7 Ιουλίου 2009

«Οχι» σε Μαρινάκη από Κόκκαλη

Η προ τριημέρου αναφορά μας σε αρνητική απάντηση του προέδρου του Ολυμπιακού, Σωκράτη Κόκκαλη, στην πρόταση του Βαγγέλη Μαρινάκη για αγορά του 40% των μετοχών της ΠΑΕ επιβεβαιώνεται από τις εξελίξεις και τις πληροφορίες που υπήρξαν χθες.
Η προσφορά του εφοπλιστή ύψους 45 εκατ. ευρώ δεν κρίθηκε ικανοποιητική από τον ισχυρό άνδρα των πρωταθλητών και γι' αυτό το λόγο δεν πρόκειται να υπάρξει συνέχεια στις επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί δεύτερη συνάντηση του Σωκράτη Κόκκαλη με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, όπως ανέφεραν οι πληροφορίες, μετά την πρώτη συνάντηση που είχαν την περασμένη εβδομάδα και ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού θα ενημερώσει με επιστολή πως θεωρεί μικρή την προσφορά των 45 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τώρα το ενδεχόμενο συμμετοχής άλλων επιχειρηματιών στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, το όνομα του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη εξακολουθεί να είναι στο προσκήνιο και δεν αποκλείεται ο Κόκκαλης να έχει μια νέα συνάντηση με τον επιχειρηματία. Στην παρούσα φάση πάντως και έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα τα ενδεχόμενα για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου είναι δύο. Το ένα έχει να κάνει με τη συμμετοχή τεσσάρων πέντε επιχερηματιών με επένδυση του καθενός εξ αυτών 5-10 εκατ. ευρώ και το δεύτερο, που φαντάζει και το πλέον πιθανό, είναι να πάρει «πάνω του» το όλο εγχείρημα ο Σωκράτης Κόκκαλης και να κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις στη γενική συνέλευση της ΠΑΕ στις 15 Ιουλίου.

Ταξίδι του Κόκκαλη

Οπως έγινε γνωστό χθες, ο πρόεδρος των πρωταθλητών Ελλάδας θα απουσιάσει από τη χώρα μας για δυο τρεις μέρες, καθώς ο Σωκράτης Κόκκαλης αναχωρεί σήμερα και θα επιστρέψει στο τέλος της εβδομάδας. Κανείς πάντως δεν γνωρίζει ποιος είναι ο λόγος του ταξιδιού του ισχυρού άνδρα των πρωταθλητών Ελλάδας και αν το ταξίδι έχει να κάνει με θέμα που αφορά τον Ολυμπιακό. Θέμα που είτε έχει να κάνει με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και συνάντηση με κάποιον επιχειρηματία ή για μεταγραφικό σκοπό και πολλών η σκέψη πήγε στη Λιόν και τον Κάλστρομ λόγω των πολύ καλών σχέσεων που διατηρεί ο Σωκράτης Κόκκαλης με τον πρόεδρο της Λιόν, Μισέλ Ολάς. Το δεύτερο σενάριο πάντως μάλλον φαντάζει τραβηγμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: