22 Ιουλίου 2009

Στοίχημα Τσάμπιονς Ληγκ (Β μέρος): Για το διπλό οι Πολωνοί

ΛΕΒΑΝΤΙΑ – ΒΙΣΛΑ


* Στο 4.700 θέσεων «Καντριόρου» του Ταλίν.
* Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση τη νικήτρια του ζευγαριού Ντέμπρετσεν – Κάλμαρ.
* Δεν θα συναντήσουν ιδιαίτερα προβλήματα με τον καιρό του Ταλίν οι Πολωνοί. Λίγες βροχές και υδράργυρος κοντά στους 25 βαθμούς, με τον καιρό στην Κρακοβία να κινείται στα ίδια επίπεδα.
Διαιτητής:
Κουνέιτ Τσακίρ (Τουρκία).

Α΄ ΜΑΤΣ (Βίσλα – Λεβάντια) : Και πάλι καλά πρέπει να λέει έτσι όπως εξελίχτηκε το παιχνίδι η Βίσλα. Κάτω από συνεχή και καταρρακτώδη βροχή έπεσε πάνω σε ένα αδιαπέραστο αμυντικό τείχος και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 41΄. Δύο φορές διακόπηκε στην επανάληψη το παιχνίδι λόγω των καιρικών συνθηκών, για να ισοφαρίσουν οι Πολωνοί στο 93΄.

ΛΕΒΑΝΤΙΑ (Εσθονία, Νο 253) : Το εκτός έδρας γκολ τής έδωσε το θεωρητικό αβαντάζ στην υπόθεση πρόκριση, μια Λεβάντια πάντως που για δευτερόλεπτα έχασε μια υπερπολύτιμη νίκη. Ουσιαστική στο παιχνίδι της, βρήκε σύμμαχο τη συνεχή βροχόπτωση και πήγε το ματς εκεί που ήθελε.

«Ξέρουμε τι πρέπει να αντιμετωπίσουμε, δεν υπάρχουν πλέον μυστικά και αυτό που φάνηκε στο πρώτο παιχνίδι είναι ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να υποτιμάει τον αντίπαλο του. Φυσικά και θα δώσουμε έμφαση στην αμυντική μας λειτουργία, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα κοιτάξουμε να δημιουργήσουμε φάσεις, όμως το focus μας θα είναι η άμυνα. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε κάτι καλό στη διοργάνωση αν και γνωρίζουμε καλά πόσο δύσκολη αποστολή θα είναι» υποστηρίζει ο τεχνικός των Εσθονών, Ιγκόρ Πρινς.

Σε εξέλιξη το πρωτάθλημα στην Εσθονία όπου η Λεβάντια στα μισά του δρόμου κρατάει την πρώτη θέση, ενώ την Κυριακή είχε ρεπό για να διευκολυνθεί η προετοιμασία της.

ΒΙΣΛΑ (Πολωνία, Νο 156) : Με την πλάτη στον τοίχο πάει στο Ταλίν για τον επαναληπτικό αν και τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι και χειρότερα. Είχε μια ανούσια υπεροχή αλλά ήταν προφανές ότι δημιουργικά δεν μπορούσε να προβληματίσει μια καλοστημένη αμυντική διάταξη.

Είναι λογικό να υπάρχει άγχος και πίεση, πρόκειται για την έκτη προσπάθεια των «λευκών αστεριών» να μπούνε σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, ένα όνειρο που πλέον οι φανατικοί οπαδοί της ομάδας το απαιτούν. «Δεν θα έλεγα ότι πιθανός αποκλεισμός μας θα σημάνει καταστροφή, σίγουρα όμως θα σηματοδοτήσει ένα αρνητικό ξεκίνημα στη σεζόν. Δεν φοβόμαστε, έχουμε προετοιμαστεί πολύ σωστά, υπάρχει πλήρης επίγνωση από πλευράς παικτών για το τι διακυβέβευεται και νομίζω ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε» τονίζει ο Ματσέι Σκόρτζα.

Το καλό για τον τεχνικό της Βίσλα είναι ότι επιστρέφει στο αρχικό σχήμα ο αναντικατάστατος στόπερ Γλοβάσκι, η απουσία του στο πρώτο ματς έγινε παραπάνω από αισθητή.

Συνεχίζουν εκτός πλάνων οι τραυματίες βασικοί, ο δεξιός μπακ Σίνγκλαρ και ο κεντρικός μέσος Γκαργκούα.

ΜΠΟΕΜΙΑΝ - ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ

* Στο 8.500 θέσεων Ντάλιμουντ Παρκ, του Δουβλίνου.

* Συννεφιά στο Δουβλίνο, με πιθανότητα βροχής και θερμοκρασίες μάξιμουμ στους 20 βαθμούς. Σαφώς πιο καλοκαιρινός ο καιρός στην Αυστρία.

* Η ομάδα που θα περάσει θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο το νικητή του ζευγαριού Πιούνικ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Διαιτητής: Αλεξάντερ Στάβρεφ (ΠΓΔΜ).
Α’ ΜΑΤΣ (Σάλτσμπουργκ - Μποέμιαν 1-1): Μαγική εικόνα το αποτέλεσμα. Πολύ καλύτερη η Σάλτσμπουργκ, δύο δοκάρια, χαμένο πέναλτι, ευκαιρίες, ενώ οι Ιρλανδοί σκόραραν στη μοναδική τους ευκαιρία.

ΜΠΟΕΜΙΑΝ (Ιρλανδία, Νο. 217): Το παιχνίδι της ιστορίας της παίζει το βράδυ της Τετάρτης. Τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που πλήττουν την ομάδα, κάνουν επιτακτική ανάγκη την πρόκριση, καθώς θα μπουν στα ταμεία της περίπου 130.000 ευρώ! Σε αντίθετη περίπτωση θα μπει σε ημιεπαγγελματικό καθεστώς, ενώ δεν αποκλείεται στο τέλος της σεζόν να πέσει κατηγορία.

Εξαιρετικά κρίσιμη εβδομάδα και στα εγχώρια, ξεκίνησε με το δεξί στο ντέρμπι με την Ντέρι, όπου επικράτησε με 1-0 και διατήρησε τη διαφορά της από τη δεύτερη θέση, ενώ την επόμενη αγωνιστική αντιμετωπίσει τη Σάμροκ, στο μεγάλο ντέρμπι της χώρας.
«Θεωρώ ότι έχω ένα εξαιρετικό γκρουπ ποδοσφαιριστών. Μπορούν να κάνουν θαύματα, αρκεί να πιστέψουν στους εαυτούς τους», ανέφερε ο τεχνικός Φένλον.

Αγωνιστικά, δεν επιστρέφει τελικά (έλειπε και στην Αυστρία) ο κάπτεν και βασικός στόπερ Οουεν Χίρι (14/1), ο οποίος τραυματίστηκε. Παραμένει εκτός ο βασικός στόπερ ΜακΓκίνες (12/0). Αμφίβολο το μέλλον του δανεικού από τη Σέλτικ εξτρέμ Γκρέιαμ Κάρεϊ, του οποίου ο δανεισμός δεν μπορεί να ανανεωθεί λόγω του εμπάργκο της ομοσπονδίας.

Σάλτσμπουργκ (Αυστρία, Νο. 172): Με την «πλάτη στο τοίχο» ταξίδεψαν οι πρωταθλητές Αυστρίας στο Δουβλίνο, μετά το ισόπαλο 1-1, το οποίο παραχώρησαν στον πρώτο αγώνα. «Θέλουμε δύο τέρματα» υποστήριξε πριν την αναχώρηση ο Ολλανδός τεχνικός Χουπ Στέφενς, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι ένας αποκλεισμός σήμερα, θα είχε αρκετές επιπτώσεις στον ομάδα του, η οποία για ακόμα μια φορά δεν θα κατάφερνε να πραγματοποιήσει το βήμα παραπάνω για την ευρωπαϊκή προβολή της.

Την Κυριακή, επικράτησε με 2-1 επί της Αούστρια, με το νικητήριο τέρμα να επιτυγχάνεται στις καθυστερήσεις του αγώνα. Η Σάλτσμπουργκ, είχε τον έλεγχο του αγώνα, χάνοντας όμως αρκετές ευκαιρίες, κυρίως με τον περσινό πρώτο σκόρερ Μαρκ Γιάνκο.

«Παρόμοια απόδοση περιμένω και σήμερα», δήλωσε ο Στέφενς, «κάποια στιγμή θα πετύχουμε τα τέρματα», είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στον Γιάνκο, ο οποίος είχε συνολικά τέσσερα δοκάρια και ένα χαμένο πέναλτι στις δύο πρώτες αναμετρήσεις της χρονιάς.

Εκτός αποστολής από τον δεύτερο προκριματικό αγώνα έμειναν ο βασικός κεντρικός αμυντικός Ιμπραήμ Σεκάγια και ο βασικός μέσος επιθετικός Λουίς Μάχοπ, οι οποίοι υποφέρουν από μυϊκούς τραυματισμούς. Παραμένουν εκτός, οι μακροχρόνιοι τραυματίες, ο Τσέχος μέσος Κάρελ Πίτακ και ο Τυνήσιος βασικός αμυντικός Ανίς Μπουσαϊντί.

Δεν ταξίδεψε στην Ιρλανδία, ο έμπειρος επιθετικός Αλεξ Τσίγκλερ, πρώτος σκόρερ για δύο συνεχόμενες χρονιές (2006/07 και 2007/08) και σκόρερ του πρώτου τέρματος την Κυριακή κόντρα στην Αούστρια, καθώς δεν έχει δηλωθεί στην ΟΥΕΦΑ για τους ευρωπαϊκούς αγώνες.

Το νέο απόκτημα, ο μέσος χωρίς συμμετοχή Σιμόν Τσζιόμερ, ο οποίος υποφέρει από μια ίωση, βρίσκεται στο Δουβλίνο, με τη συμμετοχή του όμως να κρίνεται εξαιρετικά αμφίβολη.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4–2–3–1): Γκουσταφσόν – Σχβέγκλερ, Σχίεμερ, Ντούντιτς, Ούλμερ – Αουγκουστίνουσεν, Λαϊτγκέπ – Τσχόι, Ιλιτς, Σβέντο - Γιάνκο


Δεν υπάρχουν σχόλια: