24 Ιουλίου 2009

Ολυμπιακός: Κοντά στον Γκονζάλες


Πλησιάζει τον Μαρκ Γκονζάλες ο Ολυμπιακός, καθώς χθεσινοβραδινές πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέθηκε σημείο επαφής στο οικονομικό με την Μπέτις - οι «ερυθρόλευκοι» φέρεται να έχουν έρθει σε προφορική συμφωνία με τον 25χρονο Χιλιανό ποδοσφαιριστή.
Επίσης, ο Τιμούρ Κετσπάγια στη δίωρη συνάντηση που είχε χθες με τον Σωκράτη Κόκκαλη και τον Γιάννη Χρυσικόπουλο στα γραφεία της ΠΑΕ υποστήριξε ότι είναι αναγκαία η απόκτηση αριστερού χαφ και επιθετικού και, σύμφωνα με πληροφορίες, έπεσαν στο τραπέζι ακόμη 3-4 ονόματα σέντερ φορ, πλην του Μπομπό.

Η εφημερίδα «Milliyet» ανέφερε πως «είναι θέμα ημερών να κλείσει ο 24χρονος Βραζιλιάνος στον Ολυμπιακό, αφού οι Ελληνες ανέβασαν την προσφορά τους στα 7 εκατ. ευρώ», προσθέτοντας ότι «έχει δώσει τη συγκατάθεσή του και ο προπονητής της Μπεσίκτας, Μουσταφά Ντενιζλί», κάτι που όμως δεν επιβεβαιώθηκε αλλά ούτε και διαψεύστηκε από την «ερυθρόλευκη» εταιρεία.

Επίσης, ο Ολυμπιακός φέρεται να έχει ασχοληθεί, μεταξύ άλλων, με τις περιπτώσεις των Νταβίντ Σουάζο (ως δανεικός από την Ιντερ), Αφόνσο Αλβες (δανεικός από τη Μίντλεσμπρο), Εϊντουρ Γκούντγιονσεν (Μπαρτσελόνα), Εντού (ελεύθερος από την Μπέτις) και Βορονίν (δανεικός από τη Λίβερπουλ). Στη συνάντηση Κόκκαλη-Χρυσικόπουλου-Κετσπάγια έγινε ακόμη συζήτηση για τους τραυματισμούς, την προετοιμασία και την κατάσταση των ποδοσφαιριστών εν όψει του εκτός έδρας αγώνα με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας, στο οποίο ο Ολυμπιακός αναμένεται να παραταχθεί με 4-5-1, με τον Γ. Παπαδόπουλο στα χαφ (δίπλα στους Λεντέσμα και Ντουντού), αντί του ανέτοιμου Μαρέσκα.

Εγγυήσεις

Παράλληλα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης φέρεται να δέχτηκε την πρόταση του Σωκράτη Κόκκαλη να συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και, όπως υποστήριξαν διοικητικά στελέχη, «στο νέο ραντεβού των δύο ανδρών, Δευτέρα ή Τρίτη, αναμένεται να οριστικοποιηθεί το ποσό με το οποίο θα μπει ο Πειραιώτης εφοπλιστής στην ΠΑΕ». Πληροφορίες φέρουν τον Μαρινάκη έτοιμο να βάλει -σε πρώτη φάση- γύρω στα 20 εκατ. ευρώ στην ΠΑΕ κι άλλα τόσα μέσα σε διάστημα ενός χρόνου - προς διάθεση είναι το 37%, αντί 42 εκατομμυρίων ευρώ. Στη διοίκηση είναι κατηγορηματικοί ότι ο 40χρονος εφοπλιστής αποδέχτηκε τους όρους που έθεσε ο Κόκκαλης (δηλαδή, συμφωνία μόνο για την ΠΑΕ κι όχι για το Καραϊσκάκη). Αλλες πληροφορίες όμως θέλουν τον Μαρινάκη να έχει λάβει εγγυήσεις ότι μελλοντικά, καταβάλλοντας συγκεκριμένο αντίτιμο, θα αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ, όπως και ποσοστό της «Καραϊσκάκης Α.Ε.», συμφερόντων Κόκκαλη.

Στο μεταξύ, ο Ολυμπιακός έστειλε χθες στην UEFA, μέσω της ΕΠΟ, τις λίστες με τους ποδοσφαιριστές που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα παιχνίδια με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται, όπως αναμενόταν, οι Γκαλέτι, Τοροσίδης και Γκαλίτσιος, ενώ εκτός έμειναν οι τραυματίες Ντάρμπισιρ και Στολτίδης, όπως και οι Νικλητσιώτης και Βασιλόγιαννης - οι δύο τελευταίοι θα δηλωθούν στις αρχές Αυγούστου στη λίστα Β, στην οποία μετέχουν αυτή τη στιγμή οι Μήτρογλου και Κ. Παπαδόπουλος. Στη λίστα Α συμπεριλαμβάνονται οι: Νικοπολίδης, Πάρντο, Κόβατς, Ραούλ Μπράβο, Λεονάρντο, Ντομί, Γκαλέτι, Οσκαρ, Λεντέσμα, Μαρέσκα, Μέλμπεργκ, Ντιόγο, Ντουντού, Ζαϊρί, Ζεβλάκοφ, Α. Παπαδόπουλος, Σοϊλέδης, Τοροσίδης, Γκαλίτσιος, Πάντος και Γ. Παπαδόπουλος.

Ακόμη, ο Ντάρμπισιρ πήρε χθες εξιτήριο από το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και με δήλωσή του, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Ολυμπιακού, ευχαρίστησε τους γιατρούς Π. Νικολάου, Γ. Αναγνωστόπουλο και Κ. Κωνσταντινίδη αλλά και τη διοίκηση των Πειραιωτών, τονίζοντας επίσης πως «ανυπομονώ να επιστρέψω στα γήπεδα για να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της».

**Ο Ζεβλάκοφ κλήθηκε στην Εθνική Πολωνίας για τον φιλικό αγώνα με την Ελλάδα, το οποίο θα διεξαχθεί στις 12 Αυγούστου στην πόλη Μπίντγκοτσοζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: