30 Ιουλίου 2009

Στοίχημα ποδόσφαιρο Europa League: Επιστροφή στην Ευρώπη για τον ΠΑΟΚ

Μετά από τρία χρόνια, ο Π.Α.Ο.Κ. επιστρέφει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και ο πρώτος του αντίπαλος είναι η Vålerenga, από τη Νορβηγία στον Γ' προκριματικό γύρο του Europa League.

Στο Ullevål (διαβάζεται Ούλεβολ) του Όσλο, η Vålerenga (διαβάζεται Βολερένγκα) υποδέχεται τον Π.Α.Ο.Κ. σ' ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι για ακόμα μία ελληνική ομάδα στην Ευρώπη.

Σημαντικό πλεονέκτημα για τους γηπεδούχους είναι το γεγονός ότι βρίσκονται 19 αγωνιστικές μέσα στο πρωτάθλημά τους, αν και δεν τα πηγαίνουν καλά, ευρισκόμενοι στην όγδοη θέση, ενώ έχει τέσσερις συνεχόμενες ήττες στα ισάριθμα τελευταία, στα δύο πιο πρόσφατα από τα οποία δεν έχει σκοράρει. Φυσικά, αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για τον «Δικέφαλο» από τη στιγμή, που ως ομάδα, με τους έμπειρους παίκτες, που διαθέτει είναι θεωρητικά καλύτερη. Μπορεί να μην είναι δικαιολογία, αλλά μέσα στο παιχνίδι, μπορεί να φανεί η διαφορά στη φυσική κατάσταση, και ακόμα και η κακή, ή αν θέλετε μέτρια, πορεία της Vålerenga στο πρωτάθλημα δεν αφήνει κανέναν στους Θεσσαλονικείς εφησυχασμένο για το αποτέλεσμα, καθώς όπως έχουν δείξει τα προηγούμενα παιχνίδια των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη, αλλά και γενικότερα όλα τα παιχνίδια στα προκριματικά μέχρι τώρα, οι εκπλήξεις δεν είναι λίγες.

Οι Νορβηγοί ξεκούρασαν ποδοσφαιριστές, ειδικά στο τελευταίο παιχνίδι τους, στην εντός έδρας ήττα με 0-3 από την Odd Grenland, αλλά αυτοί επιστρέφουν σήμερα. Έτσι θα είναι διαθέσιμοι και πάλι οι Sæternes και Zajic, καθώς και ο διεθνής Αμερικανός τερματοφύλακας Perkins.

Ο Φερνάντο Σάντος σαφώς αναμένεται να χρησιμοποιήσει την ομάδα με σκοπό τη νίκη, αλλά με σαφείς προσανατολισμούς να μη δεχτεί γκολ, καθώς το πλεονέκτημα του επαναληπτικού στην Τούμπα είναι σημαντικό. Ο Πορτογάλος αναμένεται, όπως και δήλωσε, να χρησιμοποιήσει κατά 80% την περσινή ομάδα, καθώς το γεγονός ότι η ομάδα είναι ακόμα στο στάδιο της προετοιμασίας είναι λογικό να θέλει να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή ομοιογένεια στο πρώτο και τόσο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς για το «Δικέφαλο του Βορρά».

Οι καιρικές συνθήκες στο Όσλο, είναι οι συνηθισμένες στις Βόρειες χώρες, τις οποίες συνήθισε και ο Π.Α.Ο.Κ. στην προετοιμασία στην Ολλανδία, με 15-17 βαθμούς θερμοκρασία και βροχόπτωση. Οι ιθύνοντες των Θεσσαλονικέων, επιβεβαίωσαν ότι η ομάδα θα φορέσει σήμερα την περσινή στολή και η νέα ριγέ εμφάνιση, θα ντεμπουτάρει στον επαναληπτικό της ερχόμενης εβδομάδας στην Τούμπα.

Πιθανές συνθέσεις:
Vålerenga: Perkins, Storbæk, Hagen, Fuenmayor, Nouri, Andresen, Hæstad, Zajic, Berre, Sæternes, Moha
Π.Α.Ο.Κ.: Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Μπιζέρα, Τσιρίλο, Λίνο, Γκαρσία, Φωτάκης, Ίβιτς, Σορλέν, Κονσεϊσάο, Μουσλίμοβιτς

Διαιτητής: Alexandru Deaconu (Ρουμανία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: