22 Ιουλίου 2009

Στοίχημα Τσάμπιονς Ληγκ: Θέλει την πρόκριση η Κάλμαρ


ΚΑΛΜΑΡ – ΝΤΕΜΠΡΕΤΣΕΝ

*Στο 9.000 θέσεων «Φρέντρικσκανς ΙΠ» του Κάλμαρ.
*Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση το νικητή του ζευγαριού Βίσλα – Λεβάντια.
* Αστατος καιρός στη Σουηδία. Χθες οι Ούγγροι, που προέρχονται από ψηλές θερμοκρασίες, προπονήθηκαν υπό βροχή, αλλά σήμερα δεν προβλέπονται βροχιές, παρά μόνο συννεφιά, με θερμοκρασίες γύρω στους 20 βαθμούς.
*Διαιτητής: Στάνισλαβ Σουκίνα (Ρωσία)

Α΄ΜΑΤΣ (Ντεμπρέτσεν – Κάλμαρ 2-0): Καμία ομάδα δεν ήθελε να πάρει πρωτοβουλία και να δημιουργήσει ευκαιρίες στο πρώτο μέρος. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πιο ανοιχτό, με τις δύο ομάδες να χάνουν εκατέρωθεν ευκαιρίες, αλλά το σκορ άνοιξαν οι Ούγγροι στο 73’. Η Κάλμαρ πίεσε στη συνέχεια αλλά στο 87’ και μετά από αδράνεια της άμυνας, η Ντεμπρέτσεν έκανε το 2-0 και πήρε σαφές προβάδισμα για την πρόκριση.

ΚΑΛΜΑΡ (Σουηδία, Νο178): Ηταν σαρωτική για ακόμα μια φορά και επικράτησε 3-1 της Μπρομαποϊκάρνα για το πρωτάθλημα. Βρέθηκε πίσω στο σκορ νωρίς αλλά γύρισε το ματς στο τελευταίο 15λεπτο. Ηταν η 4η σερί νίκη της και έδειξε πως πήρε μπρος για τα καλά. Ηταν άτυχη στην Ουγγαρία και τώρα η πρόκριση είναι πολύ δύσκολη. Τα ΜΜΕ της χώρας δείχνουν να μην πιστεύουν στην πρόκριση, αλλά παίκτες και προπονητής έχουν διαφορετική άποψη. Φάνηκε η απειρία της ομάδας σε ευρωπαϊκά παιχνίδια, αφού ακόμα και στο 1-0 βγήκε μπροστά και δεν φύλαξε τα νώτα της.

«Δεν υπάρχει χρόνος για δάκρυα, αν κάνουμε το παιχνίδι μας, μπορούμε την ανατροπή», είπε ο Μπέργκστραντ. «Ας τους αφήσουμε να το γιορτάζουν και εμείς θα κάνουμε τη δουλειά μας. Είμαστε καλύτερη ομάδα, περιμένετε και θα το δείτε», είπε ο Ράσμους Ελμ. «Μπορούμε να κερδίσουμε και με 2-0. Δεν είναι δύσκολο. Εχουμε όλες τις δυνατότητες να το κάνουμε αυτό εντός έδρας», είπε ο Ρικάρντο Σάντος, ενώ ο Αλάντερ τόνισε, «Θα έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα σήμερα. Η Ντεμπρέτσεν είναι σκληρή ομάδα αλλά δύσκολα θα γλιτώσει στην έδρα μας».

Τους ίδιους 18 που διάλεξε και στο εκτός έδρας παιχνίδι, πήρε μαζί του στην αποστολή ο Μπέργκστραντ. Εκτός αποστολής έμειναν οι μακροχρόνια τραυματίες Εκλουντ (αμυντικός, 1/0), Λίντμπεργκ (αμυντικός, 11/1) και Ισράελσον (μέσος, 0/0).

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Βάστα – Λαντζ, Λάρσον, Αλάντερ, Νούρι – Ρίντστρομ, Σομπραλένσε, Ντέιβιντ Ελμ, Ερικσον – Ράσμους Ελμ, Μέντες.

ΝΤΕΜΠΡΕΤΣΕΝ (Ουγγαρία, Νο245): Σε πελάγη ευτυχίας πλέουν στην Ντεμπρέτσεν για την καθαρή νίκη επί της Κάλμαρ. Πιθανή πρόκριση θα είναι τεράστια επιτυχία. Στο πρώτο μέρος το ματς ήταν ισορροπημένο αλλά στο δεύτερο η Ντεμπρέτσεν, με πίεση και τη βοήθεια της τύχης, πήρε καθαρή νίκη και μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση. Με κεκτημένη ταχύτητα επικράτησε το Σάββατο της Χόνβεντ για το Σούπερ Καπ Ουγγαρίας και έδειξε πανέτοιμη για το πρωτάθλημα, που αρχίζει το προσεχές Σάββατο. Αγωνίστηκε με αρκετούς αναπληρωματικούς αλλά έδειξε πιο έτοιμη από την αντίπαλό της.

«Πρέπει να επιβιώσουμε στη Σουηδία. Το ματς είναι εξαιρετικής σημασίας για εμάς. Για το πρωτάθλημα θα σκεφτούμε μετά το τέλος του παιχνιδιού, αλλά ελπίζω να συνεχίσουμε και στην Ευρώπη», είπε ο Χέρτσεγκ. Υπό βροχή έγινε η προπόνηση της Τρίτης και διήρκησε μόλις μία ώρα, αφού η βροχή δυνάμωσε και οι παίκτες αποσύρθηκαν.

Μοναδική απουσία ο φορ Θερμέους, που είναι στο Γκολντ Καπ με την εθνική της Αϊτής. Δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα και ο Χέρτσεγκ δεν προτίθεται να κάνει αλλαγές στην ενδεκάδα, σε σχέση με τον πρώτο αγώνα.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-5-1): Πόλεκσιτς – Μάτε, Μεζάρος, Μπέρναθ, Λεάντρο – Σζιλάγκι, Ρούντολφ, Τσβίτκοβιτς, Βάργκα, Κις – Ομαγκμπέμι.

ΜΑΡΙΜΠΟΡ – ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΙΦΛ.

*** Στο 12.435 θέσεων «Λιούντσκι» του Μάριμπορ.

*** Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση τη Ζυρίχη.

*** Φθινοπωρινές οι καιρικές συνθήκες στο Μάριμπορ, καλοκαίρι στη Γεωργία.

*** Διαιτητής: Πάβελ Κρίστιαν Μπαλάι (Ρουμανία).

Α’ ΜΑΤΣ (ΒΙΤ – Μάριμπορ 0-0): Σε ένα ισορροπημένο ματς με πολλές ευκαιρίες εκατέρωθεν η Μάριμπορ μπορεί να θεωρηθεί πιο αδικημένη αλλά είχε την πιο κλασική ευκαιρία με ένα σουτ στο δοκάρι.

ΜΑΡΙΜΠΟΡ (Σλοβενία, Νο. 238):
Με το χειρότερο τρόπο ξεκίνησε το πρωτάθλημα στη Σλοβενία αφού έχασε στην πρεμιέρα στο «Λιούντσκι» από την Γκόριτσα με 1-0. Ποδαρικό με το αριστερό για την πρωταθλήτρια που έχασε από τη μεγάλη της αντίπαλο το Σάββατο χάρη σε γκολ του Γκόρινσεκ στο 67'. Επέστρεψε στην Ευρώπη έπειτα από το 2007 όπου αποκλείστηκε από την Παρτιζάν. Καλύτερή της σεζόν ήταν το 2000 όταν πήρε μέρος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο προπονητής, Ντάρκο Μίλανιτς δεν θεωρεί εύκολη τη ρεβάνς: «Η ΒΙΤ είχε καταπληκτική κίνηση αλλά εμείς ήμασταν ανίκητοι πίσω. Θα μπορούσαμε να έχουμε νικήσει αλλά δεν εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο. Δεν θα είναι εύκολος ο επαναληπτικός», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο επιθετικός Βίτο Πλατ είναι και πάλι αμφίβολος.

ΒΙΤ ΓΕΩΡΓΙΑ (Γεωργία, Νο. 229):
Στην περσινή καλύτερή της πορεία πέρασε από τον πρώτο προκριματικό γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ αφήνοντας εκτός τη Σπάρτακ Τρνάβα από τη Σλοβακία αλλά λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στη Γεωργία στην συνέχεια αποκλείστηκε από την Αούστρια Βιέννης σε μονό παιχνίδι.

Για την πρόκριση θα παλέψει στον επαναληπτικό στη Σλοβενία η ΒΙΤ όπως τόνισε ο προπονητής της ομάδας, Νέστο Μουμλάντζε: «Ηταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι για εμάς στην έδρα μας. Είχαμε ευκαιρίες να ανοίξουμε το σκορ πριν από το ημίχρονο αλλά δεν τις αξιοποιήσαμε. Θα παλέψουμε στο δεύτερο παιχνίδι κι ελπίζω να είναι ικανό για να προκριθούμε».


Τιμωρημένος είναι ο επιθετικός Ιρακλί Κλιμιασβίλι που αποβλήθηκε στο πρώτο ματς στην Τιφλίδα.

ΜΟΓΚΡΕΝ - ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ

*** Στο 25.000 θέσεων «Γκράντσκι» της Ποντγκόριτσα. Δεν είναι η φυσική έδρα της Μόγκρεν

***Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση τη νορβηγική Στάμπαεκ.

***Κατακαλόκαιρο στην Ποντγκόριτσα, με θερμοκρασίες που ξεπερνάνε τους 32 βαθμούς Κελσίου, περίπου δηλαδή 13 περισσότερους από τον φθινοπωρινό καιρό στην Κοπεγχάγη.

***Διαιτητής: Αλεξάντρου Ντεακόνου (Ρουμανία).

Α’ ΜΑΤΣ (Κοπεγχάγη – Μόγκρεν 6-0): Κατηφόρα στο «Πάρκεν» για τους πρωταθλητές Μαυροβουνίου, αφού οι γηπεδούχοι δεν τους άφησαν το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης και σημειώνοντας τρία γκολ σε κάθε ημίχρονο (8’ Κρίστιανσεν, 16΄Γιόργκενσεν, 25’ Αϊλτον, 69’, 74’ Ν’Ντόι, 82΄Νόρντστραντ) έφτασαν στην επιβλητική «εξάρα» και το τσεκάρισμα του εισιτηρίου για την επόμενη φάση.

ΜΟΓΚΡΕΝ (Μαυροβούνιο, Νο 269): Ούτε καν πάτησαν στο «Πάρκεν» οι πρωταθλητές Μαυροβουνίου. Τραγική εμφάνιση, ταπεινωτικό αποτέλεσμα, με τη δημόσια απολογία του τεχνικού τους, Ντ. Βουκίτσεβιτς μετά το τέλος του παιχνιδιού να τα λέει, λίγο πολύ, όλα. Αν και για την ακρίβεια, όλα... ειπώθηκαν μόλις χτες, όταν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο Βουκίτσεβιτς αποκάλυψε πως παραμονές του πρώτου παιχνιδιού ένας ιός προσέβαλε αρκετούς από τους παίκτες του με αποτέλεσμα να επηρεαστεί σημαντικά η απόδοσή τους. Κι ως προς τον λόγο της απόκρυψης, ο Μαυροβούνιος τεχνικός απλώς επισήμανε ενδεικτικά της «πλάβι» μενταλιτέ, πως η εμφάνιση των παικτών του δεν δικαιολογείται με τίποτα.

Θέμα πρόκρισης φυσικά απόψε στο ουδέτερο «Γκράντσκι» δεν τίθεται για τους γηπεδούχους. Την υπέρβαση την έχουν κάνει ήδη μετά την πρόκριση επί της μαλτέζικης Χιμπέρνιανς, οπότε το μόνο που αξίωσαν δημόσια με τα χτεσινά τους σχόλια ήταν μια καλή εμφάνιση απόψε και μια απόδειξη ότι η πραγματική τους εικόνα δεν είναι αυτή της περασμένης εβδομάδας. Το περασμένο Σάββατο, στο τελευταίο φιλικό προετοιμασίας τους, επικράτησαν 3-1 της Μπόκελι, εμφανίζοντας ακόμη μία φορά δύο πρόσωπα, ένα πολύ κακό στο πρώτο μέρος, όταν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ κι ένα σαφώς βελτιωμένο στην επανάληψη όταν και σημείωσαν τα δικά τους τέρματα.

Αγωνιστικά, ο Βουκίτσεβιτς δεν αντιμετωπίζει το παραμικρό αγωνιστικό πρόβλημα, παρότι δεν υπολογίζει για την αποψινή, τυπική ρεβάνς, τον επιθετικό, συνήθως αναπληρωματικό, Μ. Μπούγιοβιτς και τον αμυντικό Μπ. Μπέκοβιτς, οι οποίοι κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών πήραν μεταγραφή κι αποχώρησαν από την ομάδα.

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ (Δανία, Νο 63): Αν κάτι φοβόταν ο Στάλε Σολμπάκεν εν όψει της νέας σεζόν, που το περασμένο Σαββατοκύριακο ξεκίνησε στη Δανία, ήταν τα ίδια συμπτώματα ... αστάθειας με την περασμένη χρονιά. Κι αυτό, οι παίκτες του φρόντισαν να αποδείξουν ότι δεν το έχουν ξεχάσει με το καλημέρα! Μπαίνοντας κυριολεκτικά παθητικοί στο «Φάρουμ» χρειάστηκε να δεχτούν δύο γκολ από τη Νόρντζελαντ στο πρώτο 25λεπτο για να ξυπνήσουν. Και που το έκαναν όμως, εμφάνισαν ακόμη ένα περσινό σύμπτωμα, αυτό της αναποτελεσματικότητας, αφού παρότι δημιούργησαν διψήφιο αριθμό ευκαιριών δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν ούτε μία κι έτσι ξεκίνησαν με το αριστερό τις υποχρεώσεις τους στη Superligaen.

Αποτέλεσμα αν μη τι άλλο ηχηρότατη σφαλιάρα για τους πρωτευουσιάνους, οι οποίοι ξεκίνησαν και παραμένουν φυσικά το απόλυτο φαβορί για την εκ νέου κατάκτηση του τίτλου, με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα να αποτελεί πάντως... καμπανάκι εν όψει της συνέχειας. Και πάλι καλά που αυτή δεν περιλαμβάνει τον αποψινό επαναληπτικό, αφού η πρόκριση έχει ήδη εξασφαλιστεί, με τη Στάμπαεκ στο σκανδιναβικό ντέρμπι να περιμένει ήδη στον επόμενο γύρο. Ο Σολμπάκεν ήδη από το πρώτο παιχνίδι είχε ξεκαθαρίσει πως η ρεβάνς θα ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία στους αναπληρωματικούς του να αγωνιστούν, δέσμευση που τήρησε στο ακέραιο, επισημαίνοντας ωστόσο πως ύστερα από το παιχνίδι του περασμένου Σάββατου, η ομάδα του απέκτησε κίνητρο, αφού μια ανάλογη αρνητική εμφάνιση κι αποτέλεσμα, μόνο θετικό αέρα δεν θα δώσουν.

Στη Δανία έμειναν παίρνοντας… ρεπό, ο βασικός δεξιός μπακ Πόσπεκ, ο χρησιμότατος εξτρέμ Γκρόνκιερ, ο βασικότατος μεσοεπιθετικός Σαντίν κι ο βασικός στα φιλικά, αλλά και στην πρεμιέρα, στόπερ Αντονσον (με τον παρτενέρ του το περασμένο Σάββατο, επίσης Σουηδό, Π. Λάρσον ήταν οι χειρότεροι παίκτες της Κοπεγχάγης κι ήδη έχει ξεκινήσει κουβέντα για άμεση... επιστροφή τους στον πάγκο. Πέρυσι άλλωστε, ελάχιστα αγωνίστηκαν λόγω των τραυματισμών που αντιμετώπισαν) και τέλος ο βασικός αριστερός μπακ, Βεντ. Στη θέση του λογικά, θα αγωνιστεί ο Ν. Γένσεν, ο οποίος είχε μείνει εκτός αποστολής το περασμένο Σάββατο, ενώ επιστρέφει έχοντας ξεπεράσει τον τραυματισμό του κι ο χρήσιμος εξτρέμ, Λ. Σιονκό. Τέλος, δεν ταξίδεψε στην Ποντγκόριτσα ο αναντικατάστατος αμυντικός χαφ Χάτσινσον, ο οποίος μόλις το Σαββατοκύριακο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο Gold Cup με την εθνική του Καναδά.

Στα αξιοσημείωτα σίγουρα συμπεριλαμβάνεται το διεθνές ντεμπούτο του εξαιρετικά ταλαντούχου, 18χρονου Δανού μεσοεπιθετικού Τόμας Ντιλέινι (το επιβεβαίωσε ο Σολμπάκεν, στη μοναδική αναφορά που έκανε ως προς τη στελέχωση της ενδεκάδας του), ενώ στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν ακόμη δύο πιτσιρικάδες, ο 19χρονος Δανός χαφ, Οτζογκάν κι ο 20χρονος δεξιός μπακ Ντ. Γένσεν.

Από το Matchmoney.com.gr

Σε λίγο και τα υπόλοιπα παιχνίδια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: