5 Ιουλίου 2009

Σαλπιγγίδης: "Πρωτάθλημα για τον κόσμο"

Μία νέα σεζόν ξεκίνησε για τον Παναθηναϊκό με την ελπίδα οι "πράσινοι" να φθάσουν στην επίτευξη των στόχων τους. Οι παίκτες του Χενκ Τεν Κάτε ξεκίνησαν την προετοιμασία τους με ενθουσιασμό μετά μάλιστα και τις ηχηρές μεταγραφές των τελευταίων ημερών.
Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης θεωρείται "παλιός" και περισσότερο διψασμένος για την κατάκτηση του πολυπόθητου τίτλου. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στo ένθετο της εφημερίδας "Sportday", τόνισε την σημασία να εμφανιστεί βελτιωμένη αγωνιστικά η ομάδα και να αποφύγει τα λάθη της περσινής σεζόν, ενώ επισήμανε ότι το πρωτάθλημα το θέλει περισσότερο για τον κόσμο του Παναθηναϊκού και λιγότερο για τον ίδιο.

"Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να το αποδεικνύει σε κάθε αγωνιστική περίοδο. Και αυτή την χρονιά πρέπει να κυνηγήσουμε τους τίτλους που τόσο έχουν στερηθεί η ομάδα και οι οπαδοί μας. Θεωρώ πως αν αποφύγουμε τα περσινά λάθη, που χάσαμε πολλούς βαθμούς από τους "μικρούς", μπορούμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Εμείς ξεκινάμε την προετοιμασία μας με καλή ψυχολογία και ο στόχος είναι μονόδρομος.

Και εμείς το πρωτάθλημα το θέλουμε για τον κόσμο. Η πίεση είναι δεδομένη και συνάμα φυσιολογική αφού παίζουμε στον Παναθηναϊκό. Η απογοήτευση πάντως δημιουργεί μεγαλύτερη πίεση και εμείς από την πλευρά μας πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο.

Το πως παίζεις εξαρτάται από τη δυναμική τη δική σου και του αντιπάλου. Όταν έχεις να αντιμετωπίσεις μεγαθήρια όπως η Ίντερ είναι φυσικό να παίζεις σφιχτά και να χτυπάς στις αντεπιθέσεις. Στην Ελλάδα οι ρόλοι αντιστρέφονται αναγκαστικά. Φέτος δεν βρίσκαμε λύση απέναντι σε κλειστές άμυνες
".

Η σχέση του με τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ είναι μία σχέση αγάπης και μίσους. Σε μία μικρή μερίδα οπαδών του "δικεφάλου" που δεν του συγχώρησε την μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό, απαντάει ότι έφυγε από τον ΠΑΟΚ για να γλιτώσει την οικονομική καταστροφή η ομάδα.

"Μετανιώνω για μία χειρονομία που έκανα πριν φύγω από τον ΠΑΟΚ, όταν σε αγώνα απευθυνόμενος σε μερίδα οπαδών που με έβριζαν στην Τούμπα τους έκανα νόημα να σωπάσουν. Δεν απευθυνόμουν σε όλον τον κόσμο της ομάδας, αν και κάποιοι αυτό ισχυρίστηκαν. Με τη συμπεριφορά μου μάλλον έκανα κακό στον εαυτό μου.

Έτσι με κάνουν να αισθάνομαι ορισμένοι οπαδοί που αγνούν την αλήθεια. Λέγονται απίστευτα ψέματα εις βάρος μου και δυστυχώς δεν μπορώ να αντικρούσω, γιατί δεν έχω πια "φωνή" στην Θεσσαλονίκη. Αν διαβάσει κάποιος αυτά που λέω , θα καταλάβει ότι έφυγα από τον ΠΑΟΚ για να γλιτώσει η ομάδα από την οικονομική καταστροφή
".

Δεν υπάρχουν σχόλια: