22 Ιουλίου 2009

Σενάρια και διαψεύσεις για Λανίτη, Αθηνή, Σεβέρη και Χατζηιωάννου στην ΑΕΚ


Πληροφορίες ήθελαν τον επιχειρηματία Βλαδίμηρο Λανίτη να διαπραγματεύεται τη συμμετοχή του στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΑΕΚ με το ποσό των 7 εκατ. ευρώ, με τον Παντελή Αθηνή να καλύπτει δύο εκατ. ευρώ. Ωστόσο ο ίδιος με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κανάλι 6», υποστήριξε ότι ούτε ο ίδιος αλλά ούτε και κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας του, βρίσκονται σε διαδικασία διαπραγμάτευσης για την ανάληψη μέρους των μετοχών της ΠΑΕ.

Ο Λανίτης είναι ιδιοκτήτης της Coca Cola Hellenic Bottling Co S.A. και ένας από τους πιο επιφανείς επιχειρηματίες στην Κύπρο. Μάλιστα είχε επιχειρήσει και το 2000 να μπει στην «κιθτρινόμαυρη» ΠΑΕ, χωρίς επιτυχία.

Σύμφωνα όμως με την ιστοσελίδα Sigmalive.com, ο Νίκος Σεβέρης έχει εκφράσει ενδιαφέρον να γίνει μέτοχος της ΑΕΚ, ενδεχομένως και μεγαλομέτοχος.

Ο Σεβέρης είναι ιδιοκτήτης χρηματιστηριακών εταιριών οι οποίες εδρεύουν στην Ελβετία, ενώ συγκαταλέγεται μεταξύ των πέντε πλουσιοτέρων και πιο πετυχημένων επιχειρηματιών της Κύπρου.

Ένα άλλο σενάριο κάνει λόγο για την ενεργοποίηση της οικογένειας Χατζηιωάννου, με τον Στέλιο να μπαίνει γερά στο παιχνίδι ανεβάζοντας το μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ στα ύψη.

Ο Στέλιος Χατζηιωάννου είναι αδερφός του Πόλυ που ασχολείται με τα κοινά της ΑΕΚ από το 2004 όταν και ανέλαβε την ομάδα ο Ντέμης Νικολαΐδης και η ομάδα επιχειρηματιών που εκπροσωπούσε. Έχει ιδρύσει την αεροπορική εταιρία, EasyJet καθώς και τις EasyCar, EasyValue, EasyMoney, EasylnternetCafe και EasyCryiseOne.

Τα ονόματα πολλά, κανένα όμως δεν επιβεβαιώνεται επίσημα από την ΠΑΕ. Πάντως ότι η υπόθεση αναμένεται να κλείσει μέχρι το βράδυ της Πέμπτης, οπότε και θα γίνει η προγραμματισμένη Γ.Σ. για την ολοκλήρωση της αύξησης του Μ.Κ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: