7 Ιουλίου 2009

Ξύλο πριν τον αγώνα του Παναθηναικού!

Και όμως, υπάρχουν και... Ελβετοί χούλιγκαν. Και όχι μόνο υπάρχουν, αλλά δέρνονται και ανηλεώς όποτε ανταμώσουν με... αλλόθρησκους.
Πριν από τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Βασιλεία, οπαδοί της τελευταίας (που είχαν πάει με πορεία στο γήπεδο!) συναντήθηκαν με αυτούς της Γιουνγκ Μπόις, με αποτέλεσμα να αρχίσει ένα κυνηγητό στους αγρούς πέριξ του γηπέδου!

Το σκηνικό θύμιζε περισσότερο Λατινική Αμερική και και λιγότερο Κεντρική Ευρώπη: κυνηγητό, μπουνιές, κλωτσιές και γενικώς όλες εκείνες οι εικόνες που δεν θα περίμενε κανείς να δει σε ελβετικό έδαφος. Κάποιοι οπαδοί της Βασιλείας, αφού πρώτα έτρεψαν σε φυγή τους οπαδούς της Γιουνγκ Μπόις, μπήκαν στις εξέδρες με κουκούλες και επιτέθηκαν σε άλλους οπαδούς της τελευταίας που βρίσκονταν εκεί! Την ώρα του αγώνα η εξέδρα πίσω από τη μία εστία είχε καταληφθεί από τους οπαδούς της Βασιλείας. Οι περισσότεροι από αυτούς είδαν το ματς γυμνοί από τη μέση και πάνω.

Οι ψυχραιμότεροι έσβησαν τη... φωτιά
Ακόμα και ένας φιλικός αγώνας μπορεί να έχει πολλή ένταση. Μπορεί να έχει ξύλο (μεταξύ Ελβετών χούλιγκαν!) πριν από τη σέντρα, μπορεί να έχει αποβολή παίκτη όπως αυτή του Καραγκούνη, μπορεί να έχει ακόμα και... τσαμπουκάδες μεταξύ πάγκου και αγωνιστικού χώρου. Ισως να πρόκειται για τον «τσαμπουκά» που προανήγγειλε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού...

Ενας από τους πρωταγωνιστές της έντασης ήταν ο Λουκάς Βύντρα, ο οποίος προκλήθηκε την ώρα του αγώνα από έναν αναπληρωματικό της Βασιλείας! Ενώ το ματς ήταν σε εξέλιξη ο Βύντρα κάτι άκουσε, κάτι απάντησε και άρχισε έτσι μια κόντρα που λίγο έλειψε να προκαλέσει... ανάφλεξη με τη λήξη.

Ο Χενκ τεν Κάτε αντιλήφθηκε άμεσα τι συμβαίνει και ζήτησε από τον προπονητή της Βασιλείας, τον παλιό αμυντικό της Μπάγερν Τόρστεν Φινκ, να ηρεμήσει τους παίκτες του, όμως η ηρεμία άργησε να επανέλθει. Αμέσως μετά τη λήξη ο Λουκάς Βύντρα έφυγε «σφαίρα» προς τον ελβετικό πάγκο για να ζητήσει εξηγήσεις από τον αντίπαλό του.

Οι... διαφορές δεν είχαν λυθεί και λίγο έλειψε να έχουμε... γενίκευση της σύρραξης, αφού έτρεξε και ο Γιόσου Σαριέγκι να συμπαρασταθεί στον συμπαίκτη του. Χρειάστηκε να επέμβουν οι ψυχραιμότεροι, μεταξύ αυτών και οι «σεκιούριτι» του γηπέδου, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα. Εντέλει, αφού δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις, άπαντες έφυγαν για τα αποδυτήρια. Οι δύο προπονητές μάλιστα έφυγαν παρέα και στη διαδρομή τα έλεγαν σε φιλικό τόνο, προφανώς στα γερμανικά.

Πολύς κόσμος, ελληνικό χρώμα
Το φιλικό του Παναθηναϊκού με τη Βασιλεία συγκέντρωσε πολύ περισσότερο κόσμο σε σχέση με αυτό εναντίον της Γιουνγκ Μπόις, αφού η πόλη Γκρένχεν, όπου έγινε ο αγώνας, βρίσκεται πολύ κοντά στην έδρα της χθεσινής αντιπάλου του Παναθηναϊκού. Ο αγώνας διεξήχθη στο πλαίσιο του Uhren Cup, ένα τουρνουά που διεξάγεται από το 1962. Η αναμέτρηση έλαβε χώρα στο στάδιο «Μπρουλ», χωρητικότητας 15 χιλιάδων θέσεων, και οι οπαδοί της Βασιλείας έδωσαν δυναμικά «παρών». Παρά το γεγονός, πάντως, ότι οι Ελβετοί ήταν πλειοψηφία στην εξέδρα, δεν έλειψε και η ελληνική εκπροσώπηση.Φίλοι του Παναθηναϊκού από Ελβετία, Αυστρία και Γερμανία έδωσαν πράσινο χρώμα στις εξέδρες και ήρθαν στιγμές που μόνο αυτοί ακούγονταν. Ηταν μάλιστα περισσότεροι σε σχέση με τον οργανωμένο πυρήνα των οπαδών της Βασιλείας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: