22 Ιουλίου 2009

Απόψε η μεγαλύτερη έκλειψη του 21ου αιώνα!


Τη μεγαλύτερη σε διάρκεια ηλιακή έκλειψη του 21ου αιώνα ετοιμάζονται να απολαύσουν απόψε δισεκατομμύρια κόσμου στην ανατολική Ασία και το Νότιο Ειρηνικό.

Η έκλειψη, που θα διαρκέσει εξήμισι λεπτά, θα είναι ορατή σε Ινδία, Κίνα, Ιαπωνία, Μπουτάν, Νεπάλ, Μπαγκλαντές και άλλες χώρες της ανατολικής Ασίας, καθώς και στις Νήσους Μάρσαλ.

Το φαινόμενο θα ξεκινήσει στις 3.14 π.μ. ώρα Ελλάδας (δηλαδή το πρωί της Τετάρτης).

Το σπάνιο, λόγω της διάρκειάς του, φαινόμενο, έχει προκαλέσει μεγάλο ενθουσιασμό αλλά και αναστάστωση στις χώρες αυτές. Στην Κίνα, έχουν συρρεύσει χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο, επαγγελματίες και ερασιτέχνες αστρονόμοι, για να δουν την έκλειψη, ενώ οι κάτοικοι περιμένουν με ανυπομονησία το γεγονός. Στην Ιαπωνία διοργανώνονται φεστιβάλ σε όλη τη χώρα για τους «κυνηγούς της έκλειψης», ενώ στην Ινδία, αστρολόγοι προειδοποιούν ότι η έκλειψη φέρνει βία και κακά μαντάτα σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τους αστρονόμους, η επόμενη ημερομηνία που η έκλειψη του Ηλίου θα διαρκέσει τόσο πολύ, είναι η 13η Ιουνίου του 2132.

Διαβάστε όλες τις πληροφορίες για την έκλειψη στην ιστοσελίδα της ΝΑΣΑ. Δείτε «ζωντανά» την έκλειψη από την Ιαπωνία και από την Κίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: