12 Ιουλίου 2009

Στοίχημα Β΄Νορβηγίας:Αυστηρά για "σκληρούς" παίκτες

ΜΠΡΙΝΕ – ΝΑΪΜΠΕΡΓΚΣΟΥΝΤ ΜΠΡΙΝΕ: Αδικαιολόγητη ήττα την Τετάρτη. Κατάφερε από το 2-1 υπέρ της στο 60΄ να χάσει με 3-2 στην έδρα της Νότοντεν (2-2 70΄, 3-2 82΄). Και όλα αυτά ενώ η αντίπαλος έπαιζε από το 55΄ με δέκα.

Eξαλλος ο Μιέλντε που θεωρεί ότι η ομάδα του «έκατσε» μετά το 2-1: «Ο φόβος του να χάσουμε ήταν μεγαλύτερος από την επιθυμία να κερδίσουμε. Και όλα αυτά ενώ μόλις ένιωθα ότι είχαμε τον απόλυτο έλεγχο και οι παίκτες μας θα άφηναν το χρόνο να κυλήσει. Πρέπει να πάρουμε μαθήματα από αυτό το ματς και να τα αξιοποιήσουμε στον αγώνα που μας περιμένει με τη Νάιμπεργκσουντ».

Δεν έχει κάποια καθοριστική απουσία. Ο βασικός στόπερ Ροντ λείπει από την έναρξη της σεζόν. Εκτός και ο αναπληρωματικός αμυντικός Χάραλντσεν (6/0) που δεν επηρεάζει.

ΝΑΪΜΠΕΡΓΚΣΟΥΝΤ:
Αυτοκτόνησε στην εντός έδρας ήττα με 3-2 από τη Σάρπμσποργκ. Βρέθηκε να προηγείται με το υπερβολικό 2-0 στο ημίχρονο. Στο 52΄ αποβλήθηκε ο κίπερ της και έμεινε με 10, στο 60΄ δέχθηκε το 2-1 και στο τέλος ολοκλήρωσε την αυτοκτονία (87΄ 2-2, 90΄ 2-3).

«Ο κάθε παίκτης μου δίνει το 100% σε κάθε ματς. Αλλά κάναμε μόνοι μας τα πράγματα δύσκολα. Ενα αμυντικό λάθος έφερε την αποβολή και το 2-3 προήλθε από αντεπίθεση»
είπε ο προπονητής Μπρέντεν.

Πέρα από το σοκ της ήττας έχει να αντιμετωπίσει την τιμωρία με την Μπρίνε του α΄ κίπερ Μιγιάνοβιτς (9/0), του φορ Ογιο (14/2) και του μέσου Μπράτεμπακ (6/0), ο οποίος έδωσε λύσεις αυτό το διάστημα που υπάρχουν πολλές απουσίες στη μεσαία γραμμή. Παραμένουν τραυματίες οι υπολογίσιμοι μέσοι Ολουοχ (7/2), Μπούερ Γιόχανσεν (4/0) και ο ημιβασικός μέσος Αρναρσον (8/0). «Δεν έχω βγάλει ακόμα ενδεκάδα, έχουμε πολλούς παίκτες να σκεφτούμε» λέει ο κόουτς.

Στο μεταξύ συμφώνησε η διοίκηση με αυτή της Λίλεστρομ για τη συνέχιση του δανεισμού του πρώτου σκόρερ Γκούντερσεν ως το τέλος της σεζόν. Ο Νορβηγός φορ είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής της NIL-Trysil τη φετινή σεζόν και οδηγεί εκ του ασφαλούς την ομάδα με τα 11 γκολ που έχει ως τώρα. Ο ίδιος πάντως δηλώνει πως θα σκεφτεί τις επόμενες εβδομάδες το μέλλον του και αν θα συνεχίσει το υπόλοιπο της σεζόν στη Νάιμπεργκσουντ.
ΧΑΜ ΚΑΜ – ΝΟΤΟΝΤΕΝ

ΧΑΜ ΚΑΜ:
Δεν μπορεί να βρει γιατρειά με τίποτα. Νέα ήττα – πισωγύρισμα με 2-1 από την αδύναμη Στάβανγκερ. Χωρίς να μαγέψει ήταν μπροστά στο σκορ με 1-0 από το 53΄ αλλά στο 72΄ και στις καθυστερήσεις δέχθηκε δύο γκολ με πέναλτι. Το δεύτερο ειδικά ήταν πάρα πολύ τραβηγμένο, μάλλον εκτός περιοχής και προκάλεσε την αποβολή δύο παικτών της Χαμ Καμ που λογικά διαμαρτυρήθηκαν. «Ο διαιτητής τρελάθηκε και με μία φάση μάς έκανε τριπλό κακό» είπε ο αρχηγός Μπιέρκε.

Πράγματι θα εκτίσουν μία αγωνιστική τιμωρίας ο βασικός αμυντικός Κριστόφερσεν (14/0) και ο α΄ κίπερ Ρένινγκεν (14/0). Την απουσία του πρώτου θα καλύψει ο αναπληρωματικός Μασούλιν (1/0) που βρήκε την ευκαιρία να κάνει παράπονα για το χρόνο συμμετοχής του: «Είμαι στην Χαμ Καμ για να παίξω ποδόσφαιρο και να γίνω μέλος πάλι της ενδεκάδας. Θα χρησιμοποιήσω αυτή την ευκαιρία με τον καλύτερο τρόπο».

Στο μεταξύ κόντρα ξέσπασε μεταξύ παικτών και πρώην τεχνικού Ερλαντσεν μετά τις δηλώσεις – καρφιά του τελευταίου για μη επαγγελματικές συμπεριφορές όσο ήταν στον πάγκο της Χαμ Καμ. Πράγματι δεν έδειχναν τον ίδιο ζήλο οι παίκτες της μέχρι πριν από ένα μήνα που εκδιώχθηκε ο Ερλαντσεν. «Κατέκρινε ατομικά παίκτες. Πριν βγει δημοσίως και κάνει αυτές τις δηλώσεις, ας κοιτάξει πρώτα τον εαυτό του στον καθρέπτη και να δει τι μπορεί να έκανε εκείνος λάθος τον τελευταίο καιρό» απαντάει ο φορ Ρίνγμπεργκ.

ΝΟΤΟΝΤΕΝ:
Επιτέλους νίκη και μάλιστα με ανατροπή από 1-2 σε 3-2 κατά της Μπρίνε την Τετάρτη. Στο 55΄ έμεινε με 10 παίκτες και στο 60΄ δέχθηκε το 1-2. Ομως βρήκε τη δύναμη και με δέκα παίκτες γύρισε τον αγώνα. Μεγάλη θέληση έδειξε στο συγκεκριμένο αγώνα και χάρις σε αυτό το αποτέλεσμα ξεκόλλησε από τις τελευταίες θέσεις. Μέρος της επιτυχίας πιστώνεται στον προπονητή Χάλβορσεν που με σωστές κινήσεις τακτικής κράτησε την ομάδα του στο παιχνίδι αφού έμεινε με δέκα.

Τιμωρημένος ο βασικός μέσος Αλσάκερ (13/1) που αποβλήθηκε με δύο ανόητες κίτρινες με τη Μπρίνε. Με την εθνική της Τζαμάικα βρίσκεται ο βασικότατος στόπερ Τόμπσον (9/0). Επιστρέφει ο πρώτος τερματοφύλακας Μάρκες (4/0) που έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς σε μεγάλο μέρος της σεζόν.

ΧΑΟΥΓΚΕΣΟΥΝΤ – ΑΛΤΑ

ΧΑΟΥΓΚΕΣΟΥΝΤ:
Δεύτερη συνεχόμενη ήττα, αυτή τη φορά στην έδρα της Μος με 2-1. Ολα κρίθηκαν σε ένα εφτάλεπτο στο πρώτο ημίχρονο. Η Χάουγκεσουντ προηγείται με 1-0 στο 35΄ και στο επόμενο λεπτό δέχεται το 1-1. Το 2-1 στο 42΄ της διέλυσε εντελώς την ψυχολογία.

«Κάναμε ασυγχώρητα λάθη στην άμυνα. Είναι εντελώς ερασιτεχνικό να δέχεσαι γκολ αμέσως μόλις έχεις σκοράρει. Οσο καλά και αν παίζουμε, αυτό που μετρά είναι το αποτέλεσμα. Αν θέλουμε την άνοδο πρέπει να κάνουμε γκολ τις ευκαιρίες μας» τόνισε ο προπονητής Γκριντχάουγκ.

Οπως πάντα με απουσίες και κάποιες καινούριες για να υπάρχει ενδιαφέρον. Οπως για παράδειγμα αυτή του α΄ κίπερ Κρίστιανσεν (14/0) που είναι απασχολημένος με το γάμο του. Θέση στην ενδεκάδα θα πάρει ο νεαρός αναπληρωματικός Κάρτες συμπλήρωσε και θα λείψει με την Αλτα ο βασικός αμυντικός Σκιέρβε (14/0). Πρόβλημα έχει και ο βασικός μέσος Ερσαλ (12/1) που προπονήθηκε εναλλακτικά τελευταία. «Θα είμαι στην αποστολή αλλά ελπίζω οι άλλοι να κάνουν τόσο καλά τη δουλειά που δεν θα χρειαστεί να αγωνιστώ» δηλώνει ο τελευταίος.

Μακροχρόνια οι βασικοί μέσοι Στέινσλαντ (4/0) και Μπραντσχάουγκ (4/1). Εκτός με μικροτραυματισμό αυτό το διάστημα και ο υπολογίσιμος μέσος Σάντμπεργκ (9/1), με τον αναπληρωματικό χαφ Μέλαντ (5/0). Τουλάχιστον επιστρέφει ο επιθετικός Πελού (8/2) που αγωνίζεται δανεικός από τη Ρόζενμποργκ κι έλειπε τον τελευταίο μήνα λόγω τραυματισμών.

ΑΛΤΑ: Αλλη ομάδα! Παίζοντας άμυνα για σεμινάριο έφερε στα σκοινιά τη Μόλντε για το κύπελλο. Τελικά της ξέφυγε τελευταία στιγμή χάνοντας με 1-0 στο 71΄. Νωρίτερα η Αλτα είχε δοκάρι, έπαιξε στα ίσα τη μεγάλη της αντίπαλο και την έφερε στα όριά της. Και όλα αυτά από μια ομάδα που ως πέρσι ήταν περίγελος για την ερασιτεχνική της άμυνα και για τον αριθμό των γκολ που δεχόταν κάθε χρόνο.

Ο αναμορφωτής της προπονητής Μπιέρκαν δήλωσε μετά τον αποκλεισμό: «Είναι κρίμα να χάνουμε σε μια μέρα που παίξαμε τόσο καλά. Φθάσαμε πολύ κοντά στη βόμβα και οι λεπτομέρειες κρίνανε τον αγώνα. Πίστεψα τόσο πολύ πως θα κερδίσουμε που έχω έναν πόνο μέσα μου τώρα».

Αναβλήθηκε το ματς της περασμένης αγωνιστικής με τη Λοβ Χαμ λόγω κυπέλλου. Τελευταίο δείγμα το άκρως ενθαρρυντικό και δίκαιο 1-0 επί της Μιοντάλεν εκτός έδρας.

Αναμένεται πλήρης όπως σε όλα της τα παιχνίδια φέτος.

ΧΟΝΕΦΟΣ – ΜΟΣ

*** Πλαστικός χλοοτάπητας.

ΧΟΝΕΦΟΣ: Επαγγελματική νίκη με 1-0 πήρε στην έδρα της Κονγκσβίνγκερ. Χάρη στην εμπειρία της τιμώρησε την KIL για τις χαμένες της ευκαιρίες και όταν άνοιξε το σκορ στο 66΄, ήξερε πώς να «παγώσει» το ρυθμό και να πάρει τη νίκη.

Δεύτερη μεν, αμφίβολο δε το κατά πόσο δεν θα επαναλάβει τα περσινά και θα διεκδικήσει μέχρι τέλους την άνοδο. «Είμαστε στην Αντεκολίγκεν δέκα χρόνια και υπάρχει μεγάλη εμπειρία στο σύλλογο. Δεν νομίζω πως θα είναι πρόβλημα να μπούμε στη διεκδίκηση της ανόδου. Θα μας κάνει πολύ καλό» λέει ο βασικός στόπερ Ελεφσεν.

Ο μέσος Μπανγκουρά καλεί τον κόσμο στο γήπεδο: «Με τη Στάβανγκερ είχαμε χίλια άτομα. Δεν είναι αρκετοί. Οταν παίζεις σε γεμάτο γήπεδο, η αυτοπεποίθηση και το κίνητρό σου είναι μεγαλύτερα». Και συμφωνεί ο Ελεφσεν: «Εχω παρατηρήσει μεγάλη αλλαγή στην ψυχολογία μας όταν παίζουμε μπροστά σε χίλιους και όταν παίζουμε μπροστά σε δύο χιλιάδες θεατές».

Ούτε απουσίες έχει. «Δεν ξέρω πώς έχουμε καταφέρει φέτος κι έχουμε μείνει τόσο πολύ μακριά από τους τραυματισμούς. Πιθανότατα έχουμε μάθει από πέρσι και μας έχει βοηθήσει το νέο χορτάρι» λέει ο προπονητής Σάντγκοτ.

ΜΟΣ: Συνεχίζει την ανοδική της πορεία σε εμφανίσεις και ψυχολογία μετά το 2-1 επί της Χάουγκεσουντ. Αντέδρασε άμεσα στο γκολ που δέχθηκε στο 35΄ και γύρισε το ματς, διαφυλάσσοντας το αποτέλεσμα στο δεύτερο μέρος.

«Κάναμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο, πέσαμε στο δεύτερο αλλά το τρίποντο μετράει. Με τη Χόνεφος θα είναι δύσκολο ματς αλλά είμαστε σε καλή περίοδο και πιστεύω πως το τρίποντο θα ήταν ό,τι καλύτερο» δήλωσε ο στόπερ Ενγκενταλ.

«Η Χόνεφος είναι πολύ δυνατή ομάδα, με καλούς παίκτες σε όλες τις θέσεις. Η αποστολή μας θα είναι να μην τους αφήσουμε να κάνουν ευκαιρίες και πιστεύω πως ο αγώνας θα πάει όπως με τη Χαμ Καμ. Αν καταφέρουμε να κάνουμε ό,τι κάναμε στο Μπίσκερμπι, όλα θα πάνε καλά. Ωστόσο ποτέ δεν παίζουμε με στόχο το βαθμό. Πάμε για να κερδίσουμε. Πρώτη προτεραιότητα είναι να παίξουμε ποδόσφαιρο» οι αντιφατικές δηλώσεις του κόουτς Χάουγκεν.

Χτύπησε στην τελευταία προπόνηση ο βασικός αριστερός μπακ Εντβαρντσεν (8/1) αλλά ο ίδιος δηλώνει πως δεν πρόκειται να υπάρξει πρόβλημα με τη συμμετοχή του σήμερα στον αγώνα. Οι υπόλοιποι είναι μακροχρόνιοι.

ΛΟΒ ΧΑΜ – ΣΤΑΒΑΝΓΚΕΡ
*** Πλαστικός χλοοτάπητας.

ΛΟΒ ΧΑΜ: Τελευταία της υποχρέωση για το πρωτάθλημα η νίκη – ανατροπή με 2-1 επί της Νότοντεν. Κάκιστη στο πρώτο ημίχρονο, στην επανάληψη δεν χρειάστηκε να ιδρώσει πολύ για να γυρίσει τον αγώνα με την αντίπαλο να χάνει μόνη της. Μια νίκη που την ήθελε πολύ ο Αμούντσεν γιατί διαφορετικά θα έμπλεκε στα της παραμονής.

Το παιχνίδι με την Αλτα αναβλήθηκε το Σαββατοκύριακο γιατί έπαιζε κύπελλο με τη Ρόζενμποργκ. Στο παιχνίδι του Τροντχάιμ έχασε εύκολα και φυσιολογικά με 2-0 και αποκλείστηκε από τα προημιτελικά.

Παραμένει τραυματίας ο Στόρεσουντ (10/1), το «μυαλό» στη μεσαία γραμμή όπως και ο υπολογίσιμος αμυντικός Σόλμπεργκ (9/0). Νέο πλήγμα ο τραυματισμός του αξιόλογου αλλά τεμπέλη επιθετικού Χέλεσουντ (12/3). Οι αμυντικοί Σόλι (3/0) και Ντούρε (0/0) λείπουν μακροχρόνια και εκτός των άλλων είναι και αναπληρωματικοί.

ΣΤΑΒΑΝΓΚΕΡ: Χάρη σε δύο αμφισβητούμενα πέναλτι, γύρισε το ματς και κέρδισε με 2-1 τη Χαμ Καμ. Αυτή ήταν η πρώτη της νίκη έπειτα από έξι αγωνιστικές. Φυσιολογικά πανηγύριζαν σαν τρελοί οι παίκτες της στο τέλος αλλά το δεύτερο πέναλτι στις καθυστερήσεις σηκώνει μεγάλη συζήτηση.

Ο παίκτης / προπονητής Κάτο Χάνσεν σχολίασε περιχαρής μετά τον αγώνα για τη διαιτησία: «Υπήρχαν πολλές αποφάσεις εναντίον μας σε όλο το ματς και στο τέλος όλη αυτή η ιστορία γύρισε προς τη πλευρά μας. Νομίζω πως ήταν το σωστό και το δίκαιο. Οι παίκτες έδειξαν την τελευταία μισή ώρα καρδιά και ήταν πολύ ωραίο που ανταμειφθήκαμε στο τέλος».

Τιμωρημένος με Λοβ Χαμ ο βασικός αριστερός μπακ Σόλα (14/2). Παραμένουν τέταρτο σερί ματς τραυματίες ο υπολογίσιμος επιθετικός Ολσεν (10/2) και ο βασικός μέσος Κλάους Βίκετνταλ Πέτερσεν (10/0).
ΣΑΡΠΣΜΠΟΡΓΚ – ΣΟΓΚΝΤΑΛ

*** Πλαστικός χλοοτάπητας.

ΣΑΡΠΣΜΠΟΡΓΚ: Απίστευτη ανατροπή και πρώτη εκτός έδρας νίκη με 3-2 επί της Νάιμπεργκσουντ. Και όλα αυτά ενώ έχανε με 2-0 στο ημίχρονο. Αν και ο τρόπος που πήρε τη νίκη είναι περίεργος (2-2 87΄, 2-3 90΄) της αξίζουν συγχαρητήρια γιατί εν μέσω χιλίων προβλημάτων (οικονομικά, αφαίρεση βαθμών, οικειοθελής αποχώρηση προπονητή) δείχνει μεγάλη ψυχή. Αυτό εκτός των άλλων ήταν και το καλύτερο εκτός έδρας παιχνίδι της και δεύτερη σερί νίκη της.

«Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε και παίζουμε με μεγάλη αυτοπεποίθηση εντός έδρας. Εχουμε πάντα μεγάλη πίστη στην έδρα μας και η Σόγκνταλ νομίζω πως μας φοβάται. Θα έχουν προβλήματα απέναντί μας» λέει ο καλός φορ και σκόρερ δύο τερμάτων με τη Νάιμπεργκσουντ, Βίιγκ. Και συμπληρώνει: «Το χειμώνα μάς αφαιρέθηκαν τα μπόνους και πρόσφατα δεχθήκαμε 10% μείωση των μισθών μας ενώ μας αφαίρεσαν και τρεις βαθμούς. Δεν είναι ευχάριστο αλλά μας έχει επηρεάσει θετικά. Μας έχει κάνει πιο ενωμένους παρότι δεν είναι πάντα έτσι αυτές οι καταστάσεις».

Τραυματίας για τρίτο συνεχόμενο ματς ο υπολογίσιμος μέσος Ματίσεν (10/0). Στο μεταξύ ο υπολογίσιμος μέσος Φρέντρικσεν (12/0) θα συνεχίσει την καριέρα του στην αγγλική Χάρτλπουλ.

ΣΟΓΚΝΤΑΛ: Νίκη ρουτίνας το 2-1 επί της Σκέιντ την τελευταία αγωνιστική. Αλλά η Ααλεσουντ έχει γίνει ο κακός της δαίμονας. Πέρσι της στέρησε την άνοδο στα μπαράζ, φέτος την απέκλεισε με 1-0 εντός έδρας από τη συνέχεια του κυπέλλου την Τετάρτη. Ο αγώνας ήταν μοιρασμένος και κλειστός με τη Σόγκνταλ να δείχνει πως έχει το επίπεδο της Ααλεσουντ όπως παρατήρησε ο μέσος Φούρεμποτν.

Ο αντίπαλος μέσος Λάρσεν της Ααλεσουντ δήλωσε τιμητικά για τη Σόγκνταλ: «Δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα που κερδίσαμε πέρσι εδώ με 4-1 για τα πλέι οφ ανόδου. Εχει βελτιωθεί πολύ και μας έκανε δύσκολη σήμερα τη ζωή».

Τραυματίας ο Πολωνός πρώτος κίπερ Λετσεγιέφσκι (13/0) που χτύπησε πριν από τον αγώνα με τη Σκέιντ. Χτύπησε στο γόνατο πριν από την Ααλεσουντ και ο βασικός μέσος Λουμπιενιέτσι (14/1) και μένει εκτός. Μακροχρόνια τραυματίας ο βασικότατος στόπερ Χόβλαντ.


ΣΚΕΪΝΤ – ΤΡΟΜΣΝΤΑΛΕΝ

ΣΚΕΪΝΤ:
Εχει κάνει τόσες κάκιστες εμφανίσεις φέτος που η εμφάνιση στην ήττα με 2-1 επί της Σόγκνταλ μοιάζει με όαση. Πιθανότατα να οφείλεται η αξιοπρεπής της εμφάνιση στους χαμηλούς τόνους της αντιπάλου, αλλά δεν είχε αυτή την εικόνα διάλυσης ερασιτεχνικής ομάδας.

«Είναι δύσκολο να τα βάλεις με τη Σόγκνταλ αλλά νομίζω πως σε μεγάλα διαστήματα του αγώνα τα καταφέραμε» δήλωσε ο προπονητής Στάβρουμ που δεν θα έχει στη διάθεσή του με την Τρομσντάλεν τον βασικότατο στόπερ Αρέι (13/0). Ο έτερος βασικός αλλά γκαφατζής κεντρικός αμυντικός Γουέλερ (12/0) δεν έπαιξε στα δύο τελευταία και είναι μένει εκτός λόγω τραυματισμού στο γόνατο. Μακροχρόνια τραυματίας ο βασικός αριστερός μπακ Ορμποστάντ (3/0).

«Η Τρομσντάλεν τρέχει πολύ και χαρακτηρίζεται από την ομαδική δουλειά. Εχει κάποιους πολύ γρήγορους επιθετικούς που πρέπει να σταματήσουμε. Χρειαζόμαστε καθαρό μυαλό για να επιλύσουμε τις διάφορες καταστάσεις που θα δημιουργηθούν. Χρειαζόμαστε ένα τρίποντο για να πάρουμε τα πάνω μας και να πάμε στη διακοπή με ένα θετικό αποτέλεσμα» λέει ο βοηθός Χόλμενταλ

ΤΡΟΜΣΝΤΑΛΕΝ: Σε τροχιά πλέι οφ (3η – 5η θέση) κινείται το μικρό κλαμπ του Τρόμσο μετά το 4-2 επί της επίσης νεοφώτιστης Μιοντάλεν. «Φρούριο» το μικρό γηπεδάκι της και το επιβεβαίωσε πέμπτη φορά φέτος, γυρνώντας με ευκολία το 1-2 του 35΄ σε 4-2 στο 60΄.

Προβλήματα απουσιών αντιμετωπίζει σήμερα. Κάρτες και μία αγωνιστική εκτός ο βασικός στόπερ Μπερτέουσεν (13/0). Ο έμπειρος μέσος Νόρμαν (9/0) έχασε τη Μιοντάλεν και είναι εκτός και με τη Σκέιντ. Μακροχρόνια τραυματίας είναι ο αρχηγός/στόπερ Στένμπεργκ (4/0). Από εκεί και πέρα υπάρχουν τρεις τραυματίες που δεν επηρεάζουν. Πρόκειται για το β΄ κίπερ Θόρσεν (2/0), τον αναπληρωματικό μέσο Λίσβολ (6/0) και τον παγκίτη επιθετικό Γιόνσγκαρντ (3/0).

Click here for A Free Bet

Δεν υπάρχουν σχόλια: