βάγκνερ ήταν ο παίκτης του αγώνα με τα δύο γκολ αλλά και την εξαιρετική του εμφάνιση. Ο 21χρονος φορ διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας. Ο Βούλγαρος μέσος Γιάνκοφ που αποκτήθηκε από το Αννόβερο ανέβασε την ποιότητα στη μεσαία γραμμή και καθιστά τις «ζέβρες» ήδη ως ένα από τα φαβορί για άνοδο τη φετινή σεζόν. Το γεγονός ότι σήμερα δεν έχει τηλεοπτικό παιχνίδι η Μπουντεσλίγκα θα φέρει περισσότερο κόσμο στο γήπεδο.

ΚΟΤΜΠΟΥΣ: Μπορεί η πρεμιέρα κατά της δυνατής Αουγκσμπουργκ έστω και με κάποια δόση τύχης να είχε ευτυχή κατάληξη (3-1) αλλά στο Κότμπους ούτε αυτό δε στάθηκε ικανό να λύσει τα εσωτερικά προβλήματα μεταξύ του μάνατζερ Χάιντριχ και του νέου τεχνικού Κλάους Ντίτερ Βόλιτς. Αποτέλεσμα όλης αυτής της διένεξης από την πρώτη μέρα η απόλυση τη Δευτέρα του μακροχρόνιου μάνατζερ, που χρεώνεται τη μεταγραφή του τερματοφύλακα Λαρς Χίρσφελντ, ενώ ο τεχνικός εμπιστεύεται τον έμπειρο και πολύ καλό Γκέρχαντ Τρέμελ. Ο επίσης νεοαποκτηθείς Σοκολένκο (επιλογή του μάνατζερ) δεν παίζει κανένα ρόλο στα πλάνα του τεχνικού, Αρκετοί παλιοί πάντως παίκτες είναι με το μέρος του Χάιντριχ και κατά της απόφασης της διοίκησης. Πάντως σήμερα η διοίκηση παρουσίασε τον Μίχαελ Φάιχτενμπαινερ ως διάδοχο του Χάιντριχ. Παράλληλα βρήκε και χορηγό την αλυσίδα καταστημάτων Penny, που θα αποφέρει ένα εκατομμύριο ευρώ στα ταμεία της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: