27 Αυγούστου 2009

ΑΠΟΕΛ: Με τσαμπουκά στ' αστέρια!


Από το http://www.sportnetcy.com/

Ο ΑΠΟΕΛ συγκλονιστικός ολοκλήρωσε το μεγάλο όνειρο της ομάδας και οδήγησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την Κύπρο στην ελίτ του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Το βράδυ της Τετάρτης (26/08), ο ΑΠΟΕΛ έγραψε την πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία του αφού επικράτησε της Κοπεγχάγης με το καθαρό σκορ 3-1 μέσα στο κατάμεστο από 21,000 ΓΣΠ και εξασφάλισε το εισιτήριο του για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο αγωνιστικό μέρος, ο ΑΠΟΕΛ δεν θα μπορούσε να έχει καλύτερη αρχή, αφού στα πρώτα 20 λεπτά πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων. Μόλις στο 2' της αναμέτρησης ο Κοσόφσκι με ωραίο σουτ από δεξιά έκανε το 1-0. Στο 18', οι γαλαζοκίτρινοι κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μιχαήλ.

Η Κοπεγχάγη σε μία αντεπίθεση μείωσε στο σκορ σε 2-1 με το N'Doye στο 22’. Ο ΑΠΟΕΛ δεν πτοήθηκε και στο 41’ μετά από εξαιρετική μπαλιά και του Χαραλαμπίδη από αριστερά, ο Μιχαήλ με κεφαλιά-ψαράκι έκανε το 3-1 πέρνοντας και πάλι προβάδισμα πρόκρισης.

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης η Κοπεγχάγη μπήκε δυνατά, αναζητώντας το γκολ. Πίεσε ασφυκτικά τον ΑΠΟΕΛ αλλά ο Χιώτης είπε όχι σε όλες τις προσπάθειες των Δανών κατεβάζοντας στην κυριολεξία τα ρολά!

Στο φινάλε, η πίεση των Δανών ήταν μεγάλη, όμως ο ΑΠΟΕΛ άντεξε και κατάφερε να κρατήσει το 3-1 και να πάρει τη μεγάλη πρόκριση.

ΑΠΟΕΛ: Χίωτης, Πουρσαϊτίδης, Χαραλαμπίδης, Κοσόφσκι (82’ Αλεξάντρου), Μπρούρσε, Ηλία, Ζεβλάκοφ (75’ Πίντο), Κόντης, Μοράις, Μιροσάβλιεβιτς (67’ Σικόρα), Μιχαήλ

Κοπεγχάγη: Christiansen, Pospech, Zanka, Antonsson, Wendt, Kvist, Nørregaard (67’ Sionko), Hutchinson, Vingaard (46’ Grønkjær), Ailton (79’ Nordstrand), N'Doye


Gif Banners

Δεν υπάρχουν σχόλια: