12 Ιουλίου 2009

Στοίχημα Α' Σουηδίας: Επιστρέφει ο Χένρικ Λάρσον

ΧΕΛΣΙΝΓΚΜΠΟΡΓΚ – ΕΛΦΣΜΠΟΡΓΚ

*** Προϊστορία από το 1997: 6-6-1.

ΧΕΛΣΙΝΓΚΜΠΟΡΓΚ:
Αγωνιζόμενη χωρίς Λάρσον και Εκστραντ και με τον βασικό οργανωτή Λαντζ (12/2) να τραυματίζεται στο 10’, δεν κατάφερε να κάνει κάτι καλό στη Στοκχόλμη απέναντι στην Τζουργκάρντεν. Το τελικό 2-1 είναι δίκαιο, αφού η Χέλσινγκμποργκ παρουσιάστηκε κουρασμένη. Το σκορ θα μπορούσε να ήταν και μεγαλύτερο αν δεν έχανε πέναλτι η Τζουργκάρντεν στο 2-0.

Την Πέμπτη έδωσε τον επαναληπτικό του 3-1 με τη Μίκα στην Αρμενία, σε ένα ματς που απουσίασαν αρκετοί παίκτες. Εστω κι έτσι, πήρε θετικό αποτέλεσμα 1-1 και προκρίθηκε στον επόμενο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει τη Ζεσταφόνι.

«Θα είναι σκληρός αγώνας αλλά θα κάνουμε το παιχνίδι μας, όσο μπορούμε», δήλωσε ο Νίλσον, που βλέπει τους παίκτες του να δυσκολεύονται με τα συνεχόμενα παιχνίδια σε Σουηδία και Ευρώπη.

Τελικά είναι στην αποστολή ο φορ Λάρσον (12/3), που ξεπέρασε τις ενοχλήσεις του. Το ίδιο ισχύει και για τον Λαντζ (12/2), ο οποίος πάντως λογικά κάθεται στον πάγκο.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Χάνσον – Χόλγκερσον, Νίλσον, Ταμπούρα, Γουάλστεντ – Αντερσον, Λάντγκρεν, Σκούλασον, Γουάλστεντ – Μανκοντέλε, Λάρσον.

ΕΛΦΣΜΠΟΡΓΚ:
Δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στην ουραγό Εργκρίτε και επιβλήθηκε εύκολα με 3-0. Δυσκολεύτηκε στην αρχή αλλά το πέναλτι του Ισιζάκι στο 29’ και το γκολ του Κιν στο 39’ έδωσαν ουσιαστικά τέλος στο παιχνίδι. Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις, με την Ελφσμποργκ να είναι η μοναδική ομάδα της κορυφής που κέρδισε την περασμένη αγωνιστική.

«Θα συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό και όπου μας βγάλει. Πρέπει να αρχίσουμε να παίρνουμε αποτελέσματα και εκτός έδρας», δήλωσε ο Χάγκλουντ.

Επιστρέφει από τραυματισμό ο μπακ Αντερσον (10/0), δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα στην αποστολή.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-5-1): Κόβιτς – Κάρλσον, Λούκιτς, Γουίκστρομ, Φλορέν – Ισιζάκι, Ντάνιελσον, Ερικσον, Σβένσον, Μπαϊράμι – Κιν.

ΓΚΑΪΣ – ΧΑΛΜΣΤΑΝΤ

*** Προϊστορία από το 2000: 2-2-1.

ΓΚΑΪΣ:
Μέτρια εμφάνιση για την ομάδα του Γκέτεμποργκ και νέα ήττα από την Μπρομαποϊκάρνα με 1-0. Παρέμεινε χωρίς νίκη από τις 19 Απριλίου και δεν δείχνει ικανή για το κάτι παραπάνω, αφού ουσιαστικά όλα κρίνονται σ’ αυτά τα εξάποντα παιχνίδια.

Σαν να μην έφτανε αυτό, συνεχίζεται η αποδυνάμωση της ομάδας. Ο Ισλανδός μέσος Γκούναρσον (4/0) έφυγε για τη Ρέικιαβικ με τη μορφή δανεισμού ως το τέλος της χρονιάς. «Το παιχνίδι με τη Χάλμσταντ είναι σαν τελικός. Ή θα νικήσουμε ή θα υπάρξουν εξελίξεις», δήλωσε ο πρόεδρος της ομάδας, «φωτογραφίζοντας» ουσιαστικά τον Αξεν.

Παραμένει εκτός ο μπακ Αντερσον (2/0) που δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του. Το ίδιο ισχύει και για τον επιθετικό Μπάλβιντσον (5/0), που είναι εκτός εδώ και καιρό. Πολύ πιθανό να ξεκινήσει ο νεοαποκτηθέντας Αγγλος αμυντικός Ανγκους, ενώ η άλλη μεταγραφή, ο μέσος Ρομαρίνιο, θα ξεκινήσει από τον πάγκο.

ΧΑΛΜΣΤΑΝΤ:
Σε ένα κακό και σκληρό παιχνίδι, παραχώρησε ισοπαλία 0-0 στην Γκέτεμποργκ. Δεν απείλησε ουσιαστικά αλλά ούτε απειλήθηκε, με τις ευκαιρίες σε όλο το παιχνίδι να είναι μετρημένες. Οσες φορές πάντως η Γκέτεμποργκ προσπάθησε να κάνει μια ευκαιρία, ο τερματοφύλακας Μπαν έδειχνε την κλάση του και στο τέλος καταχειροκροτήθηκε από τους οπαδούς της ομάδας.

Συγνώμη από τους φιλάθλους για το θέαμα ζήτησε ο Αντερσον, που δεν έμεινε ικανοποιημένος από την εμφάνιση. «Αμυντικά παίξαμε καλά αλλά επιθετικά ήμασταν σχεδόν ανύπαρκτοι. Δεν λέω όχι στον ένα βαθμό, αλλά πρέπει να μάθουμε πώς να κοντράρουμε και στο τέλος να νικάμε τις καλύτερες ομάδες», δήλωσε.

Συμπλήρωσε κάρτες και θα απουσιάσει ο μέσος Ολσον (9/0), επιστρέφει από τραυματισμό ο φορ Ανσέλμο (12/2), που όμως λογικά κάθεται στον πάγκο. Δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-5-1): Μπαν – Σαλόμονσον, Ζβιργκντάουσκας, Γιόνσον, Γιόχανσον – Ροσέν, Ράσκα, Γκόρλιτζ, Σπαρβ, Ε. Κούγιοβιτς – Α. Κούγιοβιτς.

ΜΠΡΟΜΑΠΟΪΚΑΡΝΑ – ΜΑΛΜΕ

ΜΠΡΟΜΑΠΟΪΚΑΡΝΑ:
Επαγγελματική εμφάνιση και σπουδαία νίκη εντός έδρας επί της ΓΚΑΪΣ. Δεν ήταν καλύτερη από την αντίπαλό της αλλά στάθηκε τυχερή στο τέλος, όπου και πήρε τη νίκη με γκολ του Μπεναΐα. Πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία, αλλά ο Μπέργκστραντ δεν στεναχωρήθηκε καθόλου: «Τέτοιες νίκες θα μας κρατήσουν στην κατηγορία. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την έδρα και να μην αφήσουμε να πάει χαμένη η νίκη της περασμένης εβδομάδας».

Δεύτερο σερί εντός έδρας παιχνίδι και ο Μπέργκστραντ βλέπει ευκαιρία η ομάδα να πετύχει δεύτερη νίκη και να ξεφύγει αρκετά από τις τελευταίες θέσεις. «Δεν θα κλειστούμε, άλλωστε δεν το έχουμε κάνει και πολλές φορές φέτος. Η Μάλμε είναι καλή αντίπαλος, αλλά έχει πρόβλημα στο σκοράρισμα και ίσως ένα γκολ, μας φτάσει για να πάρουμε τη νίκη», δήλωσε.

Συμπλήρωσε κάρτες ο μέσος Μπεναΐα (12/1) και θα λείψει, αλλά είναι το μοναδικό πρόβλημα της ομάδας. Επιστρέφει ο μπακ Κάρλσον (11/0) που ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

ΜΑΛΜΕ:
Για ακόμα ένα εντός έδρας παιχνίδι φάνηκε αγχωμένη. Προηγήθηκε με τέρμα του Βίλτον στο πρώτο μέρος αλλά στο δεύτερο, αντί να κατέβει για να καθαρίσει το παιχνίδι, κλείστηκε αδικαιολόγητα πίσω. Συνέπεια αυτού ήταν οι πρωταθλητές να πιέσουν πολύ και τελικά να πάρουν τη νίκη στο τέλος.

Εκνευρισμένος ήταν ο Νίλσον που χαρακτήρισε την εμφάνιση των παικτών του «ερασιτεχνική». Πάντως έχει και εκείνος μερίδιο ευθύνης, αφού ως το 65’ είχε αλλάξει και τους δύο επιθετικούς του με ανασταλτικούς, στην προσπάθεια που έκανε να κρατήσει το σκορ. Χλιαρές αποδοκιμασίες ακούστηκαν από τους φιλάθλους, που βλέπουν πως το «Σβέντμπανκ» δεν είναι η απόρθητη έδρα που ονειρεύονταν.

Συμπλήρωσε κάρτες ο φορ Λάρσον (11/1) και θα απουσιάσει. Μακροχρόνια εκτός είναι ο μέσος Ντουρμάζ (9/0), ενώ αμφίβολος δίνεται ο μέσος Αρμπούζι (12/2), που χτύπησε στη μεσοβδομαδιάτικη προπόνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: