25 Ιουλίου 2009

Στοίχημα ποδόσφαιρο γαλλικό Super Cup: Bordeaux - Guingamp

Το φετινό Super Cup Γαλλίας (Trophee de Champions) διεξάγεται ανάμεσα στην Πρωταθλήτρια Bordeaux και την Κυπελλούχο Guingamp στο Μόντρεαλ του Καναδά.

Ο λόγος για τον οποίο, το παιχνίδι διεξάγεται εκτός Γαλλίας και συγκεκριμένα στον Καναδά, είναι για να προωθηθεί το Γαλλικό ποδόσφαιρο στον Γαλλόφωνο πληθυσμό της χώρας, ενώ γενικά το άθλημα έχει αρχίσει να γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές στη Βόρεια Αμερική.

Η Bordeaux, είναι η κάτοχος του τροπαίου, κερδίζοντας πέρυσι τη Lyon στα πέναλτι και φυσικά είναι το φαβορί και για να το διατηρήσει. Οι Πρωταθλητές επικράτησε με 2-1 της Marseille σ' ένα φιλικό την περασμένη εβδομάδα και έφεραν πλήρη αποστολή στον Καναδά. Ακόμα και ο Marouane Chamakh, που έχει εκφράσει την επιθυμία του να φύγει από την ομάδα, για την Αγγλία και πιθανότατα την Arsenal, δεν έχει βρει ακόμα ομάδα.

Ο προπονητής των «Γιρονδίνων», Laurent Blanc, που φέτος απέκτησε μέχρι στιγμής τον τερματοφύλακα Cedric Carrasso και τον Jaroslav Plasil έχει ανάμεικτα συναισθήματα για την απόφαση να γίνει το παιχνίδι στο εξωτερικό: «Η ιδέα είναι πρωτότυπη, είμαι αρκετά χαρούμενος να παρουσιάσουμε τη Ligue 1 σε άλλα μέρη, σε μια χώρα που μιλά γαλλικά. Από την άλλη, είμαστε σε περίοδο πλήρους προετοιμασίας για τη νέα σεζόν και θα έχουμε τζετ λαγκ από το ταξίδι, ενώ θα παίξουμε σε συνθετικό χλοοτάπητα.

O αρχηγός της ομάδας Alou Diarra δήλωσε: «Είναι μια ευκαιρία να ξεκινήσουμε θετικά τη σεζόν.

Η Guingamp, είναι ομάδα της Ligue 2 και ως τέτοια κατάφερε να κάνει την έκπληξη και να κατακτήσει το Κύπελλο Γαλλίας πέρυσι, κερδίζοντας στον τελικό την Rennes με 2-1 και ταξίδεψε με 18μελή αποστολή στον Καναδά. Διαθέσιμοι είναι τα νέα αποκτήματα, Alharbi El Jadeyaoui και Sebastien Grax, αλλά ο Francois Bellugou είναι τραυματίας, ενώ ο αρχηγός Christian Bassila και ο Felipe Saad θ' απουσιάσουν λόγω τιμωρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: