25 Ιουλίου 2009

Στοίχημα ποδόσφαιρο Championship: Οι πέντε πρωταγωνιστές

H πολυαγαπημένη του Middlesbrough θα παίζει φέτος στην Coca-Cola Championship, και γι' αυτό ο «Μυστικιστής» Mike Norman κοιτάζει από κοντά τους αντιπάλους της. Ονομάζει τους πέντε παίκτες, που αναμένονται κάνουν τη διαφορά.

Πρέπει να είναι τρομερά ικανοποιητικό να βάζεις στο ταμείο σου περίπου €14 εκατομμύρια για έναν υπερτιμημένο επιθετικογενή μέσο ο οποίος δεν μπορεί να σκοράρει ούτε μία φορά στην Premier League... αντικαθιστώντας τον για κάποιον πολύ καλύτερο χωρίς να χαλάσεις πέννα.

Αυτό ακριβώς έκανε η Middlesbrough πουλώντας το Stewart Downing στην Aston Villa, δίνοντας στον ταλαντούχο ντριμπλέρ Adam 'Jinky' Johnson την ευκαιρία να τρομοκρατήσει τις άμυνες των ομάδων της Championship. Μερικοί μπορεί να χαρακτηρίσουν την κριτική στον Downing άδικη, αλλά έφυγε πια, και πλέον μπορώ να είμαι όσο καυστικός θέλω.

Στο μεταξύ, ο Johnson είναι ένας παίκτης τον οποίο ανυπομονώ να δω να παίζει. Έχει την ταχύτητα και την ικανότητα να διασπάει άμυνες σε αυτό το επίπεδο, όπως έκανε και το 2007 ως δανεικός στην Watford. Τώρα έχει ωριμάσει, είναι συμπαίκτης με καλύτερους παίκτες, με 19 συμμετοχές στην Εθνική ελπίδων Αγγλίας, και φαίνεται πως ο Johnson θα είναι το κλειδί της επιστροφής της 'Boro' στην Premier League στην πρώτη της προσπάθεια.

Εξήντα χιλιόμετρα βορειότερα, ο Nicky Butt έχει την εμπειρία και το νου για να καταφέρει να ισορροπήσει το καράβι που λέγεται Newcastle... τουλάχιστον στο γήπεδο.

Ο Butt έχει γίνει ο αγαπημένος της εξέδρας τα τελευταία χρόνια λόγω της ηγετικής του προσωπικότητας, της αφοσίωσης του και του εργατικού του ήθους. Η Coca-Cola Championship δημιουργήθηκε για παίκτες σαν τον Butt, παίκτες που έχουν τις ικανότητες αλλά και τα χρόνια εμπειρίας. Το τι γίνεται στα διοικητικά της ομάδας, σίγουρα δεν θα επηρεάσουν τον μέσο - ο στόχος του θα είναι να κάνει σωστά τη δουλειά του: να επαναφέρει την Newcastle United εκεί που ανήκει.

Η Newcastle ανταλλάσσεται στο 6,20 για κατάκτηση της φετινής Championship, μπροστά από τη Middlesbrough η οποία είναι σε απόδοση 8,20, ενώ οι αποδόσεις για άνοδο είναι 3,00 για την Newcastle και 3,10 για την Boro.

Έχοντας το Roy Keane για προπονητή της ομάδας σου είναι σαν να κοιτάζεις ένα ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί. Αλλά αν υπάρχει ένας παίκτης της Ipswich Town που ξέρει τι πρέπει να περιμένει, αυτός σίγουρα είναι ο Alex Bruce, γιος του Steve Bruce ο οποίος έπαιξε με τον Keane στη Manchester United για πολλά χρόνια.

Ο μικρός Bruce αναπτύσσεται σ' έναν από τους πιο δυναμικούς κεντρικούς αμυντικούς, ένας αμυντικός που ο Keane θα πρέπει να χτίσει την ομάδα γύρω του αν θέλει να έχει ελπίδες για άνοδο αυτή τη σεζόν. Όπως ο πατέρας του, ο Bruce είναι ένας παίκτης ο οποίος φοράει τη καρδιά του στη φανέλα δίνοντας τα πάντα. Οι παλικαρίσιες εμφανίσεις του έχουν αγγίξει τους φιλάθλους, και η ικανότητα του να εκμηδενίζει τους αντιπάλους του, σκοράροντας συχνά για αμυντικό θα είναι σημαντική για τις προσπάθειες που θα κάνει η ομάδα του για άνοδο φέτος.

Η Ipswich ανταλλάσσεται στο 9,20 για κατάκτηση του πρωταθλήματος, και 3,60 για άνοδο, που αν αυτό επαληθευθεί το πιθανότερο είναι να γίνει μέσω των play-off.

Στην άλλη πλευρά του βαθμολογικού πίνακα, δύο παίκτες θα είναι σημαντικοί για τις ελπίδες των ομάδων τους για σωτηρία: ο τερματοφύλακας της Scunthorpe, Joe Murphy και ο νεαρός επιθετικός της Blackpool, Billy Clarke.

Η Scunthorpe (2,60 για υποβιβασμό) παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο το οποίο ίσως να είναι τελικά αρκετό για να σωθεί, αλλά στο πρόσωπο του Murphy έχουν βρει έναν καταπληκτικό τερματοφύλακα ο οποίος σίγουρα έχει λαμπρό μέλλον. Ήταν αναμφισβήτητα ο καλύτερος παίκτης της ομάδας τη σεζόν 2008/09 και κατάφερε να μπει στην κορυφαία ομάδα της σεζόν για την League One - αναγνώριση για τις καταπληκτικές εμφανίσεις και μια ματιά από τι μπορούμε να περιμένουμε στους επόμενους 10 μήνες.

Ο Clarke είναι ένας ταχύτατος επιθετικός ο οποίος προέρχεται από τις εξαιρετικές ακαδημίες της Ipswich Town. Δεν έχει βρει ακόμα τα πατήματα του σε αυτό το επίπεδο μιας και έχει περάσει μεγάλο μέρος της καριέρας του δανεικός σε ομάδες χαμηλότερης κατηγορίας, αλλά ο νέος προπονητής της Blackpool, Ian Holloway πιστεύει πολύ στις ικανότητες του νεαρού....και η εμπιστοσύνη αυτή θα ανταμειφθεί με τα γκολ του Clarke.


Δεν υπάρχουν σχόλια: