2 Ιουλίου 2009

Europa League: Μπούντουτσνοστ - Πολόνια

ΜΠΟΥΝΤΟΥΤΣΝΟΣΤ (Μαυροβούνιο, Νο 309) : Δεν κατάφερε να επαναλάβει την επιτυχία του 2007-08 όταν και βγήκε πρωταθλήτρια, τερματίζοντας 2η φέτος στην εγχώρια λίγκα πίσω από την ομάδα-έκπληξη, τη Μόγκρεν.

Με ένα από τα πιο φανατικά κοινά στη χώρα, τους αποκαλούμενους και «Βάρβαρους», μόνο ευχάριστες αναμνήσεις δεν έχει από τις ευρωπαϊκές παρουσίες της μέχρι τώρα. Πέρσι στα προκριματικά για το Τσάμπιονς Λιγκ αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο από τη φινλανδική Τάμπερε, με μοναδικό αξιοσημείωτο την πορεία της μέχρι το 2ο γύρο του Ιντερτότο το 2005-06.

Με το πρωτάθλημα να αρχίζει στις 8 Αυγούστου, έχει ξεκινήσει προετοιμασία από τις 5 Ιουνίου λαμβάνοντας μέρος με επιτυχία σε ένα εγχώριο τουρνουά. Δύο καλές προσθήκες μέχρι τώρα στις μεταγραφές, αποκτήθηκαν ο επιθετικός μέσος Μπρνόβιτς (Παρτιζάν Βελ.) και ο φορ Μπόσκοβιτς (Ραντονίβιτσι, πολύ καλός σκόρερ), ενώ χάθηκε η αποκάλυψη του περσινού δεύτερου γύρου, ο φορ Μπουρσάνοβιτς ο οποίος επέστρεψε στον Ερυθρό Αστέρα.

ΠΟΛΟΝΙΑ (Πολωνία, Νο 223): Μια από τις καλύτερες σεζόν της αποτέλεσε η περσινή για την ομάδα της Βαρσοβίας, με την 4η θέση που κατέκτησε στην «Εξτρακλάσα» να της προσφέρει το ευρωπαϊκό διαβατήριο. Από το 2002-03 έχει να βγει από τα σύνορα της χώρας της, με σημαντικότερη στιγμή στο παλμαρέ της τη συμμετοχή το 1999-00 στον ημιτελικό του Ιντερτότο, ενώ το 2000-01 συναντήθηκε και με τον Παναθηναϊκό στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ όπου και αποκλείστηκε.

Αγνωστο το πότε θα ξεκινήσει η καινούρια λίγκα, εκκρεμούν ενστάσεις ομάδων, αλλά η Πολόνια έχει αρχίσει προετοιμασία από το πρώτο 10ήμερο του μήνα με τον τεχνικό της Γιάτσκα Γκρεμπόσκι να δείχνει ιδιαίτερα ήρεμος εν όψει της σημερινής αναμέτρησης: «Κάναμε μια καλή προετοιμασία, όμως όπως και να το κάνουμε δεν είμαστε ακόμα 100% έτοιμοι. Στόχος μας να φανούμε δυνατοί όταν αρχίσει το πρωτάθλημα χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα πούμε όχι σε μια καλή πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ. Είδαμε την αντίπαλό μας, είναι ομάδα με ταλέντο αλλά θεωρώ πως έχουμε ένα πιο ολοκληρωμένο σύνολο και μεγάλο κομμάτι της πρόκρισης εξαρτάται από το παιχνίδι που θα πιάσει η ομάδα μου».

Ομάδα με 4-5 διεθνείς – ο πιο σημαντικός, ο χαφ Μαγιέφσκι είναι στην πόρτα της εξόδου με αρκετές προτάσεις- στο ρόστερ της (αγωνίζεται και ο πρώην κίπερ του ΠΑΟΚ, Μέινταν), ενώ πολλά στηρίζουν στο νέο μεταγραφικό απόκτημα, τον Βραζιλιάνο μέσο Σάρβας από τη σουηδική Μιάλμπι. Τραυματίες και θα απουσιάσουν ο στόπερ Λαζαρέφσκι και ο μεσοεπιθετικός Τράλκα, απώλειες αναπληρώσιμες πάντως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: