28 Ιουλίου 2009

Στοίχημα Τσάμπιονς Ληγκ: Σπάρτα Πράγας-Παναθηναϊκός

Για τον γ' προκριματικό γύρο του Champions League, ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε στην Πράγα, όπου αντιμετωπίζει την Sparta, με φόντο την πρόκριση στα play-off και τη ρεβάνς να είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη εβδομάδα.

Πέρυσι, οι δύο ομάδες συναντήθηκαν και πάλι στον τελευταίο προκριματικό γύρο του θεσμού, με τους «πράσινους» να προκρίνονται στους ομίλους με δύο νίκες, 2-1 στην Πράγα και 1-0 στην Αθήνα. Επίσης, είχαν συναντηθεί ξανά την περίοδο 2002/03, όταν και πάλι οι Ελληνες είχαν αποκλείσει τους Τσέχους με δύο νίκες, 2-0 εκτός και 2-1 εντός! Σε επτά αναμετρήσεις με ομάδες από την Τσεχία, ο Παναθηναϊκός μετράει έξι νίκες και μια ισοπαλία, ανεξαρτήτως έδρας!

«Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μου και μπορούμε να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα». Αυτό δήλωσε ο Χενκ Τεν Κάτε κατά την αναχώρηση της αποστολής του Παναθηναϊκού για την Πράγα. Από την πλευρά του, ο νεοαποκτηθείς Σεντρίκ Καντέ είπε: «Αύριο αρχίζει κι επίσημα η αγωνιστική περίοδος. Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι, ωστόσο νομίζω ότι έχουμε τις δυνατότητες για να πάρουμε τη νίκη». Τέλος, ο Σιμάο Μάτε Τζούνιορ τόνισε: «Είναι διαφορετικό παιχνίδι από πέρυσι. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Είναι σημαντικό να μην δεχτούμε γκολ». Στην Αθήνα έμειναν οι Μουν, Μάτος, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, Ρουκάβινα και Χρήστος Μελίσσης.

Ο Ολλανδός τεχνικός έκανε αρκετά πειράματα τις τελευταίες ημέρες και δεν αποκλείεται ο Κώστας Κατσουράνης να βρίσκεται στο κέντρο της άμυνας. Σίγουρα μπροστά θα είναι ο Γάλλος σταρ Τζιμπρίλ Σισέ, ένας από τους παίκτες που αναμένεται να κάνουν φέτος τη διαφορά στον Παναθηναϊκό και να τον βοηθήσουν στην κατάκτηση της Super League (στο 2,50 οι «πράσινοι» στην Αγορά της Betfair Πρωταθλητής 2009/10). Πέρυσι, ο Παναθηναϊκός έφτασε μέχρι τους «16» της διοργάνωσης, όπου αποκλείστηκε από τη Villarreal, ενώ μπορείτε να τον ποντάρετε στο 130,00 στην Αγορά Πρωταθλητής Ευρώπης 2009/10 για φέτος.

Αν υπάρχει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα που έχει η Sparta Prague έναντι του Παναθηναϊκού, αυτό είναι ο μεγαλύτερος βαθμός αγωνιστικής ετοιμότητάς της. Η δευτεραθλήτρια του περυσινού πρωταθλήματος Τσεχίας, άρχισε ήδη τις επίσημες υποχρεώσεις της για φέτος, μένοντας στο 0-0 με την Teplice εκτός έδρας την περασμένη Παρασκευή. Το μεγάλο όπλο του Jozef Chovanec ακούει στο όνομα Patriκ Berger, ωστόσο ο 36χρονος πλέον διεθνής άσος είναι τραυματίας και δεν θα βρίσκεται στη διάθεση του Σλοβάκου τεχνικού. Γνώριμος στους φιλάθλους και ο Tomas Repka που πραγματοποίησε σπουδαία καριέρα με τη Fiorentina και τη West Ham. Όχι άδικα, πάντως, οι Τσέχοι είναι το αουτσάιντερ (στο 3,30) για να κερδίσουν το παιχνίδι στην Πράγα, την ώρα που ο Παναθηναϊκός ανταλλάσσεται στο 2,46!

Διαιτητής της αναμέτρησης στην AXA Arena της Πράγας θα είναι ο Κροάτης Ivan Bebek.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

Sparta Prague: Blazek - Kusnir, Hubnik, Repka, Pamic - Zofcak, Vacek, Husek, Zeman - Wilfried, Holenda
Παναθηναϊκός: Γκαλίνοβιτς - Μπίερσμιρ, Βύντρα, Κατσουράνης, Σπυρόπουλος - Καραγκούνης, Σιμάο, Ζιλμπέρτο - Σαλπιγγίδης, Σισέ, Λέτο

Gif Banners

Δεν υπάρχουν σχόλια: