23 Ιουλίου 2009

Στοίχημα Europa League (1): Για την πρόκριση η Λάρισα


ΛΑΡΙΣΑ – ΚΡ ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

* Στο 14.848 θέσεων «Αλκαζάρ» της Λάρισας.

* Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση τη νικήτρια του ζευγαριού Βασιλεία – Σάντα Κόλομα.

* Τους 33 βαθμούς αναμένεται να σημαδέψει ο υδράργυρος στη Λάρισα, από εντελώς διαφορετικές καιρικές συνθήκες προέρχονται οι Ισλανδοί, καθώς στο Ρέικιαβικ η θερμοκρασία είναι κάτω από τους 15 βαθμούς.

Διαιτητής: Μάριο Στραχόνια (Κροατία).

Α’ ΜΑΤΣ (ΚΡ Ρέικιαβικ – Λάρισα 2-0): Εκανε αυτό που έπρεπε η Ρέικιαβικ κα εκμεταλλευόμενη τις χτυπητές αδυναμίες των «βυσσινί» πήρε σπουδαία νίκη με 2-0. Στην πρώτη ουσιαστικά επικίνδυνη επίθεσή τους οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Μπάλντουρ Σίγκουρντσον στο 55’ και στις καθυστερήσεις ο Τακεφούσα διαμόρφωσε το τελικό σκορ, που δίνει σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στους Ισλανδούς.

ΛΑΡΙΣΑ (Ελλάδα, Νο. 166): Και τώρα... τρέχουμε! Η κακή εμφάνιση στην Ισλανδία κόστισε σημαντικά στην ΑΕΛ, η οποία δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που είχε, ενώ η άμυνά της «έμπαζε» και πλέον βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, θέλοντας νίκη με τρία γκολ διαφορά για να ανατρέψει την κατάσταση.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, που στα μέσα της εβδομάδας είχε τη στήριξη του κόσμου αλλά και της διοίκησης της Λάρισας, πιστεύει ότι η ομάδα του είναι καλύτερη και δήλωσε αισιόδοξος: «Θα κάνουμε τα πάντα να προκριθούμε. Θέλω να δω τον ποδοσφαιρικό εγωισμό μας στο γήπεδο. Πριν από το πρώτο το ματς ήμασταν φαβορί, πλέον όχι. Ποντάρω πολλά στον Μετίν, μπορεί να κάνει τη διαφορά. Πρέπει να είμαστε αποτελεσματικοί στην επίθεση και προσεκτικοί στην άμυνα. Είναι ένα παιχνίδι στο οποίο θέλω να δω τους παίκτες μας να έχουν εγωισμό», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στο αγωνιστικό μέρος τα προβλήματα είναι πάρα πολλά για τον Ελληνα τεχνικό, ο οοίος δεν μπορεί να υπολογίζει στους Βενετίδη, Κατσιαρό, Κυριακίδη, Γιαννακόπουλο, Ντέλσον, Αμπουχατζίρα και Ιγκλέσιας. Δεδομένων των απουσιών, η πιθανότερη ενδεκάδα για τους «βυσσινί» είναι ο Μάλαρτζ κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Τριποτσέρης, Νταμπίζας, Ααράμπ και Μπουκουβάλας, αμυντικοί χαφ οι Ρομέου και Βλαχόπουλος, μπροστά τους οι Μετίν, Τουάμα και Σίμιτς, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα ξεκινήσει ο Τσίγκας.

ΚΡ ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ (Ισλανδία, Νο. 261): Ούτε η ίδια δεν περίμενε τέτοια εξέλιξη στο πρώτο παιχνίδι. Η ομάδα του Λόγκι Ολαφσον έδειξε σοβαρότητα, υπομονή και «χτύπησε» σε καίρια σημεία του αγώνα, παίρνοντας μια σημαντική νίκη, που της δίνει σημαντικές ελπίδες για την πρόκριση.

Η καλή ψυχολογία της ΚΡ φάνηκε και στο ματς πρωταθλήματος με τη Φιόλνιρ την περασμένη Κυριακή. Μολονότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 28’, απάντησε αμέσως με τον Τακεφούσα και στην επανάληψη πήρε το τρίποντο (2-1) με γκολ του Ματίλτνα στο 67’, που τη διατήρησε στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, δέκα βαθμούς μακριά από την πρωτοπόρο Χαφναρφιόρντουρ.

Ο Ισλανδός τεχνικός δεν θέλησε να δώσει τον τίτλο του φαβορί στην ομάδα του, παρά το 2-0 του πρώτου αγώνα, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για τις καιρικές συνθήκες που θα αντιμετωπίσουν οι παίκτες του: «Είναι δυσκολότερο ματς το αυριανό. Η Λάρισα είναι καλή και θα δούμε τι θα γίνει. Η ζέστη είναι πρόβλημα για μας. Αν μείνει στους είκοσι οκτώ βαθμούς θα αντεπεξέλθουμε, αν όμως ανέβει τότε υπάρχει πρόβλημα. Η ΑΕΛ είναι υπό πίεση και θα δούμε στον αγωνιστικό χώρο τι θα γίνει».


ΟΛΙΜΠΙ ΡΟΥΣΤΑΒΙ – ΛΕΓΚΙΑ

* Στο 10.700 θέσεων «Πολάντι» του Ρούσταβι.
*Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση τη νικήτρια του ζευγαριού Μπρόντμπι – Φλόρα Ταλίν.
* Συνθήκες καύσωνα θα συναντήσουν οι Πολωνοί, οι θερμοκρασίες στο Ρούσταβι αγγίζουν και τους 37 βαθμούς. Στη Βαρσοβία ο υδράργυρος φτάνει τους 25 βαθμούς ενώ υπάρχουν και βροχές.

Διαιτητής:
Μπέρναρντ Μπρούγκερ (Αυστρία).


Α΄ ΜΑΤΣ (Λέγκια – Ολίμπι Ρούσταβι 3-0) : Απόλυτα ουσιαστική και παίζοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο η Λέγκια, στηρίχτηκε σε ένα καλό β΄ ημίχρονο και ξεπέρασε το εμπόδιο των Γεωργιανών. Το σχετικά γρήγορο 1-0 (18΄) της απέβαλλε το άγχος αλλά μέχρι την ανάπαυλα κινδύνεψε 2-3 φορές από μια τεχνική Ολίμπια. Πιο δυνατή στην επανάληψη εκμεταλλεύτηκε την κούραση των αντιπάλων και με δύο γκολ στο 70΄και στο 83΄ «καθάρισε» το ματς.

ΟΛΙΜΠΙ (Γεωργία, Νο 260) : Οσο και αν έβγαλε διάθεση και τεχνική στο παιχνίδι της, ήταν φανερά ένα επίπεδο πιο κάτω από την Λέγκια και μοιραία οι ελπίδες της πρακτικά εκμηδενίστηκαν μετά το 3-0 του πρώτου αγώνα.

Βραζιλιάνικη αποικία κοντεύει να γίνει η ομάδα, πέντε παίκτες μετράει μέχρι τώρα στο ρόστερ της, οι οποίοι μάλιστα αποκτήθηκαν παραμονές του πρώτου αγώνα, οι τρεις από αυτούς ξεκίνησαν μάλιστα και σαν βασικοί.
«Ξέρουμε ότι η κατάσταση δύσκολα είναι αναστρέψιμη, πάντως εμείς θα παλέψουμε όσο μπορούμε για τη μεγάλη έκπληξη. Βρισκόμαστε σε ένα στάδιο ανασυγκρότησης της ομάδας και τέτοια αποτελέσματα κάποιες φορές είναι φυσιολογικά. Θέλουμε να παίζουμε ανοιχτό ποδόσφαιρο και αυτό θα κάνουμε στη ρεβάνς, αφού δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα» δηλώνει ο Βαρλάμ Κιρασόνια, τεχνικός της Ολίμπι.
Στο πρωτάθλημα Γεωργίας που τελείωσε τον περασμένο Μάιο, τερμάτισε 3η, 12 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο, με την προετοιμασία να ξεκινάει στα τέλη Ιουνίου – η γεωργιανή λίγκα αρχίζει τέλη Αυγούστου.

ΛΕΓΚΙΑ (Πολωνία, Νο 200) : Με το μυαλό στην επόμενη φάση είναι οι «στρατιωτικοί» της Βαρσοβίας αφού δικαιολόγησαν και στο γήπεδο τον τίτλο του φαβορί που είχαν από τη στιγμή της κλήρωσης.

Παρά το σκορ ασφαλείας και την ποιοτική διαφορά δεν υπάρχει χαλαρότητα, κάτι που φαίνεται και στις δηλώσεις του Γιάν Ούρμπαν.
«Δεν θα πάμε στη Γεωργία για τουρισμό, δεν θέλει πολύ για να γίνει η ζημιά αν παρουσιαστούμε χαλαροί. Πάμε μόνο για τη νίκη που θα μας φέρει και άλλους βαθμούς στην ευρωπαϊκή κατάταξη, είμαστε το φαβορί παρ΄ όλα αυτά δεν περιμένω ένα εύκολο απόγευμα» .
Το Σάββατο νίκησε σε φιλικό τη Βίσλα Πλοκ με 2-0, παιχνίδι στο οποίο αγωνίστηκε κανονικά και σκόραρε και το πρόσφατο μεταγραφικό απόκτημα, ο φορ Μίετσελ.
Παραμένουν εκτός οι βασικοί, ο τιμωρημένος πολυσύνθετος μέσος, Ρότζερ και ο φορ και πρώτος σκόρερ, Τσινιγιάμα.
Μια από τις καλύτερες σεζόν ήταν η περσινή για την Λέγκια που τερμάτισε 2η.

ΒΛΑΖΝΙΑ - ΡΑΠΙΝΤ ΒΙΕΝΝΗΣ

*Στο 16.000 θέσεων «Λόρο Μπιρίτσι» της Σκόρδας.

* Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση τον ΑΠΟΠ Κινύρας, από την Κύπρο

* Διαιτητής: Μπουλέντ Γιλντιρίμ (Τουρκία)

ΒΛΑΖΝΙΑ (Αλβανία, Νο 274): Εντονη απογοήτευση επικρατεί στο στρατόπεδο της Βλάνζια, μετά το αποτέλεσμα της πρώτης αναμέτρησης. «Γνωρίζαμε ότι η Ραπίντ είναι μια από τις καλύτερες ομάδες του αυστριακού ποδοσφαίρου, ότι έχει είκοσι φορές μεγαλύτερο μπάτζετ από το δικό μας, αλλά σίγουρα δεν περιμέναμε ένα τόσο βαρύ σκορ», υποστήριξε ο τεχνικός της δευτεραθλήτριας Αλβανίας, Χασάν Λίκα.

Για την «τιμή των όπλων», το οποίο μεταφράζεται σε ένα θετικό αποτέλεσμα ή καλύτερα σε μια νίκη, ελπίζουν όλοι στην ομάδα της Σκόρδας. «Θα ήταν καλό για εμάς να πάρουμε τουλάχιστον την ισοπαλία και να αποχαιρετήσουμε τη διοργάνωση με το κεφάλι ψηλά», τόνισε ο Λίκα.

Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής, οι δύο τιμωρημένοι ποδοσφαιριστές, ο βασικός τερματοφύλακας Αρμίρ Γκριμάι, και ο βασικός επιθετικός Βιορεσίν Σινάνι, ο οποίος δέχτηκαν κόκκινες κάρτες στην δεύτερη αναμέτρηση κόντρα στην Σλίνγκο, στον προηγούμενο γύρο.

ΡΑΠΙΝΤ ΒΙΕΝΝΗΣ (Αυστρία, Νο 167): Ανώτερη σε όλα τα επίπεδα η Ραπίντ, πέτυχε ευρεία νίκη με 5-0 κόντρα στην Βλάζνια, στον πρώτο αγώνα, δίνοντας διαδικαστικό χαρακτήρα στη δεύτερη αναμέτρηση. Ευχαριστημένος ήταν μετά το τέλος του αγώνα, ο τεχνικός της ομάδας Πέτερ Πάκουλτ, ισχυριζόμενος ότι «καταφέραμε στο δεύτερο ημίχρονο να πάρουμε ένα αποτέλεσμα τέτοιο, ώστε στην Αλβανία να μην χρειαστεί να πατήσουμε τέρμα το γκάζι».

Αναφορικά με τη σημερινή αναμέτρηση ο Πάκουλτ υποστήριξε πως «κάναμε ένα μακρύ ταξίδι, και δεν θέλουμε να γυρίσουμε πίσω με άδεια τα χέρια». Πιο συγκεκριμένος ήταν ο αρχηγός Στέφεν Χόφμαν, «έχουμε ένα ξεκάθαρο προβάδισμα. Πρέπει να αγωνιστούμε με αυτοσυγκέντρωση έτσι ώστε να μην δώσουμε δικαιώματα σε κανένα αντίπαλο».

Παρότι ξεκίνησε το εγχώριο πρωτάθλημα, οι «πράσινοι» δεν αγωνίστηκαν, καθώς την Κυριακή επικράτησαν με 1-0 σε φιλικό αγώνα κόντρα της Λίβερπουλ.

Δεν θα ταξιδέψουν στη Βοσνία, ο Κροάτης αμυντικός Μάριο Τόκιτς και ο επιθετικός Ρενέ Γκάρτλερ. Δεν έχει ακόμα δικαίωμα συμμετοχής ο Μαυροβούνιος αμυντικός Μίλαν Γοβάνοβιτς.

ΣΙΡΟΚΙ ΜΠΡΙΓΙΕΓΚ - ΣΤΟΥΡΜ ΓΚΡΑΤΣ

* Στο 10.000 θέσεων «Πεκάρα» του Μπρίγιεγκ, όπου αναμένονται περίπου 500 οπαδοί της Στουρμ.

*Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση, την ομάδα που θα προκριθεί από το ζευγάρι Ανόρθωση εναντίον Πέτροβατς, με την κυπριακή ομάδα να έχει επικρατήσει στον πρώτο αγώνα με 2-1.

Διαιτητής: Σάντορ Σζάμπο (Ουγγαρία)

ΣΙΡΟΚΙ ΜΠΡΙΓΙΕΓΚ (Βοσνία, Νο 238): Φιλί ζωής, έδωσε ο Μάριο Λούμπιτς με το εκτός έδρας τέρμα που πέτυχε 25 λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα, αφήνοντας ανοιχτή την πρόκριση για τον επόμενο γύρο. «Δεχτήκαμε δύο αδικαιολόγητα τέρματα, πληρώνοντας την κάκιστη απόδοσή μας στο πρώτο ημίχρονο, Στη συνέχεια βελτιωθήκαμε και μπορούσαμε να πάρουμε ακόμα και την ισοπαλία», υποστήριξε ο τεχνικός της ομάδας Ιβιτσα Μπάρμπαριτς, ο οποίος καλείται πλέον να οδηγήσει την ομάδα του στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή επιτυχία του συλλόγου, που δεν είναι άλλη, από τη συμμετοχή στον τρίτο προκριματικό γύρο.

«Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου μάς δίνει μια ρεαλιστική πιθανότητα να προκριθούμε στον επόμενο γύρο», τόνισε ο Μάριο Μπάσινα, παλιός ποδοσφαιριστής των Γκράτσερ, Ραπίντ και Αούστρια ο οποίος ανέλαβε χρέη μάνατζερ στη Σιρόκι, «πρέπει όμως να είμαστε ρεαλιστές, σε έναν αγώνα όλα είναι πιθανά», αναγγέλλοντας παράλληλα το πριμ της πρόκρισης, το οποίο είναι 2.000 ευρώ για κάθε ποδοσφαιριστή.

Οι όποιοι μικροτραυματισμοί ποδοσφαιριστών έχουν ξεπεραστεί, έτσι ώστε η βοσνιακή ομάδα να παραταχθεί πλήρης.

ΣΤΟΥΡΜ ΓΚΡΑΤΣ (Αυστρία, Νο 219): Δεν άντεξαν τη ζέστη οι Αυστριακοί, παρότι είχαν την υπεροχή, έχασαν το προβάδισμα των δύο τερμάτων που είχαν πάρει στο πρώτο ημίχρονο, αφήνοντας ανοιχτή την πρόκριση για τον επόμενο γύρο. Το τελικό 2-1, δυσκολεύει το έργο της ομάδας του Φράνκο Φόντα.

«Η Σιρόκι είναι μια πολύ καλή ομάδα. Εμείς έχουμε την ποιότητα να ξεπεράσουμε αυτό το εμπόδιο. Θα δώσουμε μια πολύ σκληρή μάχη», τόνισε ο Γερμανός τεχνικός, «εάν αγωνιστούμε όπως στο πρώτο ημίχρονο της πρώτης αναμέτρησης, τότε θα καταφέρουμε να πάρουμε το εισιτήριο για την επόμενη φάση»

Ο Φόντα υπέγραψε το περασμένο Σάββατο την επέκταση του συμβολαίου του για ακόμα τρία χρόνια.

Χωρίς αγωνιστικές υποχρεώσεις (λόγω του φιλικού της Ραπίντ με τη Λίβερπουλ), οι «Μπάλνκοις», καλούνται σήμερα να επαναλάβουν την πορεία του 2003 και να βρεθούν στον 3ο προκριματικό γύρο, όπου στη συνέχεια είχαν αποκλειστεί από τη Λάτσιο. Πριν από ένα χρόνο είχαν επίσης αποκλειστεί άδοξα, από τη Ζυρίχη, χάνοντας στη διαδικασία των πέναλτι με 4-2.

Χωρίς αγωνιστικά προβλήματα θα αγωνιστούν οι Αυστριακοί.

Σε λίγο και άλλες αναλύσεις παιχνιδιών...

Από το Matchmoney.com.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: