11 Ιουλίου 2009

Χωρίς Κατσουράνη στην πρεμιέρα

Μπορεί το Σάββατο ο Παναθηναϊκός να είχε ρεπό, ωστόσο δεν γλίτωσε τα δυσάρεστα νέα που κατέφθασαν από την Πορτογαλία. Σύμφωνα με έγγραφο που έστειλε η πορτογαλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου στους "πράσινους" και την ΕΠΟ, ο Κώστας Κατσουράνης δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στον πρώτο αγώνα του ελληνικού πρωταθλήματος.
Ο διεθνής μέσος είχε δεχθεί κίτρινη κάρτα στο τελευταίο παιχνίδι του πορτογαλικού πρωταθλήματος μεταξύ της Μπενφίκα και της Μπελενένσες, με συνέπεια να συμπληρώσει δέκα κίτρινες κάρτες.

Συγκεκριμένα, ο Κατσουράνης συμμετείχε σε μία σύρραξη μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων, με αποτέλεσμα ο διαιτητής της αναμέτρησης, Κόσμε Μασάντο, να "κιτρινίσει" τόσο τον Κατσουράνη, όσο και τους Αϊμάρ, Ζονάταν, Ζουντίλσον και Βέντερσον.

Επομένως, ο νεοαποκτηθείς μέσος του "τριφυλλιού" δεν θα δώσει το "παρών" στην πρεμιέρα της Super League για τη σεζόν 2009-10 κόντρα στον Εργοτέλη στο "Παγκρήτιο Στάδιο".

Ταυτόχρονα υπάρχει η ανησυχία για το τι θα συμβεί με τον Γιώργο Καραγκούνη, ο οποίος είχε δεχθεί την κόκκινη κάρτα στο φιλικό παιχνίδι με τη Βασιλεία και αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο τιμωρίας. Αν κάτι τέτοιο συμβεί, τότε είναι πολύ πιθανό να έχει διπλή απώλεια ο Παναθηναϊκός στη μεσαία γραμμή κόντρα στην κρητική ομάδα.

Ενδιαφέρον της Φούλαμ για Ζιλμπέρτο Σίλβα

Σύμφωνα με αγγλικά δημοσιεύματα, η Φούλαμ ετοιμάζεται να καταθέσει πρόταση στον Παναθηναϊκό για την απόκτηση του Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Από την πλευρά του, ο Βραζιλιάνος μέσος δεν εμφανίζεται αρνητικός σε αυτό το ενδεχόμενο, καθώς θεωρεί -σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα- πως η επιστροφή του στην Πρέμιερ Λιγκ θα το διατηρήσει σε υψηλό επίπεδο ενόψει του Μουντιάλ που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι του 2010 στη Νότια Αφρική.

Εξετάζεται ο Μπεγιέ

Την περίπτωση του Σενεγαλέζου δεξιού μπακ, Χαμπίμπ Μπεγιέ, εξετάζουν οι "πράσινοι". Ο ποδοσφαιριστής, πρώην συμπαίκτης του Τζιμπρίλ Σισέ στη Μαρσέιγ, έμεινε ελεύθερος από τη Νιουκάστλ και ο Παναθηναϊκός αναμένεται να τον προσεγγίσει.

Ο Μπεγιέ μετακόμισε στις "καρακάξες" το καλοκαίρι του 2007 αντί 3 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ τέσσερα χρόνια νωρίτερα η Μαρσέιγ τον είχε αγοράσει από τη Στρασμπούρ αντί 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Έχει 35 συμμετοχές με την εθνική ομάδα της Σενεγάλης, τρεις εκ των οποίων στο Μουντιάλ του 2002, ενώ είχε δώσει το "παρών" και στον τελικό του Κυπέλλου UEFA του 2004, όταν η Μαρσέιγ είχε ηττηθεί με 2-0 από τη Βαλένθια. Επίσης, το 2008 είχε ψηφιστεί παίκτης της χρονιάς από τους φίλους της Νιουκάστλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: